Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некакво решение да се врати компјутерот во предходна состојба? Значи откако влегов во биосот и активирав intel virtualization techology компјутеров како да ми се смена. Како да не е истиот како да е некој дррг, не е оној компјутер што го сакам. Дали има шанса да се врати компјутерот во состојба каква што беше барем вчера. Мсн како стартна апликација кога се бутува виндовсот ми излегуваше секогаш, ама сега му фали некој длл. Да не се има нешто важно избришано на компјутерот? Од почеток кога ќе се стартува процесорот оди до 100%, значи нешто ми го кочи компјутерот, не е истиот каков што беше по ова рестаритрање. И рам меморијата до 50 проценти ми оди. Вчера ми беше 30-40. Користам windows 7 64-bit
процесор intel celeron gt540 2.5Ghz dual core.
4Gb RAM

Момци, едно видео од мобилниот е во .3gp фајл, така барем пишува и сега сакам да го сечам видеото некаде кога го внесувам во Windows Movie Marker не ми го прима, до што е проблемот, како можам да го решам?

Частам пиво! :)

јас ги сечам со real player,има таква опција

Момци, едно видео од мобилниот е во .3gp фајл, така барем пишува и сега сакам да го сечам видеото некаде кога го внесувам во Windows Movie Marker не ми го прима, до што е проблемот, како можам да го решам?

Частам пиво! :)

windows movie maker не подржува 3gp формат, треба прво да го конвертираш во формат кој го подржува како например во mpg формат, можеш да го конвертираш онлајн овде http://www.zamzar.com/ после ќе можеш да го сечеш.
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 20:16 ---
или инсталирај го ова http://www.pazera-software.com/products/3gp-to-avi-converter/
Pazera Free 3GP to AVI Converter is the freeware application which convert mobile phone video files (3GP,3GPP and 3G2) into AVI or MPG (MPEG-1, MPEG-2).
3GP and 3G2 files are commonly used in the modern mobile phones, but they are not supported by Windows Media Player and other popular media players. To display 3GP/3G2 video you need to convert that file into more reliable format, such as AVI or MPG.

The converted video files can be imported into Windows Movie Maker or other video tool.

windows movie maker не подржува 3gp формат, треба прво да го конвертираш во формат кој го подржува како например во mpg формат, можеш да го конвертираш онлајн овде http://www.zamzar.com/ после ќе можеш да го сечеш.
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 20:16 ---
или инсталирај го ова http://www.pazera-software.com/products/3gp-to-avi-converter/
Pazera Free 3GP to AVI Converter is the freeware application which convert mobile phone video files (3GP,3GPP and 3G2) into AVI or MPG (MPEG-1, MPEG-2).
3GP and 3G2 files are commonly used in the modern mobile phones, but they are not supported by Windows Media Player and other popular media players. To display 3GP/3G2 video you need to convert that file into more reliable format, such as AVI or MPG.

The converted video files can be imported into Windows Movie Maker or other video tool.

Ejj, фала другар, ова онлајн конверт ми помогна!!!
Имаш пиво од мене !!! :D :D

Другарче купи слушалки ама не примети дека на слушалките пишува дека работат само на win7, а он има xp. Може некако да се средат(некој драјвер или нз што) за да проработат или да ги мења ? :)

Другарче купи слушалки ама не примети дека на слушалките пишува дека работат само на win7, а он има xp. Може некако да се средат(некој драјвер или нз што) за да проработат или да ги мења ? :)

Нема врска дали е 7 ХР линукс..... звукот зависи од звучната. Најпрвин нека се увери дека не едо компјутерот муте, неисправни драјвери, ..... или нека ги проба на друг компјутер, ама најверојатно ќе ги смене

Нема врска дали е 7 ХР линукс..... звукот зависи од звучната. Најпрвин нека се увери дека не едо компјутерот муте, неисправни драјвери, ..... или нека ги проба на друг компјутер, ама најверојатно ќе ги смене
Има звук на звучници и на други слушалки, ама кога ќе ги стави слушалките во усб портот не ги препознава(не функционираат :D)
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 04:08 ---
Има звук на звучници и на други слушалки, ама кога ќе ги стави слушалките во усб портот не ги препознава(не функционираат :D)

--- надополнето: 8 јуни 2013 во 04:08 ---

Чим е на усб не работат на xp samo na vindows 7

мал-ГОЛЕМ проблем...помош
Симнав програм за опел преглед на возила од-до... зипуван,а има и алкохол 120 за отворање
1. нема шанси да се инсталира алкохол (најверојатно не е ок)
2. го одзипував имам mdf file како да го отворам?
Фајлот е голем па мема можност на двд (5.5гб)
3. ако е со алкохол како?
благодарам

Симнав програм за опел преглед на возила од-до... зипуван,а има и алкохол 120 за отворање
благодарам
1. што е проблемот со инсталацијата? Малку детали? Ако не сака пробај симни посебно. Можеби е некоја стара верзија.
2. Може и на ДВД, има ДВД9 (8,5 GB) под услов ДВД снимачот да ти поддржува. Инаку MDF фајловите се имиџ фајлови. Треба да се вчитаат со некој виртуал имиџ драјв програм.
3. Не мора со Алкохолот, Виртуални имиџ драјвови имаш и во Неро, било која верзија, Дајмонд тулс, Пауер Исо, ултра исо.... и многу други.

благодарам
Тие софтвери за коли имаат заштита од копирање исто како и ЦДњата со игри што имаат заштита од копирање. Затоа и не е исо туку МДФ фајл креиран со Алкохол зашто само алкохолот може да ја ископира и заштитата без која ЦДто би било неупотребливо....5.5 Гб се снима на ДВД-9 шо значи има можност....само вакви ЦДња со заштита тешко да се изрежат na DVD, пробај да го инсталираш со Алкохол то ти е едино чаре...прво ке го пуштиш ACID wizardot, треба да имаш шорткат за него или барај го exe-to во Алкохол фолдерот.
acid.png

Штиклирај све горе пошо не знаеш што емулација му треба и клик на Cloak по што визардов ке се сокрие во Tray со зелена икона. Тек сега ке го маунтираш МДФ/МДС во Алкохол виртуел драјвот(мора да го имаш креирано во опциите). Ако све работи со инсталацијата ко ке завршиш со инсталирање ке го Uncloak-неш во АЦИД па ке го дисмаунтираш.

Го отворив со дајмонд но пак друг проблем на инс.вер има за вин..... и за вин7 при инсталација грешка не е за вин 7 само виста.
која гурабија ,инаку со алкохолот некако не ми оди,немам симнато верзија која може да се инсталира.Оди до некаде и ерор или ....,во секој случај немам среќа.

И уште една работа зошто ми бара инстал ориг.цд?
Кога се е средено на усб?
поз.

Ми се задеси нешто со компјутеров, ама неам појма што е.
Кога гледам видео фајл, на моменти почнува да кочи. Во рок од 40 мин(една епизода), ова ми се дешава 3-4 пати по 4-5 секунди. Сеа глеав на youtube, пак закочи на сред видео.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom