Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
и кај utorrent така прави.

немам ништо сменето, си даунлоадираше без проблем, и наеднаш се прекина и тоа излезе.
Ако си преку фајрвол, треба да го исклучиш од правилата за блокирање. Ако си преку рутер, треба да го видиш портот преку кој се врзува уторентот (или било кој) и евентуално да го ставиш како постојан порт (не рандом, пошто има и такви опции). Во рутерот кај што има дел за порт форвардинг (или слично -зависи од рутерот, примерот ми е за Циско Линксис), ќе му ставиш (ако досега немало) од тој до тој ранг порта да е слободна за апликацијата Уторент. Мислам дека ова го има објаснето и на фак сајтовите на тие програми...ако се ослободам попладне ќе пробуричкам.
Ова горе се однесува ако се работи за преку фајрвол или рутер.

У ствари прво пробај дисејбл на фајрвол и (ако имаш рутер) иди директно преку модем, да видиш дали е до порта или фајрвол-блок...можда е до нешто трето.

Едно прашање...на статување почна да ми се јавува порака за грешка. "Sql dumperlibary failed initialization. Your installation is either corrupt or ........". По барање низ нет најчесто видво дека проблемот е решен со тргање на SQL VSS Writer, па и јас го избришав и сега пораката за грешка ја нема. Прашањето ми е дали може од негде само дали можам од негде повтроно да го инсталирам SQL VSS Writer и дали воопшто имам потреба, зошто служи ?

Ако си преку фајрвол, треба да го исклучиш од правилата за блокирање. Ако си преку рутер, треба да го видиш портот преку кој се врзува уторентот (или било кој) и евентуално да го ставиш како постојан порт (не рандом, пошто има и такви опции). Во рутерот кај што има дел за порт форвардинг (или слично -зависи од рутерот, примерот ми е за Циско Линксис), ќе му ставиш (ако досега немало) од тој до тој ранг порта да е слободна за апликацијата Уторент. Мислам дека ова го има објаснето и на фак сајтовите на тие програми...ако се ослободам попладне ќе пробуричкам.
Ова горе се однесува ако се работи за преку фајрвол или рутер.

У ствари прво пробај дисејбл на фајрвол и (ако имаш рутер) иди директно преку модем, да видиш дали е до порта или фајрвол-блок...можда е до нешто трето.

Го исклучив фајрвол-от, почна да даунлоадира. Пак го оклучив. си продолжи со даунлоуд :)
Но сега наместо Lister port unknow, ми се појави Blocked и до него ИП адреса.

Го исклучив фајрвол-от, почна да даунлоадира. Пак го оклучив. си продолжи со даунлоуд :)
Но сега наместо Lister port unknow, ми се појави Blocked и до него ИП адреса.
Колку толку...успех :)
доста народ изгледа има проблем со биткомет. Еве некои можни решенија (пак се работи за блокада или на firewall-от или на рутерот) како да го надминеш проблемов

од сапорт страната на биткомет, ако немаш проблем со рутерот и користиш firewall од самиот windows, мислам дека ова е наједноставно решение
http://wiki.bitcomet.com/bitcomet_c..._my_download_speeds_are_slow_what_should_i_do
промена на правила за фајрволот http://wiki.bitcomet.com/create_firewall_rules

http://blog.bitcomet.com/fendybt2/post_14684/

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080904060642AATeaYl

Може ли да се форматира компјутерот кога има blue screen да му се удри формат.

мислиш на blue screen of death ? ако е тоа можеш да го форматираш.

Како да направам Виртуелните Ромови од Power Iso да ми ги дава како Физички во неро. Затоа што вака неможам да режам како Copy Entire Disc или како SOurce да ми биде некој од тие Ромови. До Даемон и Алкохол ги имаше кога сакав така да режам.

Не се замарај со тоа имаш многу полесно решение без никакви подесувања.
TeamViewer
Пробај го па ќе видиш, имам работено и remote desktop, но ова што ти го нудам е баш ништо не треба да подесуваш
само му го даваш програмот го инсталира и ти кажува ID и Password(се геренира на секое уклучување на апликацијата) и бираш како да се поврзеш.
a treba i drugiot da ima instalirano teamviewer ili kako moze malku podetalno kako se koristi zosto probav i ne biva nesto?

a treba i drugiot da ima instalirano teamviewer ili kako moze malku podetalno kako se koristi zosto probav i ne biva nesto?

значи треба да имаш инсталирано и ти и другиот компјутер со кој сакаш да се поврзеш. го уклучуваш ти тимвјуерот и другарти го уклучува и ти го кажува корисничкото име и пасвордот ти ги пишуваш кај тебе и влезен си кај него у компјутер :)

значи треба да имаш инсталирано и ти и другиот компјутер со кој сакаш да се поврзеш. го уклучуваш ти тимвјуерот и другарти го уклучува и ти го кажува корисничкото име и пасвордот ти ги пишуваш кај тебе и влезен си кај него у компјутер :)

фала другар.а некако само со IP адреса мозе ли да се улезе??

Како да го решам blue screen-от.. занчи пораката која ми се појавува е многу кратка неможам да ја прочитам за да постирам што пишува..
Второ во safe mode with connnection нејќе да се конектира на нет ..
?

фала другар.а некако само со IP адреса мозе ли да се улезе??

Како да го решам blue screen-от.. занчи пораката која ми се појавува е многу кратка неможам да ја прочитам за да постирам што пишува..
Второ во safe mode with connnection нејќе да се конектира на нет ..
?

@mikki мислам дека не може не сум пробал ама мислам дека не може мора пасс и јузер
@citro_love мавни му сејф мод и system restore врати го системот неколку дена поназад и види така би требало да работи, ако нејќе формат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom