Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ај пак јас да барам помош, не ми се верува толку да сум баксуз...

Сега да го уклучам лап топот и ми покажа дека Windows неможе да се стартува и ми дава 2 опции:
-Start windows with repair(recomended) нешто у таков стил
-Start windows normaly

И одам на првото чекам малку тоа да се исполни и после се рестартира и пак ми ги дава тие 2 опции од горе.
После одма на тоа второто нормално да го стартувам пак чекам како нормално да се вклучува и после пак се рестартира.
Не бива ни едно ни друго,секогаш ме враќа на истото.
Што може да е работа?
За Windows 7 се работи.
Стави го цедето од виндоусот, и оди fix на виндоус фајловите. Вака се напраи и кај мене, али со fix на виндоус фајловите се' се поправи. А и плус ништо нема да ти се избрише, само некои програми ке треба да ги инсталираш од поново.

Како да го трнам ова Windows Security Alerts ?
2n6roz7.jpg

2n6roz7.jpg
99% сум сигурен дека не е возможно :)
Можеш да одиш во Control Panel > Automatic Updates и да стиснеш "Off" за да не те замараат за спуштање, али „икончето“ од таскбар-от мислам дека си стои цело време :)

99% сум сигурен дека не е возможно :)
Можеш да одиш во Control Panel > Automatic Updates и да стиснеш "Off" за да не те замараат за спуштање, али „икончето“ од таскбар-от мислам дека си стои цело време :)

Moze na XP, na drugite operativni sistemi neznam.

2n6roz7.jpg

Valjda Vista koristis, na XP toa se trga vo Control Panel>Security Alerts i od levo Change the way Security Alerts me i ke go odstikliras Automatic Updates, vidi ako ima nesto slicno, na drugi operativni sistemi slabo imam raboteno..

Moze na XP, na drugite operativni sistemi neznam.

Valjda Vista koristis, na XP toa se trga vo Control Panel>Security Alerts i od levo Change the way Security Alerts me i ke go odstikliras Automatic Updates, vidi ako ima nesto slicno, na drugi operativni sistemi slabo imam raboteno..

Хах исто е и на вистава :) фала многу :smir:

Хммммм, правам формат на компјутерот, значи ги бришам партициите целосно, правам 2 нови партиции, на едната инсталирам Виндовс ХП! Се се завршува добро, влегувам во Виндовс, си местам резолуција, си инсталирам некоја програма и кога рестартирам или гасам компјутер и пак палам не ми се пофига виндовс туку ми јавува порака:

Reboot and select proper boot device or Insert boot media in selected boot device and press a key!

Наместено ми е прв бут дивајс - хард диск. Ако ставам цд сп ХП се подига од цд-то. 2 пати правев формат(да не не сум згрешил нешто првиот пат) и пак си е исто. Компјутерот ми е од серијата што одеше заедно со Макс адсл интернет за 1000 денари месечно. Што да му правам!?

Едит: Имам сата хард-диск и иде Цд-режач!

Хмммм прогуглав малку за проблемот и најдов дека треба да се исклучи Onboard RAID! Меѓутоа во биосот не најдов ништо такво! Видов дека не ми е ставено Хард-диск како 1 бут дивајс и затоа не сакало. Го ставив се вклучи, но на нареден рестарт пак исто. Влегувам повторно Хард-диск не е 1! Експериментирав малку со овие:

On-chip Ide controler > Enabled
PSI IDE BusMaster > Disabled
On-chip SATA controler > Enabled

Еднаш ќе ми го покаже хард-дискот како можен бут-дивајс, друг пат не и така! Еве неколку слики од биосот и кажете што како да направам:

Едит: Да не треба да се преинсталира Виндовсот со ново ЦД со интегрирани САТА драјвери. Ако да, дали може сега откако е инсталиран виндовсот некако се инсталират само сата драјверите(како програма)!?!?

koga ke go uklucam pc-to se e ok, ama ne mi se pojavuva nitu edna ikona na desktop. Dali moze ova nekako da se sredi ili mora format?

koga ke go uklucam pc-to se e ok, ama ne mi se pojavuva nitu edna ikona na desktop. Dali moze ova nekako da se sredi ili mora format?
Пробај вака:

Стисни CTRL+ALT+ESC > File > New Task (Run...) > овде пиши explorer.exe, и стисни ОК. Би требало да е во ред после ова.

А можно е да се работи и за вирус влези во safe mode и пробај да скенираш со антивирусна програма

Mi izlegvit vo dekstop koga ke go startnam pcto:
x
There was a problem starting:C:\Windows\system32\sshnas.dll

Invalid access to memory location.
OK

Ako mozit nekoj da mi go najt ovaj .dll.

Mi izlegvit vo dekstop koga ke go startnam pcto:
x
There was a problem starting:C:\Windows\system32\sshnas.dll

Invalid access to memory location.
OK

Ako mozit nekoj da mi go najt ovaj .dll.
Најверојатно се работи за вирус (тројан). Пробај да средиш работа со оваа алатка.

Spustiav edna programa i windows denfender mi najde trojan virus i od koga go izbrisa pocna da mi se pojavit ovaj erorov na sekoe.
Симни си некој асален АВ како на пример Касперски и скенирај и инсталирај SpyBot S&D и скенирај би требало да најде нешто:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom