Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пред инсталацијата на ВМП11 извади го кабелот за интернет од компјутерот, валидацијата офлајн проаѓа 100%....уште еден пропуст на Микрософт.

Koга да се извади кабелот од компјутер за нет,кога ке се појави тоа плавото за валидација или.........објаснете или тука или на профил кај мене....

Koга да се извади кабелот од компјутер за нет,кога ке се појави тоа плавото за валидација или.........објаснете или тука или на профил кај мене....

ПРЕД
тоа плавото за валидација

Може, прочепкај низ опциите, не ми текнува каде точно беше. Баш си црташ, со каква сакаш дебелина на линија, црвена боја мислам... и после можеш да го зачуваш тоа како сакаш, можеш и да стиснеш PLAY и да ти го извози патот точно како што си го цртал.
Добро, се снајдов, фала, само уште некој нека ми каже како да проверам дали мојот Windows е Genuine и не ве замарам веќе :)

Ќе си платиш :)

Ај сега пак за мене помош. Сега ми се изгаси компјутерот на гледање филм......отворен ми беше капакот пипам напојувањето - ладно, процесорот - ладен. Двата хард-диска не можам да ги допрам. Вклучувам веднаш компјутер, вклучувам Speed Fan и гледајте:

untitledmwm.bmp

Има ли чаре за ова?

Има помош за ова освен надворешно ладење на хард-диск? Некој софтверски проблем можно ли е да е ова?

Абе таман си е температурата на HDD вртлив елемент е, и на вакви временски услови не се секирај трпи тој температура

Прашање за Хардвер :)
Треба да смениш кулери, и колку што знам вака до кај 45-50 степени е нормално па сега извади ги нека оладат и вметни ги пак види дали ќе има разлика во секој случај ти требаат помоќни/поголеми кулери и можеби ако имаш простор да ги одвоиш ако не ти се еден над друг што е кај многумина случај.

Имам еден проблем..неможам да ги најдам hidden фолдерите, и од кога ќе појдам Tools-Folder options-View-Show Hidden Files, ќе стегнам Apply, па ако пробам пак да го правам истото гледам дека пак се вратило на Do not show hidden..ако може помош.
п.с Се извинувам ако на погрешно место прашав..фала однапред, Поздрав :helou:

Таа е процедурата. Еве и tutorial за различни оперативни системи погледни уште еднаш,

Имам еден проблем..неможам да ги најдам hidden фолдерите, и од кога ќе појдам Tools-Folder options-View-Show Hidden Files, ќе стегнам Apply, па ако пробам пак да го правам истото гледам дека пак се вратило на Do not show hidden..ако може помош.

Имаш тројанци, мислам дека ти е тоа глупото autorun.inf

Зачисти малце со антивирусот.

Ај пробај со ова би требало да можеш да гледаш скриени фајлови

1. Go to Start –> Run, then type Regedit
2. Navigate to the registry folder HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
3. Find a key called CheckedValue.
4. Double Click CheckedValue key and modify it to 1. This is to show all the hidden files.
:salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:

Вака сеа имам проблеми со Windows Media Player: Неке да ми го пушта нешто 100 пати го преинсталирав и пак неке. А исто така имам проблем и со МСН кога ставам скрипти не ги прифака а МСН+ си работи све ок. ако може помош. фала однапред

Microsoft Silverlight за што служи ?

Слично на Flash, Shockwave, Java. Само нешто многу повеќе.

Ако си web developer, ти препорачувам сајтовите на Silverlight да ги базираш (ако претходно си планирал Flash или Java).

Пример за Silverlight базиран софтвер...

DesktopSL3.png

Вака сеа имам проблеми со Windows Media Player: Неке да ми го пушта нешто 100 пати го преинсталирав и пак неке. А исто така имам проблем и со МСН кога ставам скрипти не ги прифака а МСН+ си работи све ок. ако може помош. фала однапред

И јас имам сличен проблем. Пуштам вода низ чешмата, ама не тече... :)

Дај објасни малку повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom