Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е заради тоа, нема да го пушта од ниеден јузер

Па вака сега дечки, до фотошопот сум 100% сигурен дека не е, пробав и со претходна верзија која ја користав... исти проблем, а минатиот пат ми работеше т.е. пред да форматирам.

Си работам нормално со defualt јузерот, се ставам... кракови и слично, таму ми дава ерор, а кога ќе направам switch во администраторскиот јузер, ГО ОТВАРА НОРМАЛНО... без никакви проблеми.

еми default јузерот најверојатно нема некои привилегии.. или шо знам
администратор ли е тој дифолт јузер, можеш да инсталираш програми и сл?

Па можда нема некој привилегии, незнам што е финтава... инаку да администратор е, имам исталирано разни програми и нема никакви проблеми со нив... си работаат нормално.

Симнав еве денеска и Portable верзија, ама еве... исти проблем, пак тие 2-те пораки ми ги вади :/

Имам 2 прашања
1.Зошто копмјутерот ми се уклучува секоја вечер во 00 00 доколку е исклучен,значи сам се пали.
2.Зошто брзината на Јутуб ми е мн послаба од онаа што ми е,значи сецкаат клиповите? ПОЗЗ чекам одговор

Имам 2 прашања
1.Зошто копмјутерот ми се уклучува секоја вечер во 00 00 доколку е исклучен,значи сам се пали.
2.Зошто брзината на Јутуб ми е мн послаба од онаа што ми е,значи сецкаат клиповите? ПОЗЗ чекам одговор
1. Имаш активирано опција во БИОС-от да се пали автоматски или од ЛАН мрежа....
2. флеш плеер инсталирај нов и зачисти со ccleaner малку.

Поомоош! Итно ми треба драјвер за max ADSL модемот од t-mobile! Cd-то го загубив и несака да се конектира нетот. :/ !

пробував во биосот ако мислиш на она..да се пали по биос и по систем.ги пробав двете исто е нема промени..

Абе имам Уторент ..и сега од замунда симнав едно игриче..само уште кога почнав да го симињам..го симињаше во црвена боја(нели треба зелено да биде) и сеа се океј..и стаса до 99.3% и така стои 4 саати више..што е проблемов?

Абе имам Уторент ..и сега од замунда симнав едно игриче..само уште кога почнав да го симињам..го симињаше во црвена боја(нели треба зелено да биде) и сеа се океј..и стаса до 99.3% и така стои 4 саати више..што е проблемов?
1. десен клик на торентот во програмата> Advanced> Reset bans
2. десен клик > Update tracker

или исклучи ја програмата од процеси, почекај 10 секунди и вклучи ја пак.

Не знам дали сите што се на T-Home го имаат овој проблем или само јас.
Од неодамна ми се случува, на пример додека симнувам некој албум од интернет, да не сака да ми отвори ниту една страница во меѓувреме, т.е. го чека download-от да заврши па потоа ги отвора.
Истото ми се случува и со други програми, на пример зачувувам видео во Movie Maker и додека не се сочува целосно, нетот не ми отвора ниедна страна или пак чекам 100 години додека да се отвори (а пак со Скајп немам проблем). Исто, кога гледам видео на YouTube и паралелно отворам нов таб, не ми го вчитува, а ако го исклучам видеото, тогаш да.

Денес го дефрагментирав компјутерот ама пак е исто.

Edit: само да напоменам дека имам 2GB RAM, и овој проблем ми се јавува од пред 2-3 недели, претходно не постоеше.

Каква промена направи на пцто пред 2-3 недели?
- Го имаш сменето рутерот?
- Го имаш сменето интернет-пакетот?
- Инсталираше некоја програма која има веб подршка?
- Правеше ли дефрегмент на некој диск?
Или ако не сакаш многу да се замараш, едноставно јави се во т-home и објасни им во што ти е проблемот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom