Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова ако си го купил пред 2-3 години, добро. Ако е во скоро време, те изгореле, и компјутер ти зеле и пари повеќе од доволно :)

Ама тоа е цена без матичната :) Јас и матичната ја сменив, т.е. све што имаше у куќиштето сменив :) Иначе незнам пред колку време... некаде 5-6 месеци :toe:

Ама тоа е цена без матичната :) Јас и матичната ја сменив, т.е. све што имаше у куќиштето сменив :) Иначе незнам пред колку време... некаде 5-6 месеци :toe:
Сите тие пакети старо за ново се така подесени да како и да го вртиш новото комплет си го плаќаш а старото им го даваш на поклон.
И новото е под знак на прашење, најчесто и тоа е некој компјутер заменет старо за ново.

Сите тие пакети старо за ново се така подесени да како и да го вртиш новото комплет си го плаќаш а старото им го даваш на поклон.

Поклон е доколку не си информиран како идат цените. Они ти кажуваат колку го проценуваат па тебе ако не ти одговара бараш друго чаре :)

И новото е под знак на прашење, најчесто и тоа е некој компјутер заменет старо за ново.

Новото си е ново, тоа се само дистрибутери на одредени производи. Само кога купуваш цела конфигурација одеднаш добиваш некојси попуст.

Заклучок: Ти си ги купуваш новите делови, но бидејки купуваш одеднаш повеќе работи ти ги нудат истите за поевтино. E сеа треба да си ептен ... за да ти дадат стари делови :jaj:

Eпа sorry вака, али те сјебале убаво. Ти наплатиле 14000 за нешто што вреди 10 000, и ти зеле компјутер што нов е 100 евра, и ти го процениле -4000 (значи си додал 4000 за да го дадеш стариот и + 10 000 за новиот)

Друг пат не прави вакви работи.

Eпа sorry вака, али те сјебале убаво. Ти наплатиле 14000 за нешто што вреди 10 000, и ти зеле компјутер што нов е 100 евра, и ти го процениле -4000 (значи си додал 4000 за да го дадеш стариот и + 10 000 за новиот)

Друг пат не прави вакви работи.

Матична, графичка, 250 хард, 1гб рам, ДВД режач + штампач сакаш да кажеш дека се 10.000 ден ?

Поклон е доколку не си информиран како идат цените. Они ти кажуваат колку го проценуваат па тебе ако не ти одговара бараш друго чаре :)

Новото си е ново, тоа се само дистрибутери на одредени производи. Само кога купуваш цела конфигурација одеднаш добиваш некојси попуст.

Заклучок: Ти си ги купуваш новите делови, но бидејки купуваш одеднаш повеќе работи ти ги нудат истите за поевтино. E сеа треба да си ептен ... за да ти дадат стари делови :jaj:
И повеќе од добро знам како идат цените на дилерско ниво.

п.с. Што мислиш што прават со "откупените" компјутери

И оваа дискусија не води никаде, да оставиме простор на тие што имаат софтверски проблеми

Матична, графичка, 250 хард, 1гб рам, ДВД режач + штампач сакаш да кажеш дека се 10.000 ден ?

РАМ = 700 ден.
Процесор = 3700 ден.
Хард Диск = 2500 ден.
Графичка = 3200 ден.

Само ова го имаш пишано погоре, и ова ти е 10100 ден.
Матична и принтер немаш спомнато, незнам дали си ги зел и тие старо за ново, не си пишал, али 2те заедно ќе се накај 4-5000 ден.

Што значи компјутерот стар си им го дал поклон :)

Ова ако си го купил пред 2-3 години, добро. Ако е во скоро време, те изгореле, и компјутер ти зеле и пари повеќе од доволно :)

Не треба да бараш процесор со високи Mhz, туку треба да бараш квалитетен процесор.
Пример: Имаш Celeron на 3.6 Ghz околу 2000 ден. ама за ништо не вреди.
Имаш Core2Quad 2.4 Ghz околу 9000 ден. што е подобар/појак од овој првиов за мноооогу пати (50 да не речам). Башка овој има кеш меморија (многу битно) 2х4MB значи 8 MB, а првиов има 256 KB, па сеа спореди.
Не се разбирам многу во процесори ама ај кажи некој јак процесор до 3000 денари

Не се разбирам многу во процесори ама ај кажи некој јак процесор до 3000 денари

Нема јак процесор за 3000 ден. :)

"Најјак" за тие пари ти е Core Duo E2180 2.0Ghz 1MB 800MHz околу 3200 ден.

Задржете се на СОФТВЕРСКИ проблеми, процесорот, рамот, итн... се хардвер. А за хардвер има друг подфорум.
Климеастерикс доби и 4 црвени картон, да го напеналам убаво. Уште еден офтопик и ќе оди на одмор во охрид.

Здраво на ситеа а посебно на инфо-генијалците!

Имам mp3 player марка MPIO Model MG100. Тој ми функционираше супер и јас можев директно да си ставам на неговиот фајл музика од моите фајлови.
Пред извесно време - незнам што се случи - веќе неможам директно да ја менувам музиката туку ме тера преку Windows Media Player да ja синхронизирам.
Арно ама и тоа не функционира!

Јас би сакал пак како порано да можам директно преку експлорер да го отворам фајлот на МР3 плејерот и да си ставам и вадам музика однего.

Дали би можел да ми каже некој генијалец, кое би било решението?

Благодарам

п.с. Работам со Windows XP

Здраво на ситеа а посебно на инфо-генијалците!

Имам mp3 player марка MPIO Model MG100. Тој ми функционираше супер и јас можев директно да си ставам на неговиот фајл музика од моите фајлови.
Пред извесно време - незнам што се случи - веќе неможам директно да ја менувам музиката туку ме тера преку Windows Media Player да ja синхронизирам.
Арно ама и тоа не функционира!

Јас би сакал пак како порано да можам директно преку експлорер да го отворам фајлот на МР3 плејерот и да си ставам и вадам музика однего.

Дали би можел да ми каже некој генијалец, кое би било решението?

Благодарам

п.с. Работам со Windows XP

Малце поконкретно, значи дали веќе не ти го покажува во Мај компјутер, дали го покажува ама неќе да го отвори, кога го ставиш дали ти кажува дека е ставен нов уред????????????

Го снимав flash_player от на лаптопот и ми го јавува ова, а имам повеќе од доволно простор во хард дискот за да ја снимам. Што е проблемот :toe:
65048281km9.png
[/URL]
[/img]

Го снимав flash_player от на лаптопот и ми го јавува ова, а имам повеќе од доволно простор во хард дискот за да ја снимам. Што е проблемот :toe:
65048281km9.png
[/URL]
[/img]

Туууууууууу

Ти бе немаш ни 50 MB слободни у C бе ненормален. Барем 1 GB МОРА да имаш слободно во секое време. Исчисти таму све!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom