Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е сега за сега најдобра опција. Ако нешто направам ќе пишам

--- надополнето ---

Направив формат, ставив друг Win 7, и проблемот пак се појавува. Што значи нешто хардверски е. Од тоа што можам да кажам е дека напојувањето не е, останува изгледа да ги тестирам другите компоненти.

Ја проба графичката на друг РС?

Дали ти ја кочи Мозилата? Т.е. дали овој проблем ти се појавува исклучиво ако имаш Мозила уклучено? Пошо и мене истово ми се дешава, и на сите програми ништо не се дешава, само мозилата ја замрзнува, па мора да ја рестартирам (недај боже да имам уклучено нешто).

За промена на графичка денес ке правам, треба да најдам. А иначе н ми прави само на мозилата, него некогаш знае уште на сам почеток :SS. Иначе го исклучив Aero то и не се појавил проблемот, ке пробам со игра некоја да видам

Кога го уклучувам компјутерот, стандардно си одат оние слики со конфигурациа, windows loaDING... и пред да требе да се уклучи десктоп сликата ми ја јавува оваа порака ATTENTION 83K/ 158 HZ FREQUENCY IS OUT OF RANGE

И никако немозам да го стартувам ни преку safe mood ни преку еnable VGA, немозан ни да ги преинсталирам драјверите...???

Казувајте решение :cuc:

Кај еден другар имаме проблем.Вчера преку усб гарант му влегол некој вирус.Не може да ја користи paste функцијата.Скениравме со NOD32 не помогна.Некој нешто да помогне ако знае :)

Вака.Незнам дали е на вистинско место прашањев,ама нешто кога пишувам во Word принтерот ми го вади во помал фонт.
Дај кажете што може да биде?:)

Тазе форматиран компјутер 2 пати со различни копии - му требаат 15 минути за да се подигне виндовсот - причини и решенија?

Кога го уклучувам компјутерот, стандардно си одат оние слики со конфигурациа, windows loaDING... и пред да требе да се уклучи десктоп сликата ми ја јавува оваа порака ATTENTION 83K/ 158 HZ FREQUENCY IS OUT OF RANGE

И никако немозам да го стартувам ни преку safe mood ни преку еnable VGA, немозан ни да ги преинсталирам драјверите...???

Казувајте решение :cuc:

Или ги имаш згрешено драјверот за графичката или имаш поставено премногу висока резолуција која не ја поддржува.....значи кога ке влезеш во Boot менито не оди на Safe Mode туку пробај на Last Known Good Configuration и види што ке биде....

--- надополнето ---

Кај еден другар имаме проблем.Вчера преку усб гарант му влегол некој вирус.Не може да ја користи paste функцијата.Скениравме со NOD32 не помогна.Некој нешто да помогне ако знае :)

Ае пробајте со ОВА

Тазе форматиран компјутер 2 пати со различни копии - му требаат 15 минути за да се подигне виндовсот - причини и решенија?

Може има bad сектори на хардот, може му треба оптимизирање/

Пробај прво со Tune Up Utilities, после напрај на крајот дефрагмент обавезно, па кажи.

Вака.Незнам дали е на вистинско место прашањев,ама нешто кога пишувам во Word принтерот ми го вади во помал фонт.
Дај кажете што може да биде?:)

Што принтер имаш???? кажи повеќе за него, можеби е софтверски измешано нешто.....

Принтерот е Canon iSensys LBP3010B.Не е многу стар дали 2-3 месеца го имам.

Хммммм нешто не можам на нет да пронајдам околу проблемов....Вака.....Избриши ги драјверите од принтерот ама целосно, тоа го можеш со Revo Uninstallerи пробај пак инсталирај ги , или од твоето оригинално ЦД со принтерот или од Тука

Дали има некој решение за ИнкЏет Cannon iP1800, Барам компатибилни или оригинални бои, Или го давам на некого за делови. Инаку принтерот е исправен.
Колорот е полн со компатибилни бои. Црна нема.

Дали има некој решение за ИнкЏет Cannon iP1800, Барам компатибилни или оригинални бои, Или го давам на некого за делови. Инаку принтерот е исправен.
Колорот е полн со компатибилни бои. Црна нема.

Што ќе ти се оригинални бои??!??

Инаку еве!

Што ќе ти се оригинални бои??!??

Инаку еве!
За ова знам. Оригиналите се колку нов штампач. Компатибилни вејќе имам ставено, на колорот и ич нејќи да штампа. До тонерот е 100%.
П.С.
Најверојатно ќе го јади кантата сега пред НГ. Па ај си реков да го понудам и овде. Ако му треба на некој можам и така да му го дадам.
Единствен услов е да е зачленет на кајгана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom