Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Intel Core i7-3930k 3.20GHz
GeForce GTX 570
Kingston HyperX PC3=19200 (2400Mhz) 4GB x 8 = 32GB
Patriot Wildfire 480GB

:) Тоа е веќе друго колку ја плати конфигурацијава ? 3000+ евра ?

Една плоча од 2 гига

Значи слаб процесор плус малку/спор рам. Само графичката ти е МНОГУ добра а се друго ти е за нигде, многу зад неа, затоа така ти кочи. Треба сите компоненти да се тука некаде во сооднос, а не во ваква разлика.

Стај барем уште една (иста) плочка рам во Dual Channel, ќе ти се подобри. И секако, ако можеш, појачај процесор.

Едно прашање, може се однесува и на темата за софтвер ама и хардвер е умешан. Со мојот ПЦ имам поврзано Surround System и тоа преку оптички кабел. Е сега некогаш, да речам почесто, кога на системот имам поврзано слушалки ми се појавува некој шум во позадина. Нешто наликува како на телевизорите кога има снег, што значи не е чист звукот. Пробав директно да ги поврзам слушалките со ПЦто, нема никаков проблем. Пробав системот да го користам без слушалки, пак нема проблем. Некогаш знае да се појави на Youtube песна, но некогаш се појавува рандом. А после неколку песни пак се оправа звукот.

Проблемот е што немам никаква претстава до што може да е. Има некој некаква идеа да ми даде, и што да пробам дали ќе се оправи?

Едно прашање, може се однесува и на темата за софтвер ама и хардвер е умешан. Со мојот ПЦ имам поврзано Surround System и тоа преку оптички кабел. Е сега некогаш, да речам почесто, кога на системот имам поврзано слушалки ми се појавува некој шум во позадина. Нешто наликува како на телевизорите кога има снег, што значи не е чист звукот. Пробав директно да ги поврзам слушалките со ПЦто, нема никаков проблем. Пробав системот да го користам без слушалки, пак нема проблем. Некогаш знае да се појави на Youtube песна, но некогаш се појавува рандом. А после неколку песни пак се оправа звукот.

Проблемот е што немам никаква претстава до што може да е. Има некој некаква идеа да ми даде, и што да пробам дали ќе се оправи?

Пробај со други слушалки или друг кабел.

Пробај со други слушалки или друг кабел.
Тоа и мене ми падна на памет, ама пак ист проблем. На моменти мислам дека ме зафркаваат драјверите на звучната. Ама па кога ќе ги уклучам слушалките на ПЦ го нема тој проблем :S

имам една иконка на десктоп, се вика PACIFIC HEROES2.rar, ја инсталирав играта пред може година време има, и не чинеше ја избришав, а тоа иконката остана. Пробав секако да ја избришам не бива. помош нешо?

имам една иконка на десктоп, се вика PACIFIC HEROES2.rar, ја инсталирав играта пред може година време има, и не чинеше ја избришав, а тоа иконката остана. Пробав секако да ја избришам не бива. помош нешо?

Windows?

1. Симни го овој zip
  2. Отпакувај го
  3. Двоклик на Add_Take_Ownership.reg
  4. Стисни ОК или YES што и да се појави
  5. Оди десен клик на PACIFIC HEROES32.rar
  6. Одбери Take Ownership
  7. Сега избриши го фајлот (shift + delete)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom