Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
И јас го користа тоа програмче стварно е добаро , или земи си realplayer и тој е исто така добар програм.
А за ова што не се гасело компјутерот види дали не ти се инсталирааат апдејти за microsoft пошто и они одземаат време многу кога одиш на shut down i ne se gasi pc dodeka ne se instaliraat site.
иди на control panel и automatic update и штиклирај под 3 опција.

Момци вака сеа...симнав од Рапидшер дел од филм...се инсталира се и се пробувам да го пуштам преку ГОМ плеер,не сака и ми бара некој кодеци !!!
Да симнам кодеците што ми бара или има некој дург плеер што прима се,без барање кодеци ???
-Ако има некој друг оставајте тука линкови да го симнам...:xd::smir:

ДЕЛ rapidsharе филмовите и другите ствари се во WinRAR
Aко е филм нај често е 4 и 7 rar зависи од MB како е пакуван,
ако си го симнал првиот рар инсталирај Winrar и мавни му десен клик еxtract here додека се одпакува отвори ТaskManager и најди го Winrar и мавни му End Process и пушти од филмот види ја сликата каква е ако ти се свиѓа ке си ги симнеш и другите делови од него

како да направам кој програми да ми се уклучуваат кога го пуштам компјутерот?

како да направам кој програми да ми се уклучуваат кога го пуштам компјутерот?

Start--> all Programs најди го Startup (со десен клик и open) и стави ја иконата таму

1to5f7.jpg

what to do?

Момци вака сеа...симнав од Рапидшер дел од филм...се инсталира се и се пробувам да го пуштам преку ГОМ плеер,не сака и ми бара некој кодеци !!!
Да симнам кодеците што ми бара или има некој дург плеер што прима се,без барање кодеци ???
-Ако има некој друг оставајте тука линкови да го симнам...:xd::smir:

Симни си K-Lite Codec Pack 5.0.5 FULL

И/Или симни си KMPlayer.

Ve molam za pomos...Site bukvi na windowsot se ispomesani...sega nemozam da pisuvam ni kirilica ni pa da procitam nesto...Ako nekoj ima resenie neka pisuva na latinica bidejki nemozam da procitam!!Bukvite se vo kocki ili nekakvi znaci...i se izvinuvam za latinicata..

PS:Neznam dali e ova temata za prasanja i odgovori...nemozam da procitam...ako e neka ostane mislenjeto ako ne e neka go premestat moderatorite

Планирам да земам компујтер.
Компјутеров на кој го куцам постов го земав од АМЦ и е стар околу 6 години до сега три пати го носев на сервис(двапати цркна харддискот).
Предложете фирма која нуди квалтиетни конфигурации(не планирам да го носам компјутерот на сервис на секои 6 месеци).

Планирам да земам компујтер.
Компјутеров на кој го куцам постов го земав од АМЦ и е стар околу 6 години до сега три пати го носев на сервис(двапати цркна харддискот).
Предложете фирма која нуди квалтиетни конфигурации(не планирам да го носам компјутерот на сервис на секои 6 месеци).
Anhoch..што знам другарми купи 2 компјутери и до сега ниту еден пат не сервис скоро 2 години....сепак зависи од цената колку плакаш толкав квалитет-издрживост имаш и зависи од тебе дали знаеш да чуваш PC или не

Абе има free space. Треба над 15%, значи ок е тоа. Треба да симнеш некоја програма за дефрагментирање, оваа од windows-от е тапа според мене. Имаше една добра Perfect Disc мислам се викаше.

Пробај од cmd - defrag c:
И најверојатно немаш простор на C: ти треба простор за да работи дефрагментирање ај провери ова среди па пиши пак...
глеаш горе колку е празно? 69gb free space ...:S

Абе има free space. Треба над 15%, значи ок е тоа. Треба да симнеш некоја програма за дефрагментирање, оваа од windows-от е тапа според мене. Имаше една добра Perfect Disc мислам се викаше.
истото и јас го мислев форматирав со друг оперативен систем исто...јбг ..

Probaj da gi otstanis bet sektorite na hdd pa posle defragmentiraj oti ova kako sto go gledam e zeznat hdd (zasto mislam deka imas bet sektori vaka prvo defragmentiranjeto e vsusnos pomestuvanje ili rasporeduvanje na fajlovi so cel pobrz nacin na pronaoganje na istite e sega bet sektor e magnetiziran prostor do tolku so na nego nemoze nisto da se izbrise ili zapise) zemi si hdd regenerator i mislam ke zavrsis rabota

Дали може од цд со виндос внатре , да го копирам виндовсот на усб дали ке бутира само ?

Start--> all Programs најди го Startup (со десен клик и open) и стави ја иконата таму
не тоа, мене ми се пуштаат програми и сега сакам да наместам кој да се пуштаат а кој не кога се пушта Виндоус???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom