Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ти се рестартира? Што правиш во моментот?

Стави си асални драјвери за графичката, бриши ги старите стај си најнови.

Онака на било што ама еве од кога ги избришав тие фаилови стивна малце работава хехехе ..........

А за драјвериве за VGA:
Version: 258.96 WHQL
Release Date: 2010.07.19
Operating System: Windows 7 64-bit, Windows Vista 64-bit
Language: English (U.S.)
File Size: 122 MB

- И драјвериве се ОК оти ги користам месец дена сум немал проблеми само денес ме заебава PC-во ми мрзнеше :) ???

Онака на било што ама еве од кога ги избришав тие фаилови стивна малце работава хехехе ..........

А за драјвериве за VGA:
Version: 258.96 WHQL
Release Date: 2010.07.19
Operating System: Windows 7 64-bit, Windows Vista 64-bit
Language: English (U.S.)
File Size: 122 MB

Која графичка ја имаш?

ECS n9800GT 256bit 1gb

пс: - И драјвериве се ОК оти ги користам месец дена сум немал проблеми само денес ме заебава PC-во ми мрзнеше ???

Зачисти го компјутерот (физички од прашина и чуда)

Иамам мал проблем кога ке пишувам брозо на тестатурата знае понекогаш да се уко4и и после 2-3- сек. буквите да ми ги даде измешано без некој редослед со кој сум пишувал ?

Иамам мал проблем кога ке пишувам брозо на тестатурата знае понекогаш да се уко4и и после 2-3- сек. буквите да ми ги даде измешано без некој редослед со кој сум пишувал ?

Ова секаде ти се случува (пример: во игра, во word, notepad, интернет...? ) ?

Пробај со друга тастатура.

Малку чуден проблем... нејќе да ми скрола тркалцето... тркалцето се врти-а не ми скрола на форумов пример надоле... треба да ја кликнам линијава од десно (како ли се викаше...) и да ја влечам со маус... :nesvest:

реинстал праев,и на мозила,и на опера.. на двете е исто... од сабајлево тоа,незнам што се деси ...

Малку чуден проблем... нејќе да ми скрола тркалцето... тркалцето се врти-а не ми скрола на форумов пример надоле... треба да ја кликнам линијава од десно (како ли се викаше...) и да ја влечам со маус... :nesvest:

реинстал праев,и на мозила,и на опера.. на двете е исто... од сабајлево тоа,незнам што се деси ...

Е нов маус де, што те буни, потрошен матерјал е тоа.

... ако "кликнам" со тркалцето,и го повлечам маусот надоле,тогаш сака да скрола... ај ке пробам и со друг маус... ама неверувам да е маусот...

Пробај со друг па пиши. Тебе кликот ти работи, ама скролот не, му поминало времето.

Пробај со друг па пиши. Тебе кликот ти работи, ама скролот не, му поминало времето.

570денари го земав пред година дена... цццц...

со друг,си скрола нормално... нов маус заради скролање.. цццц..

Фала Корун/// ке пробам ја да го отворам,може на среќа ќе биде нешто..:pos2:

Ај вака едно прашање. Засега имам 2 партиции од 500 гига ХДД. Едната 360 (C, главната, 156 GB free), другата 100 (D, наменета само за чување мултимедија фајлови, 13 GB free). Пошто ми снемува место на D, а сакам тие фајлови да ги чувам на посебна партиција, дали ќе можам некако со некој програм (Partition Magic или некој друг; препорачајте), да одземам место од C, и да додадам во D без да ги уништам фајловите што ми се на 2те партиции?

Ај вака едно прашање. Засега имам 2 партиции од 500 гига ХДД. Едната 360 (C, главната, 156 GB free), другата 100 (D, наменета само за чување мултимедија фајлови, 13 GB free). Пошто ми снемува место на D, а сакам тие фајлови да ги чувам на посебна партиција, дали ќе можам некако со некој програм (Partition Magic или некој друг; препорачајте), да одземам место од C, и да додадам во D без да ги уништам фајловите што ми се на 2те партиции?

Можеш де, Partition Magic ќе расчепкаш/

Здраво...

значи, ми треба некако да направам, како што има на телевизиите квизови со асоцијации, таков некаков вид на програм ли, на powerpoint ли да се направи, да ми каже некој како можам тоа да го направам ? Подетално, ми треба одреден текст да биде напишан во некое поле односно квадрат или правоаголник и истиот тој да биде прекриен со друго поле на некоја боја, со што со клик на тоа поле да се открива текстот што е напишан на него. доколку прашањево не е за тука кажете каде да се обратам ?

Здраво...

значи, ми треба некако да направам, како што има на телевизиите квизови со асоцијации, таков некаков вид на програм ли, на powerpoint ли да се направи, да ми каже некој како можам тоа да го направам ? Подетално, ми треба одреден текст да биде напишан во некое поле односно квадрат или правоаголник и истиот тој да биде прекриен со друго поле на некоја боја, со што со клик на тоа поле да се открива текстот што е напишан на него. доколку прашањево не е за тука кажете каде да се обратам ?

Обрати се на некој програмер што знае визуелно програмирање и нека ти испрограмира такво нешто for the right prize :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom