Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ајде големата работа, Мајкрософт да не ја поддржува Кајгана па до толку да се залагаме, тие не знаат Македонија на карта да ја покажат па ние ќе им чистиме пред дворот...:tapp:

Нема везе тоа, имаме закон за авторски права и забранета е пиратерија. Можеби тебе не ти е гајле, но Кајгана ќе треба да одговара.

Нема везе тоа, имаме закон за авторски права и забранета е пиратерија. Можеби тебе не ти е гајле, но Кајгана ќе треба да одговара.

Тој што го правел законот, а и сите што се залагаат за авотрските права, овде во МК ако кажат реално од каде научиле да работат на Windows, Office, Photoshop, Corel, Kaspersky,Eset,Nero....ако кажат искрено и не речат од пиратски да ме плукниш....сега имам работа, кога ќе имам време ќе ти напишам една статија "Другата страна на Медалот" ќе се замислиш малце.....ае позз :smir:

Симни си Real Player и немаш гајле :back: десен клик на клипот и најдоле имаш download.

Јас имам Real Player, и ко ке стегнам десен клик не ми излага download. Зошто?
И едно друга прашање, спуштив една игра 7 гига има, како да ја разделам на две за да ја изрежам на CD зошто CD е 4.7 гига?

И едно друга прашање, спуштив една игра 7 гига има, како да ја разделам на две за да ја изрежам на CD зошто CD е 4.7 гига?
со win zip
има да наместиш после колку мегабајти да се дели у нова архива

Тој што го правел законот, а и сите што се залагаат за авотрските права, овде во МК ако кажат реално од каде научиле да работат на Windows, Office, Photoshop, Corel, Kaspersky,Eset,Nero....ако кажат искрено и не речат од пиратски да ме плукниш....сега имам работа, кога ќе имам време ќе ти напишам една статија "Другата страна на Медалот" ќе се замислиш малце.....ае позз :smir:

Тоа е мање битно од каде научиле да работат, важно го имаме тој закон и треба да се почитува. Се уште не се маваат камења по приватните лица, ама фирмите што користат нелегален софтвер у секое време може да го кркат.

Затоа си имаш Линукс и еден куп слободен софтвер и слободно може да си ги користиш нив, без глава да те боли.

// Да се вратиме на темата

Тоа е мање битно од каде научиле да работат, важно го имаме тој закон и треба да се почитува. Се уште не се маваат камења по приватните лица, ама фирмите што користат нелегален софтвер у секое време може да го кркат.

Затоа си имаш Линукс и еден куп слободен софтвер и слободно може да си ги користиш нив, без глава да те боли.

// Да се вратиме на темата

Мал офтопик.
НИКАД нема да биде GIMP добар колку Photoshop.
исто како што никад нема Adobe да направи договор со било која Linux дистрибуција.

Вратете се на темата срциња, ќе отвориме за ова др пат тема и ке зборуваме. и ќе ви покажам една статија...

ај ако може малце помош ..
Значи вака ми праќаат еден документ да гоо прочитам и ми отвора хиероглифи сето дај ако можи некое чарје како да го опрам?! :)

Затоа што додека си го инсталирал не си селектирал download адонот да се инсталира, и да ако го реинсталираш обавезно претходно затвори ги сите браузери па после инсталирај го Риал плејр, за адонот правилно да се инсталира. Истиот работи на Фајрфокс и Интернет Експлоер, незнам за другите.

Да не ве бришам назад на темата и без пиратерија.

Тој што ти го праќа документот веројатно како и поголем дел од македонсково население го пишувал во некој фонт како Мацц тајмс.. Нека го смени фонтот... Ако документот не е пишуван со мак. поддршка тогаш ќе биде на латиница :).

Мислењево не беше за тебе, незнам дали јас згрешив или форумот :).

--- надополнето ---

ај ако може малце помош ..
Значи вака ми праќаат еден документ да гоо прочитам и ми отвора хиероглифи сето дај ако можи некое чарје како да го опрам?! :)

Тој што ти го праќа документот веројатно како и поголем дел од македонсково население го пишувал во некој фонт како Мацц тајмс.. Нека го смени фонтот... Ако документот не е пишуван со мак. поддршка тогаш ќе биде на латиница .

Затоа што додека си го инсталирал не си селектирал download адонот да се инсталира, и да ако го реинсталираш обавезно претходно затвори ги сите браузери па после инсталирај го Риал плејр, за адонот правилно да се инсталира. Истиот работи на Фајрфокс и Интернет Експлоер, незнам за другите.

3 пати го преинсталирав и џабе, селектирано download и пак ништо ни на фајрфокс ни на интернет експлоер. Е баш сум баксуз кога најмногу треба. Со youtube прогарама симнав неколку клупчина излезе некој ерор и се исклучи сама програмата, ја преинсталирав пак ама еророт пак си се појавува. Ова со Real Player, дане треба да се подеси нешто и од кога ќе ја инсталирам?

3 пати го преинсталирав и џабе, селектирано download и пак ништо ни на фајрфокс ни на интернет експлоер. Е баш сум баксуз кога најмногу треба. Со youtube прогарама симнав неколку клупчина излезе некој ерор и се исклучи сама програмата, ја преинсталирав пак ама еророт пак си се појавува. Ова со Real Player, дане треба да се подеси нешто и од кога ќе ја инсталирам?

Кога ќе го инсталираш треба да немаш ни еден бровсер уклучен, (Фајрфокс/Експлоер) значи исклучи све па после инсталирај, треба да ја инсталираш FREE верзијата.

Мала помош ако може.кога отворам гугл хром ми се појавува еден текст:Your profile can not be used because it is from a newer version of Google Chrome. Some features may be unavailable.Pleacespecify a different profile directory or use a newer version of Chrome. еве ова се појавува стално кога го стартувам хром, и додека не стиснам ок не ми се појавува почетната страна.Иначе користам верзија Google Chrome 11.0.672.2. Кажете како да го одстранам овој проблем оти почнува да ми иде на живци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom