Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Немав антивирус,ништо не му беше на комјутерот.Сега инсталирав и почна да ми се рестартира на 15 минути.Што му е проблемот?

Немав антивирус,ништо не му беше на комјутерот.Сега инсталирав и почна да ми се рестартира на 15 минути.Што му е проблемот?
Ако не можеш да го стабилизираш системот, иди у сејф мод, одинсталирај го (или блокирај го) твојот антивирус, пробај преку онлајн скенер дали ќе ти најде нешто од Тренд микро или Бит дефендер
http://housecall.trendmicro.com/

http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html

или некој сличен.

Ако не можеш да го стабилизираш системот, иди у сејф мод, одинсталирај го (или блокирај го) твојот антивирус, пробај преку онлајн скенер дали ќе ти најде нешто од Тренд микро или Бит дефендер
http://housecall.trendmicro.com/

http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html

или некој сличен.

Фала,средив се,сега чекам да видам дали ќе се рестартира пак :)

Дали може некој детално да ми каже како да инсталирам Windows XP на Linux Ubuntu (копмјутерине нашколо).. ?

Имам проблем, се надевам дека некој ќе го реши или ќе ми даде совет.

Како што ми беше уклучен лаптопот, излегов и го оставив така, кога се вратив по некое време започна ненормално да кочи, неможев да извршам никаква операција, дури ни refresh неможам да направам. Направив рестарт, си реков подобро ќе биде, но ништо. Пред тоа не чепкав ништо, ниту некакви сомнителни страни и програми. Само сабајлето сменив позадина :)

По рестартот, антивирусот(Kaspersky) ги исклучи своите функции(да прави Update, да скенира...) Изгледа некој вирус е, па го има блокирано скроз. По нов рестарт, само ми дозволува да работам со таскбарот, со тие функции...Направив restore, бидна нешто олабави, но пак истото.

Пробав да стартувам преку Safe mode, од таму скенирав со Mallware-bytes и не најде никакви спамови и слично. Исто и со Advanced System Care, ги реши сите проблеми и исчисти непотребни работи.

Сега еве пак пробувам нормално да се уклучам, до некое време отвара програми, и датотеки, но пак почнува да кочи по 2-3 мин работа и скроз зарибува кога ќе направам refresh.

Голем проблем ми е што не ми дозволува да му направам uninstal na антивирусот(ниту преку самиот антивирус, ниту преку windows-от од modify, repair or remove), за пак да инсталирам нов и да го скенирам компјутерот.

Инаку користам Windows 7.
Што да направам?

Како што ми беше уклучен лаптопот, излегов и го оставив така, кога се вратив по некое време започна ненормално да кочи, неможев да извршам никаква операција, дури ни refresh неможам да направам. Направив рестарт, си реков подобро ќе биде, но ништо. Пред тоа не чепкав ништо, ниту некакви сомнителни страни и програми. Само сабајлето сменив позадина :)

По рестартот, антивирусот(Kaspersky) ги исклучи своите функции(да прави Update, да скенира...) Изгледа некој вирус е, па го има блокирано скроз. По нов рестарт, само ми дозволува да работам со таскбарот, со тие функции...Направив restore, бидна нешто олабави, но пак истото.

Пробав да стартувам преку Safe mode, од таму скенирав со Mallware-bytes и не најде никакви спамови и слично. Исто и со Advanced System Care, ги реши сите проблеми и исчисти непотребни работи.

Сега еве пак пробувам нормално да се уклучам, до некое време отвара програми, и датотеки, но пак почнува да кочи по 2-3 мин работа и скроз зарибува кога ќе направам refresh.

Голем проблем ми е што не ми дозволува да му направам uninstal na антивирусот(ниту преку самиот антивирус, ниту преку windows-от од modify, repair or remove), за пак да инсталирам нов и да го скенирам компјутерот.

Што да направам?

Уклучи таск менаџер и види кој процес ти корне најмногу CPU/RAM.

А може да и до прегреаност...

Што да направам?

SpyHunter мавни му го, дефинитивно е вирус и тоа добар.

Уклучи таск менаџер и види кој процес ти корне најмногу CPU/RAM.

А може да и до прегреаност...

Неможам, го стартирам но не сака да се уклучи.

--- надополнето ---

SpyHunter мавни му го, дефинитивно е вирус и тоа добар.

Моментално го скенирам со SpyHunter, па досега најде 4 mallware objects.

--- надополнето ---

Заборавив да кажам, додека ме немало, татко ми го ставил лаптопот на мека подлога, така да од доле сигурно биле затнати влезовите за циркулација на воздух.
Можно ли е да има последица од ова.

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Заборавив да кажам, додека ме немало, татко ми го ставил лаптопот на мека подлога, така да од доле сигурно биле затнати влезовите за циркулација на воздух.

Од тоа би можел само да прегрее ама не и да не ти уклучува Task Manager и слични софтверски проблеми. Бутирај со Windows CD и таму преку REPAIR имаш алатки со кои можеш да средиш нешто, имаш и SYSTEM RESTORE таму.

--- надополнето ---

--- надополнето ---

лупни му после и Runscanner и сите црвени процеси шо се отстрани ги.

Имам проблем со бит комет. Не сака да даунлоадира и вели YOUR LISTEN PORT STATUS IS UNKNOW.
Тоа ми се појави наеднаш. Некое решение ?

Имам проблем со бит комет. Не сака да даунлоадира и вели YOUR LISTEN PORT STATUS IS UNKNOW.
Тоа ми се појави наеднаш. Некое решение ?

Да не имаш инсталирано нов интернет секјурити па да ти има забрането во фајрВОЛОТ?

Ќе може ли некој да ми даде линк или да ми каже како се викаше оној програмот со кој што кога симнуваш од youtube, можеш да бираш во каков формат сакаш да си го зачуваш фајлот. Поточно ми треба програм со кој ќе можам клипови од јутуб да ги симнам во mp3 формат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom