Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кратко и јасно: да.
Долго и релативно јасно, рутерот го поврзуваш со компјутерот жичано а лаптопот преку wireless (на истиот рутер) = LAN.

Супер еве сега сум во процес ги поврзувам како што кажа, а после како да знам дека се поврзани...односно како да влезам од Лаптопот на десктоп комјутерот да префрлам на пример да кажеме некој песни ?

Супер еве сега сум во процес ги поврзувам како што кажа, а после како да знам дека се поврзани...односно како да влезам од Лаптопот на десктоп комјутерот да префрлам на пример да кажеме некој песни ?
Десен клик на фолдерот -> sharing -> enable -> everyone (read/write).
После во explorer (на другиот компјутер (my documents пример)) горе адресата кликаш и пишуваш \\<име на компјутерот во мрежа> и ќе ти ги даде сите фолдери кои се под share.

Десен клик на фолдерот -> sharing -> enable -> everyone (read/write).
После во explorer (на другиот компјутер (my documents пример)) горе адресата кликаш и пишуваш \\<име на компјутерот во мрежа> и ќе ти ги даде сите фолдери кои се под share.

Супер фала ти многу :smir:
Само уште едно прашање, ќе има ли проблем доколку се направи да се дели цела партиција... да кажеме Партиција D или C ?

Само уште едно прашање, ќе има ли проблем доколку се направи да се дели цела партиција... да кажеме Партиција D или C ?
Уф појма неам, google it.

Зошто би имало проблем?

Зошто би имало проблем?

Па кога на партицијата одиш properties полето за Share е заклучено односно треба преку advanced sharing да се направи. Па не бев сигурен да не бидне некој проблем пошто го имаше и тоа знакчето за заштита (тоа кај fierwall-от кога ќе го исклучиш) ...но се е ОК :)

Со која програма можам да вметнам македонски превод во филмот за да може да се гледа било каде, на било кој двд плеер?

Ми треба асолно програмче кое пробива пасворди на винрар архива.

Користам Виндоус 7. Имам проблем со Downloads папката во која исклучиво симнувам филмови. Кога ќе ја отворам ми се појавува прозорче со натпис: Windows Explorer has stopped working, па потоа пишува Windows Explorer is restarting, па самото се исклучува. Решение?

П.С. Предлог за програмче кое отстранува штетен софтвер, вируси, багови и сл. ѓубриња од компјутерот.

Користам Виндоус 7. Имам проблем со Downloads папката во која исклучиво симнувам филмови. Кога ќе ја отворам ми се појавува прозорче со натпис: Windows Explorer has stopped working, па потоа пишува Windows Explorer is restarting, па самото се исклучува. Решение?

100% ова ти се случува кога ќе отвориш било кој фолдер што има видеа внатре и кои се наместени фајловите на Large Icons т.е. да се гледа слика од филмот на фајлот.

Избриши ги сите видео кодеци што ги имаш, па избриши ги драјверите од графичката.
Рестартирај РС.
Инсталирај најнови драјвери за графичката (од официјалниот сајт) и стави си најнови виде кодеци (некој пакет со кодеци)

Можно ли е да ми се појавува БСОД поради најновите драјвери од нвидиа, ги симнав од официјалниот сајт.
Користам ХП, направив проверка на цел хардвер и се е во најдобар ред, значи проблемот е софтверски.
Или пак поради вискоите температури, бидејќи процесорот и графичката овие денови почнаа да работат на 60 степени, до 65 степени мах.
Да надодадам дека БСОД не се појавува често, туку од време на време, во месец(1, 2 пати мах).

Абе земав еден компјутер од едно другарче ко демек да го оправиме ама некако тешко...Имено компјутерот си работи си работи,и одеднаш ке се рестартира и ке се упали пак.После се рестартира на се пократок период и престанува да се пали и прави како да бутира од двд-режачот и нејќе да покрене.Никаде не дига температура,се движи околу 45-50 степени,сите делови се фабрички(5-6 години) и до сега немало таков проблем.Сега несака ни да се упали,извадена е батеријата,изваден е рамот,графичката,се е исчистено ама несака.Пробав и да го форматирам ама и така несака,се рестартира најверојатно има некој хардверски проблем ама што може да е?

А да и иако се е стегнато кога не пали ке го протресеш онака мушки и се пали!!!!!!!!

Смени напојување, пушти мемтест на рамот.. едноставно земи 2 копмјутера ( твојот и на другар ти ) и мените деловите додека не најдете до што е. :helou:

Денес го чистев компјутерот од прашина.Го расклопив цел, кулер, напојување, се исчистив, го склопив и кога го вклучив ми инсталираше Hitaci driver, и ми побара да го рестартитрам. Одкако го рестартирав по самото вклучување ми се изгасна. Го вклучив пак ми покажа дека има некој проблем со фајловите и имаше две опции: да продолжам нормално со вклучување или да идам на reaper. Пробав со двете опции ама несака да го подигне системот. Го менував АТA кабелот и во SATA1, SATA2, SATA3, SATA4, и тоа за флопи. Системот се подигна кога АТА кабелот беше приклучен кај флопито, се инсталираше драјвер за флопи, пак го рестартирав компјутерот и пак исти проблеми. Сега несака пак да се подигне системот. Што да правам?

Денес го чистев компјутерот од прашина.Го расклопив цел, кулер, напојување, се исчистив, го склопив и кога го вклучив ми инсталираше Hitaci driver, и ми побара да го рестартитрам. Одкако го рестартирав по самото вклучување ми се изгасна. Го вклучив пак ми покажа дека има некој проблем со фајловите и имаше две опции: да продолжам нормално со вклучување или да идам на reaper. Пробав со двете опции ама несака да го подигне системот. Го менував АТA кабелот и во SATA1, SATA2, SATA3, SATA4, и тоа за флопи. Системот се подигна кога АТА кабелот беше приклучен кај флопито, се инсталираше драјвер за флопи, пак го рестартирав компјутерот и пак исти проблеми. Сега несака пак да се подигне системот. Што да правам?

Си го направил каша попара... Моли се да не е расипан ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom