Помош, софтверски проблеми и совети

L

Luki Junior

Гостин
Направи Диск Дефрагмент, избриши сите непотребни програми, избриши еден куп непотребни работи од старт ап, избриши непотребни регистри и глупости....

И ако не се убрзат работите, едно форматче и стави си 7мица...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам XP , и сега не сакам да го форматирам а многу ми е бавен .. имам 2 гб рам и пред некое време малце ми сецкаше и го инсталирав Tune UP utilities 2012 и од тогаш компјутеров ми сецка ненормално .. кога повеќе време ќе седам така на пример мозилата и гоогле кромот наеднаш ми даваат како web page is unavalivable .. и tune up го избришав и ништо не се смени .. инсталирав и анти вирус AVG не ми најде ни еден вирус, кажете некое решение .. инаку на компјутеров имам
AMD Sempron(tm) Processor 140 Processor 2.71 GHz
Ram: 2gb
NVIDIA Ge Force 7025/nForce 630a chipset
Симни O&O Defragment, CCleaner, System Mechanic пробај малку од малку да го средиш компјутерот. Јас би ти препорачал да инсталираш 7мица (немора ултимејт, може некоја послаба верзија), имаш доволно ресурси за нормално да работи компјутерот.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Леле како да ми ги читаш мислите :P инаку се рашив сега ќе го форматирам пц во .. па сакав еве тоа да го прашам дали XP или 7 ца .. сепак 7 ца ќе ставам па би требало некои игри да ги фаќа ..

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.700
Дали апдејтувањето на драјверите ја подобрува работата на компјутерот? Имам XP, 2 GB RAM, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHz, Radeon X1600/1650 series графичка, а некои игри шо не бараат ни пола од ова не ги тера добро. Сега симнав Slim Drivers и незнам дали да ги апдејтирам драјверите.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Дали апдејтувањето на драјверите ја подобрува работата на компјутерот? Имам XP, 2 GB RAM, AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHz, Radeon X1600/1650 series графичка, а некои игри шо не бараат ни пола од ова не ги тера добро. Сега симнав Slim Drivers и незнам дали да ги апдејтирам драјверите.
Па сеа имаш две опции или ќе биде подобро или ќе биде полошо никој ништо не ти гарантира, прашањето е дали имаш време и нерви да правиш апдејт? Што ако на пример ти снема звук? Ќе треба да го бараш драјверот, да го симнуваш и да го инсталираш од ново!

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.700
Па сеа имаш две опции или ќе биде подобро или ќе биде полошо никој ништо не ти гарантира, прашањето е дали имаш време и нерви да правиш апдејт? Што ако на пример ти снема звук? Ќе треба да го бараш драјверот, да го симнуваш и да го инсталираш од ново!
Другите настрана овие за графичката се мислам дали да ги апдејтирам.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Веќе неколку пати ми се рестартира компјутерот од чиста мира додека играм игра (фм)
Од кога ќе направам рачен рестарт,на десктоп се појавува ова

што е проблемот и како да го решам ако можам да го решам ?
Да се самоцитирам,ми се појави истиов проблем сега на истата игра,што може да е фрката и како да ја средам,да не лета преку прозор секој дел одделно.

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
дали некој знае начин како да избришам конверзација на скајп?

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Како да инсталирам виндоус xp на виндоус стартер? Без цд. Не ми давајте линк од теми, не ми помага..не ми е јасно како да дојдам до менито за бирање што сакам да направам, па после next next.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Како да инсталирам виндоус xp на виндоус стартер? Без цд. Не ми давајте линк од теми, не ми помага..не ми е јасно како да дојдам до менито за бирање што сакам да направам, па после next next.
Ако мислиш на Windows Xp mode aka виртуелка да инсталираш u Starter 7ца тоа не е подржано у Стартерот, ке ти треба најмалку ПРО или Ултимејт.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Ако сакаш преку вируелна машина симни си VMware или Virtual Box.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Дали е можно со некоја програма да вратам Excel фајл после форматирање на windowsot.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Gogi-ManUtd
Па може. Мене лично Power Data Recovery ми има завршено работа многу пати. Има и други програми како recuva, r-studio, Recover My Files итн.
Било која програма да ја симнеш одбери deep scan и ќе има да одбереш за кои фајлови да пребарува низ дискот.

Kajgana Shop

На врв Bottom