Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Врати ги пак (преку Add/Remove Programs) за да видиш дали е до нив проблемот (што не верувам)

Кој Windows го користиш?

Оди во RUN и пиши MSCONFIG, па во табот STARTUP и исклучи ги процесите кои не ти требаат (јас имам таму преку 20, уклучени се 3 :) )

Друго, колку фонтови имаш инсталирано? Што помалку, тоа побрзо.

Што процесор имаш?
заминаа неповратно :)

Xp сервис пак 3

Пишано и средено секојденвно при инсталација на секоја програма :) секој непотребен процес е мафнат (авто стартап на камера, јава, адобе риде апдејт и останата срања, останати се антивирусот, ctfmon и RUNDll32)

Нема повеќе од основните фонтови на виндовс.

Процесорот не верувам дека е проблем иако е стар, кога до вчера стартуваше супер :)

Друго чаре?

заминаа неповратно :)

Xp сервис пак 3

Пишано и средено секојденвно при инсталација на секоја програма :) секој непотребен процес е мафнат (авто стартап на камера, јава, адобе риде апдејт и останата срања, останати се антивирусот, ctfmon и RUNDll32)

Нема повеќе од основните фонтови на виндовс.

Процесорот не верувам дека е проблем иако е стар, кога до вчера стартуваше супер :)

Друго чаре?

Епа ако ти е повеќе-јадрен процесорот, направи ја оваа финта:
RUN - msconfig - BOOT - Advanced Options - штиклирај Number of processors - одбери го најголемиот понуден број.

Сега за стартување на Windows-от ќе ги користи сите јадра.

Друго, напрај си систем ристор на вчера бе :)

Инаку, ова чекањето често се случува поради мрежната картичка, посебно ако преку неа зимаш интернет од D-Link модем.

Ај пробај направи и DISABLE на мрежната и види што ќе каже.

добро го разбрав ова но имам различни видноус виста и видноус 7, аколку отприлика кошта тој кабел? а затшо секаде каде прашувам ме прават будала дека таквиот кабел не постои?

Или тебе те прават будала или они се будали кога ти велат дека таков кабел не постои. Толку се разбираат и тие што работат по IT продавниците. Некој со браварско средно школо седнал да продава компјутери и што сакаш да знае дали има таков кабел или не.:toe::toe:

Или тебе те прават будала или они се будали кога ти велат дека таков кабел не постои. Толку се разбираат и тие што работат по IT продавниците. Некој со браварско средно школо седнал да продава компјутери и што сакаш да знае дали има таков кабел или не.:toe::toe:

фала ми олесна кога прашував се почувстував ептен глупо дури се усрамив а знам дека мора да постои таков кабел.

фала ми олесна кога прашував се почувстував ептен глупо дури се усрамив а знам дека мора да постои таков кабел.

А каков кабел ТОЧНО им кажуваш дека ти треба?

USB кабел за да префрлиш податоци од еден РС на друг Таков не постои :)

А каков кабел ТОЧНО им кажуваш дека ти треба?

USB кабел за да префрлиш податоци од еден РС на друг Таков не постои :)

да јас ги прашав дали постои воопшто таков кабле за пренос усб или сл. они ми кажаа не постои јас пак прашувам а некој друг кабел з апрнеос немора да е усб они ми кажаа не постои, потребно ми е да ги пренесам информациите.

RUN - msconfig - BOOT - Advanced Options - штиклирај Number of processors - одбери го најголемиот понуден број.

Друго, напрај си систем ристор на вчера бе :)

Инаку, ова чекањето често се случува поради мрежната картичка, посебно ако преку неа зимаш интернет од D-Link модем.

Ај пробај направи и DISABLE на мрежната и види што ќе каже.
Сонувам за повеќејадрен :pos2: :D

А систем ристор :S тешко, куп работи симнав денес, апдејтирав скајпови, опери и се останато и да ти кажам не ми се подесуваат пак истите глупости одвај ја средив операва... како ја зачичкале алал да им е, ќе го трпам вака значи, јбг :smir:

да јас ги прашав дали постои воопшто таков кабле за пренос усб или сл. они ми кажаа не постои јас пак прашувам а некој друг кабел з апрнеос немора да е усб они ми кажаа не постои, потребно ми е да ги пренесам информациите.

Таков USB кабел не постои, а за другово не сте се разбрале.

За ова сакам и јас да прашам. Имам двојадрен процесор Амд Атлон 64 Х2 Дуал. Не дека ми е бавен при стартување, ама зошто вака кога може побрзо, нели:wink: Дали вака се намалува животниот век на процесорот? Според мене не би требало бидејќи се користат двете јадра само при бутирање. И колку побрзо би било?

Ако може некој да ми каже како да го исшистам pc-во од вируси?
Користа Kaspersky IS 2010 има скенирано и бришено, но не добришано.. после секој рестарт Registry Editor и Task Menager не ми работат(Disabled by administrator).. ги активирам после секое рестартирање со Group Policy но џабе..
Гледав низ интернет кој како брише и најкористени се Spyware Doctor, malwerbytes and BitDifender.. дали се тие добри или имате да препорачате некој друг софтвер..?
Фала однапред..

За ова сакам и јас да прашам. Имам двојадрен процесор Амд Атлон 64 Х2 Дуал. Не дека ми е бавен при стартување, ама зошто вака кога може побрзо, нели:wink: Дали вака се намалува животниот век на процесорот? Според мене не би требало бидејќи се користат двете јадра само при бутирање. И колку побрзо би било?

Нема гајле.

Ако може некој да ми каже како да го исшистам pc-во од вируси?
Користа Kaspersky IS 2010 има скенирано и бришено, но не добришано.. после секој рестарт Registry Editor и Task Menager не ми работат(Disabled by administrator).. ги активирам после секое рестартирање со Group Policy но џабе..
Гледав низ интернет кој како брише и најкористени се Spyware Doctor, malwerbytes and BitDifender.. дали се тие добри или имате да препорачате некој друг софтвер..?
Фала однапред..

Од двете болдирани,симни кое сакаш,ја средува работата...бар кај мене средуваше се...

Ти треба мрежен кабел. Таков можи и веќе имаш, за интернетот.
А друга опција за да ги пренесеш податоците од еден на друг компјутер ти е УСБ флеш уред. Вакво најверојатно веќе имаш и најлесно ќе биде со тоа.

Таков USB кабел не постои, а за другово не сте се разбрале.

Добро таков усб кабел не постои специјално за трансфер на податоци од еден компјутер на друг, но постои мрежен кабел за трансфер...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom