Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Една плоча од 2 гига
Значи слаб процесор плус малку/спор рам. Само графичката ти е МНОГУ добра а се друго ти е за нигде, многу зад неа, затоа така ти кочи. Треба сите компоненти да се тука некаде во сооднос, а не во ваква разлика.

Стај барем уште една (иста) плочка рам во Dual Channel, ќе ти се подобри. И секако, ако можеш, појачај процесор.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Едно прашање, може се однесува и на темата за софтвер ама и хардвер е умешан. Со мојот ПЦ имам поврзано Surround System и тоа преку оптички кабел. Е сега некогаш, да речам почесто, кога на системот имам поврзано слушалки ми се појавува некој шум во позадина. Нешто наликува како на телевизорите кога има снег, што значи не е чист звукот. Пробав директно да ги поврзам слушалките со ПЦто, нема никаков проблем. Пробав системот да го користам без слушалки, пак нема проблем. Некогаш знае да се појави на Youtube песна, но некогаш се појавува рандом. А после неколку песни пак се оправа звукот.

Проблемот е што немам никаква претстава до што може да е. Има некој некаква идеа да ми даде, и што да пробам дали ќе се оправи?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Едно прашање, може се однесува и на темата за софтвер ама и хардвер е умешан. Со мојот ПЦ имам поврзано Surround System и тоа преку оптички кабел. Е сега некогаш, да речам почесто, кога на системот имам поврзано слушалки ми се појавува некој шум во позадина. Нешто наликува како на телевизорите кога има снег, што значи не е чист звукот. Пробав директно да ги поврзам слушалките со ПЦто, нема никаков проблем. Пробав системот да го користам без слушалки, пак нема проблем. Некогаш знае да се појави на Youtube песна, но некогаш се појавува рандом. А после неколку песни пак се оправа звукот.

Проблемот е што немам никаква претстава до што може да е. Има некој некаква идеа да ми даде, и што да пробам дали ќе се оправи?
Пробај со други слушалки или друг кабел.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Пробај со други слушалки или друг кабел.
Тоа и мене ми падна на памет, ама пак ист проблем. На моменти мислам дека ме зафркаваат драјверите на звучната. Ама па кога ќе ги уклучам слушалките на ПЦ го нема тој проблем :S

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.495
Поени од реакции
6.921
имам една иконка на десктоп, се вика PACIFIC HEROES2.rar, ја инсталирав играта пред може година време има, и не чинеше ја избришав, а тоа иконката остана. Пробав секако да ја избришам не бива. помош нешо?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам една иконка на десктоп, се вика PACIFIC HEROES2.rar, ја инсталирав играта пред може година време има, и не чинеше ја избришав, а тоа иконката остана. Пробав секако да ја избришам не бива. помош нешо?
Windows?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
  1. Симни го овој zip
  2. Отпакувај го
  3. Двоклик на Add_Take_Ownership.reg
  4. Стисни ОК или YES што и да се појави
  5. Оди десен клик на PACIFIC HEROES32.rar
  6. Одбери Take Ownership
  7. Сега избриши го фајлот (shift + delete)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.495
Поени од реакции
6.921
Член од
31 јули 2011
Мислења
270