Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
притисни Win key +P и стави го на computer only
Стрелката ми оди десно до бесконечност на десктопот. Како да го средам тоа? Со Икс-пе-то не беше така, но откако користам седумка (веќе 2 години) така е. Ај помош.

Имам Acer TravelMate 290 и сега он работи на 19 V, 3.16 A. а ја ставам кабел од Input 100-240 V ~1.8 A 50/60 Hz
Output 20V ~= 3.25 A. дали може да има некаква штета ?

Кај женскава бев да го видам компјутерот. Проблемов е следен. ГО пушташ и по некое време (различно, можи по 5 мин, можи веднаш) се закочува сликата, не се мрта стрелката, се замрзнува скроз. Решение само рестарт до наредното скочување.
Е сега пробав јас со ccleaner избришав кукис, регистри ова она, исто од хромот ги исчистив. Искенирав, мавнав дефрагмент, горе долу мислам дека ги изведив потребните операции. По некое време пак се закочи. Шо катара можи да биди?
Некогаш и на лоадирањето од виндовсот се замрзнув и не лоадира.

Постов е копиран и од темата за хардвер, оти не знам шо е проблемот.

Кај женскава бев да го видам компјутерот. Проблемов е следен. ГО пушташ и по некое време (различно, можи по 5 мин, можи веднаш) се закочува сликата, не се мрта стрелката, се замрзнува скроз. Решение само рестарт до наредното скочување.
Е сега пробав јас со ccleaner избришав кукис, регистри ова она, исто од хромот ги исчистив. Искенирав, мавнав дефрагмент, горе долу мислам дека ги изведив потребните операции. По некое време пак се закочи. Шо катара можи да биди?

a да и го преинсталираш виндоусот? :)

чистење од прашина

a да и го преинсталираш виндоусот? :)

Нема проблем, само ме плаши да не е хардверски проблемов, од тие рам, графички. Ако не арно викаш да го преинсталирам па тек после ако не бива, нека го носи на сервис.

Dark HaCkeR

Слична идеа и мене ми дојде. Малку жежок ми се виде и повеќе од нормално. Можно е кулерот да зафркава со прашина или некој друг дел?

Нема проблем, само ме плаши да не е хардверски проблемов, од тие рам, графички. Ако не арно викаш да го преинсталирам па тек после ако не бива, нека го носи на сервис.

Dark HaCkeR

Слична идеа и мене ми дојде. Малку жежок ми се виде и повеќе од нормално. Можно е кулерот да зафркава со прашина или некој друг дел?
или ко шо вика хакер, исчисти го од прашина, или па види да не е до хард дискот нешто, провери го од лоши сектори, ако ти треба инструкцииза софтвер за тоа, пиши.

или ко шо вика хакер, исчисти го од прашина, или па види да не е до хард дискот нешто, провери го од лоши сектори, ако ти треба инструкцииза софтвер за тоа, пиши.
Хард дискот не верувам да е бидејќи пред 4 месеци нов му стави, стариот цркна. А за ова со секториве не сум запознаен, ако можи во пп прати ми нешто линк, појаснение за програмата да разгледам.

Успат може и тука да постирате има на програма итн за да видат и други, може ќе им затреба некогаш...ептен тајно вака по пп :)

Дечки ај малце помош... имам екстерен хард диск.. празен... и сакам него да го направам инсталацион хард диск ИСТОВРЕМЕНО и за Win7 и за Win8...
Значи да можам да го брцнам хард дискот у компјутер, да го изберам у биос, и да имам избор дали да инсталирам ОД него Win7 или Win8...

Пробав милион начини и ништо не функционира... има некој идеја?

ПС. за да не кажувате веќе пробани работи, ќе ви кажам што пробав:

1. Со third-party софтвер (оносно со 3-4 такви софтвери), аутоматски си ги бираш двете .iso фајлчиња и ти го прави (НЕ работи)
2.Направив 3 партиции на хдд-то една за Win7 една за Win8 и една што ми е за користење (тие за Win7 и Win8 ги правев и FAT32 и NTFS) ги направив bootable и се си е ок, ама си го бирам хдд-то у биос и најверојатно не ги познава и си продужува на следниот boot option.
3. Со официјалната апликација од windows секој од тие 2 партиции ги средив и пак нејќе...

мора да може, само незнам како... имав порано двд со WinXP, WinME, Win98 и Win95 така да чим можело со нив мора да може и со овие....

фала ви однапред!

ми се уклучува пц то и мониторот работи и коа ке заврши со лоадирање на блек скрин , да уклучи десктоп ми се гаси мониторот као да се гаси пц то, сеа сум на графичката од матичната уклучен... чаре ?

ми се уклучува пц то и мониторот работи и коа ке заврши со лоадирање на блек скрин , да уклучи десктоп ми се гаси мониторот као да се гаси пц то, сеа сум на графичката од матичната уклучен... чаре ?

Си поврзал претходно телевизор со HDMI или преку дргуит озлез (VGA/DVI)?

јес.. преку с видео :)

Најверојатно си наместил сликата да ја дава само на ТВ без да ја дава на монитор.
Или поврзи пак така па смени сетинзи, или преку SAFE MODE пробај да смениш сетинзи или да реинсталираш драјвери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom