Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не ќе да е до каблите може само тоа трепкањето на мониторот може. И кога скрулам побрзо прво се појавува бело се па потоа тоа што треба. Туку некој предлог за поефтина графичка картица само да не биде тиња.

Ај вака, и кај мене има бело на скролање, Хром користиш? дури и да не користиш, пред да купуваш било што направи формат, инсталирај само Фајрфокс и апсолутно најпотребните работи, ништо друго, и сурфај, ако ти се деси пак графичката е 95%

Ај вака, и кај мене има бело на скролање, Хром користиш? дури и да не користиш, пред да купуваш било што направи формат, инсталирај само Фајрфокс и апсолутно најпотребните работи, ништо друго, и сурфај, ако ти се деси пак графичката е 95%

И кај мене со Хром има бело на скролање али само на кајгана?

И кај мене со Хром има бело на скролање али само на кајгана?

Го знам решението. Експериментирав малце и го средив :)

Еве што да направите, Chrome://flags : копирај го ова во бровсер адресата, и ислкучи ги овие, GPU compositing on all pages + Threaded compositing > двете disabled. Исклучи го Хром, симни Ccleaner, одштиклирај во опциите да брише само фајлови постари од 24 часа (обавезно) и избриши со затворени бровсери, во cleaner и registry секцијата, рестарт на пс то, упали Youtube, десен клик на клип, и одселектирај hardware acceleration > рестарт на Хром > done.

Го знам решението. Експериментирав малце и го средив :)

Еве што да направите, Chrome://flags : копирај го ова во бровсер адресата, и ислкучи ги овие, GPU compositing on all pages + Threaded compositing > двете disabled. Исклучи го Хром, симни Ccleaner, одштиклирај во опциите да брише само фајлови постари од 24 часа (обавезно) и избриши со затворени бровсери, во cleaner и registry секцијата, рестарт на пс то, упали Youtube, десен клик на клип, и одселектирај hardware acceleration > рестарт на Хром > done.

Ми личи дека не било малце туку доста си експериментирал и си се намачил со ова :LOL:

Еве на Мозила го нема тоа ок е, компјутерот е форматиран пред 2 дена имаше XP сега има седмица. И пред тоа ги имав истите проблеми и тоа со буквите, јас мислев со формат ќе се среди ама ништо. На компјутер со 2 гб рам би требало постарите игри како NFS Most Wanted да ми ги тера без проблем, а тоа не беше случај. Смачено ми е веќе на ваков компјутер да работам ко да имам пентиум 3.

Moжам да видам што му е, (team viewer) под услов да не е многу спор, немам веќе нерви....

Можеби малку од темата ќе избега пошо не е софтверски проблем ,ама ај да пишам

Пред неколку недели компјутерот почна да ми се "збудалува" ,кога ќе го уклучам тој 10-20 пати сам се рестартира (како да некој намерно цело време го притиска копчето рестарт) ,таман да се подигне -уклучи ќе се рестартира и тоа така 10-20 пати за на крај да се исклучи и по 1 минутка пак да се уклучи па да го пофтори истото рестартирање и гасење .Ми е малку страв да не ми прегоре така правејќи ,а се си мислам дека од премногу прегревање ,но барам совети од вас и дали некој знае точно што може да биде.

Можеби малку од темата ќе избега пошо не е софтверски проблем ,ама ај да пишам

Пред неколку недели компјутерот почна да ми се "збудалува" ,кога ќе го уклучам тој 10-20 пати сам се рестартира (како да некој намерно цело време го притиска копчето рестарт) ,таман да се подигне -уклучи ќе се рестартира и тоа така 10-20 пати за на крај да се исклучи и по 1 минутка пак да се уклучи па да го пофтори истото рестартирање и гасење .Ми е малку страв да не ми прегоре така правејќи ,а се си мислам дека од премногу прегревање ,но барам совети од вас и дали некој знае точно што може да биде.

Се може да биде отвори го и види кулерите дали се чисти или се запушени од прашината

Се може да биде отвори го и види кулерите дали се чисти или се запушени од прашината

Го отворив го исчистив со усисивач а и со крпче каде што имаше прашина повеќе ,ама не помага тоа ,го уклучив пак си тера инаети и се пали гаси ,одвај се подигна ,се упали по 20 тина покушавања.:mad:

Го отворив го исчистив со усисивач а и со крпче каде што имаше прашина повеќе ,ама не помага тоа ,го уклучив пак си тера инаети и се пали гаси ,одвај се подигна ,се упали по 20 тина покушавања.:mad:

не се чисти така ама добро

како што викаш дека се пали по 20 тина покушавања нај вероватно имаш проблем со матичната или со напојувањето тоа е знак на подуени кондезатори 1-2 кондезатори се мењаваат ако се над 3 тогаш неопходно е нова матична да се купи и нема логика да се мењаваат пошто нема да работи стабилно системот

а како се чисти ? Врска си немам околу тоа .

нај паметно е сеа тука да не ти солам памет однеси го во сервис ке ти го ичистат за 200 денари ама како што кауваш ти не е до тоа работава

можеш ли да ја сликаш матичната да видам каква е внатре ?

нај паметно е сеа тука да не ти солам памет однеси го во сервис ке ти го ичистат за 200 денари ама како што кауваш ти не е до тоа работава

можеш ли да ја сликаш матичната да видам каква е внатре ?

Сликав ,ама незнам колку може да се види матичната убаво DSC_0513.JPG

провери ги вие кондезатори што ги заокружив ми стојат како подуени мада не се гледа баш нај сјајно
29ys77d.jpg

Нешто вака треба да изгледаат за да нечинат
images

ако е во ред со нив провери го и напојувањето компјутерот ти е претпоставуам од амц

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom