Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не исчезна цела партиција туку само одредени фолдери од C и од D, јас не сум бришел ништо, сакав се да снимам на DVD за да го ослободам малце харддискот а сега морам на некој начин да вратам се или пак се да симнувам од интернет!!!

Пробај со RecoverMyFiles.

И тоа “мистериозно“ снемување, да не е твоја грешка? Ако фолдерите што ги снемало се (пример) музика, филмови, игри.... тоа не ќе да е random. Да не си утнал нешто при режање, местење, пренесување?

И најглупото, да не ти се HIDDEN? :vozbud:

Пробај со RecoverMyFiles.

И тоа “мистериозно“ снемување, да не е твоја грешка? Ако фолдерите што ги снемало се (пример) музика, филмови, игри.... тоа не ќе да е random. Да не си утнал нешто при режање, местење, пренесување?

И најглупото, да не ти се HIDDEN? :vozbud:
Да, музика и филмови недостасуваат ама не снимам прв пат па да згрешам?:raz:
Ај ќе пробам со програмите што ми ги дадовте и ќе ви јавам за резултатот?
By The Way, не сум до толку за да ги ставам како ХИДДЕН :pos2:

Фала, ќе видам ако кочи и понатаму ќе инсталирам друг. Него, најчесто ми кочи кога ќе го уклучам PC-то. Еве на пример сега тоа svchost.exe е 13.000 К, а ekrn.exe е 10.000 К, значи не се толку високи како кога ќе го уклучам.
Напрај вака:

Иди START>Run, пиши овде "msconfig".

После иди во startup таб-от. Исклучи ги сите непотребни работи како мсн и други програмчиња. После иди apply, OK, exit without restart. После иди во services таб-от, и штиклирај „hide all microsoft services“. Одштиклирај ги сите освен антивирусот(ESET).

После иди START > десен клик на „My Computer“ > Properties > Advanced. Кај "Performance" иди "Settings", и селектирај "Adjust for best performance" > Apply > OK. Дека не изгледа убаво, да, али многу побрзо ке ти иде компјутерот.

Следно, иди во „My Computer“ > десен клик > properties на еден/двата диска, и иди "disk cleanup". It will take some time, али ќе се исплати.

После, симни CCleaner, иди во "Cleanup" табот, и иди ''Run Cleaner". Коа ке заврши, ќе идеш во другиот таб, "Registry", и ќе стиснеш "Scan for issues". Кога ќе заврши ќе идеш "Fix selected issues" и толку..

После се ова, компјутерот дефинитивно ќе ти биде побрз.

Ima eden problem so mi se desi mi veli deka Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2900.2180 ModName: shdocvw.dll
ModVer: 6.0.2900.3627 Offset: 00017fa4

Ima eden problem so mi se desi mi veli deka Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2900.2180 ModName: shdocvw.dll
ModVer: 6.0.2900.3627 Offset: 00017fa4

Од кога те зеза ова? Прави System Restore од тогаш.

Спуштив една игра во mdf фромат.Голема е 4 гб како да ја наснимам на ДВД ром во неро ми вика дека не може да се снима мдф формат поголем од 2 гб.

Кога ставам македонски превод на филм, не го пишува тоа туку хироглифи некои си. Исто и кога е како текст документ. Решение ?

п.с Имам ЦД за Windows ако случајно е потребно :)

Кога ставам македонски превод на филм, не го пишува тоа туку хироглифи некои си. Исто и кога е како текст документ. Решение ?

Language for non-unicode programs намести на македонски (fyro macedonian) ова веднаш, па ресетирај и после барај помош ако уште имаш проблеми. Ако користиш XP тоа е во control panel > regional and language options > advanced

Преку која програма гледаш филмови?

Language for non-unicode programs намести на македонски (fyro macedonian) ова веднаш, па ресетирај и после барај помош ако уште имаш проблеми. Ако користиш XP тоа е во control panel > regional and language options > advanced

Фала многу :) решен е проблемо :)

Имам проблем со пц.... ќе почнам од прво...
Откога ќе го пуштам пц, ќе уклучам мсн фејсбук и друго... ќе поседам 5 мин конектиран и после се паѓат и от кога ѓе направам реконект не фајќат не сакат да се конектират па морат рестарт одново се...

Пробувам да инсталирам бс плеер и некои други слични програми и ми се појавува Error launching installer?Решение?

На кој оперативен систем си?

Имам проблем со пц.... ќе почнам од прво...
Откога ќе го пуштам пц, ќе уклучам мсн фејсбук и друго... ќе поседам 5 мин конектиран и после се паѓат и от кога ѓе направам реконект не фајќат не сакат да се конектират па морат рестарт одново се...

Сега го приклучуваше интеренетот или? Да не имаш 2 телефони и модем поврзано со 1 сплитер?

2hzsvoo.jpg

Ај ако може некој да ми каже што е ероров? Ептен ме нервира, многу често ми излегува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom