SkyDriver
Would like my bananna ?
Ова ако си го купил пред 2-3 години, добро. Ако е во скоро време, те изгореле, и компјутер ти зеле и пари повеќе од доволно![]()
Ама тоа е цена без матичната

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова ако си го купил пред 2-3 години, добро. Ако е во скоро време, те изгореле, и компјутер ти зеле и пари повеќе од доволно![]()
Сите тие пакети старо за ново се така подесени да како и да го вртиш новото комплет си го плаќаш а старото им го даваш на поклон.Ама тоа е цена без матичнатаЈас и матичната ја сменив, т.е. све што имаше у куќиштето сменив
Иначе незнам пред колку време... некаде 5-6 месеци
![]()
Сите тие пакети старо за ново се така подесени да како и да го вртиш новото комплет си го плаќаш а старото им го даваш на поклон.
И новото е под знак на прашење, најчесто и тоа е некој компјутер заменет старо за ново.
Ама тоа е цена без матичнатаЈас и матичната ја сменив, т.е. све што имаше у куќиштето сменив
Иначе незнам пред колку време... некаде 5-6 месеци
![]()
Eпа sorry вака, али те сјебале убаво. Ти наплатиле 14000 за нешто што вреди 10 000, и ти зеле компјутер што нов е 100 евра, и ти го процениле -4000 (значи си додал 4000 за да го дадеш стариот и + 10 000 за новиот)
Друг пат не прави вакви работи.
И повеќе од добро знам како идат цените на дилерско ниво.Поклон е доколку не си информиран како идат цените. Они ти кажуваат колку го проценуваат па тебе ако не ти одговара бараш друго чаре
Новото си е ново, тоа се само дистрибутери на одредени производи. Само кога купуваш цела конфигурација одеднаш добиваш некојси попуст.
Заклучок: Ти си ги купуваш новите делови, но бидејки купуваш одеднаш повеќе работи ти ги нудат истите за поевтино. E сеа треба да си ептен ... за да ти дадат стари делови :jaj:
Матична, графичка, 250 хард, 1гб рам, ДВД режач + штампач сакаш да кажеш дека се 10.000 ден ?
Не се разбирам многу во процесори ама ај кажи некој јак процесор до 3000 денариОва ако си го купил пред 2-3 години, добро. Ако е во скоро време, те изгореле, и компјутер ти зеле и пари повеќе од доволно
Не треба да бараш процесор со високи Mhz, туку треба да бараш квалитетен процесор.
Пример: Имаш Celeron на 3.6 Ghz околу 2000 ден. ама за ништо не вреди.
Имаш Core2Quad 2.4 Ghz околу 9000 ден. што е подобар/појак од овој првиов за мноооогу пати (50 да не речам). Башка овој има кеш меморија (многу битно) 2х4MB значи 8 MB, а првиов има 256 KB, па сеа спореди.
Не се разбирам многу во процесори ама ај кажи некој јак процесор до 3000 денари
Здраво на ситеа а посебно на инфо-генијалците!
Имам mp3 player марка MPIO Model MG100. Тој ми функционираше супер и јас можев директно да си ставам на неговиот фајл музика од моите фајлови.
Пред извесно време - незнам што се случи - веќе неможам директно да ја менувам музиката туку ме тера преку Windows Media Player да ja синхронизирам.
Арно ама и тоа не функционира!
Јас би сакал пак како порано да можам директно преку експлорер да го отворам фајлот на МР3 плејерот и да си ставам и вадам музика однего.
Дали би можел да ми каже некој генијалец, кое би било решението?
Благодарам
п.с. Работам со Windows XP