Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Го средив ова. Не сум го убаво наместил кабелот ан влезот во матичната, а можам да се заколнам дека претходно 3 пати проверив и беше во ред!!!!!!

Инаку ова за џамперите, видов кај се, меѓутоа немаше никаква шема на хард-дискот, само пишуваш if no jumper then = slave! А на тие 9 иглици две си беа преклопени:wink:

Едит: На сата хард-дискот нема џампери?
Мој пропуст, негогаш master, slave се изгравирани странично поред соодветните иглици.....

напишаното се однесуваше на хардови предвидени за IDE кабли...

во секој случај си се снашол....тоа е најважно.

немам појма дали проблемот што го имам е за тука но верувајте ми , потребна ми е помош. е сега најверојатно ке ви се чини банално уште да зборувате за фејсбук ама мене голем дел од работата ми е поврзана со таа страна па плис хелп. еве вака, со фб се беше нормално до вчера. пробувам да се логирам ми пишува грешка. пробав 100 пати, на крај пробав со заборавен пасворд. добивам известување на меил reset pasvord, менувам стара лозинка со нова и пак нејке. го сменив одма и пасвордот на меилот, и пробувам цел ден да си го отворам фб ама залудно. пишав маил и до нивниот центар за помош ама вака како што читам по форуми, они ретко вракале со одговор. ке ви бидам најмногу на свет благодарна ако се најде некој што ке ми го реши овој проблем.

Кога ќе се логираш, УБАВО ПРОЧИТАЈ зашто не те прима. Мене истово ми се случи, па излезе дека кога се логирам со црвено ми пишува: This account is not available at the moment, please try again later... нешто вака, значи они нешто правеле, средувале. Почекај некое време, ден-два... пробај пак.

Кога ќе се логираш, УБАВО ПРОЧИТАЈ зашто не те прима. Мене истово ми се случи, па излезе дека кога се логирам со црвено ми пишува: This account is not available at the moment, please try again later... нешто вака, значи они нешто правеле, средувале. Почекај некое време, ден-два... пробај пак.

Го средив проблемот, фала на советот, беше некој друг проблем но незнам да објаснам бидејки друг ми помогна да си го вратам назад профилот.

Добро, како е можно да имам интернет а да не можам да гледам клипови на YouTube или било каде со сите можни прелистувачи?

Не е до тоа. Клипот едноставно си стои, стегам play, pause... И ништо не се дешава... Ај сепак ќе пробам...

Пробај стај го flash player поново, ако пак несака тогаш не знам можда имаш некој проблем со интернетот.:toe:

Пробај стај го flash player поново, ако пак несака тогаш не знам можда имаш некој проблем со интернетот.:toe:

Го стајв, не бива, а до некни биваше. Сепак фала :) Ваљда е пролазен проблем.

Ај ќе ве молам некој ако има акоунт на замунда да ми позајми :smir:

Ај ќе ве молам некој ако има акоунт на замунда да ми позајми :smir:
Не верувам дека некој ќе ти позајми. Почекај уште некое време додека стават повеќе места за регистрација, пошо сега се фул, и немаат место за нови членови. Во меѓувреме можеш да ги користиш thepiratebay и isohunt.

Go preinstalirav kompjuterot i grafickata namesto da mi kazuva 128 mb mi pokazuva 64 mb .... Cd od grafickata gi cuvam ... Vo sto e problemot? Imamm Windows HP Profesional i pak 2 . Dali ima vrska so pak 3 oti pred toa ne znaev sto bese .. Pomos :S :salut:

Go preinstalirav kompjuterot i grafickata namesto da mi kazuva 128 mb mi pokazuva 64 mb .... Cd od grafickata gi cuvam ... Vo sto e problemot? Imamm Windows HP Profesional i pak 2 . Dali ima vrska so pak 3 oti pred toa ne znaev sto bese .. Pomos :S :salut:
Инсталирај драјвери за графичката. Ако имаш NVIDIA графичка, можам да ти помогнам, ако ти е ATI, некој друг нека се фати да ти помогне :)

Го стајв, не бива, а до некни биваше. Сепак фала :) Ваљда е пролазен проблем.
Абе глеам имаше ти и некој проблем со МСН-от. Тој најчесто се случува поради спор нет. И овој проблем што го имаш се појавува поради спор нет, најчесто. Оди на www.speedtest.net, и тестирај си ја брзината.

Друго што треба да направиш е да го исчистиш кешот(cache) и историјата(history).

Батина да не знет некој шо е финтава:

Го ставам УСБ во во компјутер , се слуша оој звукот дека УСБ е ставено...ама никаде го нема...не излегува..не го препознава..

Така пробав неколку пати , па го нема...??
Ги исклучувам од ова зеленово шо е Safely Remove hardvare потоа пак го ставам :) , ама на екран не излегува дека го препознава

ЕДИТ:

Средена работа...
До регистрите беше...
Со мало чепкање во Диск менаџмент и со помош на Advanced System Care се среде...и сеа не го пикам УСБ-то залудно :)

Хммммм, правам формат на компјутерот, значи ги бришам партициите целосно, правам 2 нови партиции, на едната инсталирам Виндовс ХП! Се се завршува добро, влегувам во Виндовс, си местам резолуција, си инсталирам некоја програма и кога рестартирам или гасам компјутер и пак палам не ми се пофига виндовс туку ми јавува порака:

Reboot and select proper boot device or Insert boot media in selected boot device and press a key!

Наместено ми е прв бут дивајс - хард диск. Ако ставам цд сп ХП се подига од цд-то. 2 пати правев формат(да не не сум згрешил нешто првиот пат) и пак си е исто. Компјутерот ми е од серијата што одеше заедно со Макс адсл интернет за 1000 денари месечно. Што да му правам!?

Едит: Имам сата хард-диск и иде Цд-режач!

Ај пак јас да барам помош, не ми се верува толку да сум баксуз...

Сега да го уклучам лап топот и ми покажа дека Windows неможе да се стартува и ми дава 2 опции:
-Start windows with repair(recomended) нешто у таков стил
-Start windows normaly

И одам на првото чекам малку тоа да се исполни и после се рестартира и пак ми ги дава тие 2 опции од горе.
После одма на тоа второто нормално да го стартувам пак чекам како нормално да се вклучува и после пак се рестартира.
Не бива ни едно ни друго,секогаш ме враќа на истото.
Што може да е работа?
За Windows 7 се работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom