Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака:

Десен клик на мај компјутер - пропертис - адванст - па долу кај што пишува стартап и рековери има едно копче сетингс... клик на него и таму најгоре имаш едно паѓачко мени на кое кога ќе кликнеш ти излегуваат и двата скринови т.е нивните имиња кои излегуваат на старт, полето е да го избереш тој оперативен систем кој сакаш да ти биде дифолт (главен) ти ќе го одбереш втортот, оној кој нема бот скрин во името и ќе ја отштиклираш коцкичката која е под него и вика time to display list... и од кога ќе ги направиш двете работи т.е да го одбереш вториот (нормален виндовс) и ја отштиклираш коцкичката под него стисни ОК и тоа е тоа... па пробај ресетирај и види како ќе биде :smir:

Фала дечки!!! Да сте ми живи и здрави сега стартира норално! Ако некој ден се видиме ќе ве частам!!!:back:

Де ова ли беше кулерот :kesa: и ако е тоа кажете ми како да го извадам за да го исчистам
1003647copymw9.jpg

Де ова ли беше кулерот :kesa: и ако е тоа кажете ми како да го извадам за да го исчистам
1003647copymw9.jpg

Тоа е кулерот. Се откачува со тие сивите стеги што се лево и десно од него. Овде ако не се снајдеш, незнам...

Izvadi go i stavi go pod tus. Taka najubavo ke go iscistis. Posle stavi go na toplo (parno na pr.) i ubavo isusi go pred da go mestis nazad. Na rackite se vadi. I metalniot del izvadi go i istusiraj go, ne samo plastikata. Pod nego e procesorot, pazi da ne cepnes nesto.
Ubavo isusi go pred da go vratis nazad!

Повлечи ги тие стегите во насока на сините стрелки:

1003647copymw9zh5.jpg

А за тоа под него... алуминот немој да го вадиш само јако издувај и исчепкај со чекалица и пушти и правосмукалка и пак издувај, немој да го вадиш бидејќи под него има пена која го дополнително го лади процесорот и ако го извадиш со него ќе извадиш и дел од пената... а тоа е лошо :)

И уште нешто... никаков туш или каква било вода немој да тураш врз кулерот, ќе ја измие течноста која ја има во него и го подмачкува, само избриши го убаво и разврти го во двете насоки, и ако имаш спреј за подмачкување прсни во внатрешноста.

Повлечи ги тие стегите во насока на сините стрелки:

1003647copymw9zh5.jpg

А за тоа под него... алуминот немој да го вадиш само јако издувај и исчепкај со чекалица и пушти и правосмукалка и пак издувај, немој да го вадиш бидејќи под него има пена која го дополнително го лади процесорот и ако го извадиш со него ќе извадиш и дел од пената... а тоа е лошо :)

Стрелките ти се лошо нацртани. Абе неможе да утне, попросто од ова.....

:pos:Абе незнам дали е за смеа но јас куќиштето го отворив по првиот пост на Корун и од тогаш почнаа драмите:kesa:Ја извадив пластиката од над кулерот што беше, и го извадив и кулерот од долниот дел каде што беше залепен со нешто (како што викате пења) и го светнав со влажна крпа а кулерот го издував со фен. После го наместив пак и евего работе добро,нема баш некои видливи резултати во забрзување но добар е не е како што беше спор. Ама сигурно направив голема грешка што го одлепив и незнам до кога ќе тера ниму да направив поголема штета само:kesa: .
П.С. И дај тие што не се сигурни нека не даваат вакви совети како што видов од Petresky мислам беше што ми рече да го извадам и да го истуширам:jaj:.

:pos:Абе незнам дали е за смеа но јас куќиштето го отворив по првиот пост на Корун и од тогаш почнаа драмите:kesa:Ја извадив пластиката од над кулерот што беше, и го извадив и кулерот од долниот дел каде што беше залепен со нешто (како што викате пења) и го светнав со влажна крпа а кулерот го издував со фен. После го наместив пак и евего работе добро,нема баш некои видливи резултати во забрзување но добар е не е како што беше спор. Ама сигурно направив голема грешка што го одлепив и незнам до кога ќе тера ниму да направив поголема штета само:kesa: .
П.С. И дај тие што не се сигурни нека не даваат вакви совети како што видов од Petresky мислам беше што ми рече да го извадам и да го истуширам:jaj:.
Позитивна работа е што сега кулерот е чист... заебано е што си одземал ден од пастата, ама ништо сериозно, оди до најблискиот сервис кој е поопремен и купи мало пакување паста (за процесор) околу 25 денари е во малечко ќесе, отвори го пак и тури од таа пастата убаво врз процесорот онака да се покрие со убав слој и стави го пак алуминиумот од горе, не би требало да имаш проблеми, само стори го тоа побргу :smir:

Позитивна работа е што сега кулерот е чист... заебано е што си одземал ден од пастата, ама ништо сериозно, оди до најблискиот сервис кој е поопремен и купи мало пакување паста (за процесор) околу 25 денари е во малечко ќесе, отвори го пак и тури од таа пастата убаво врз процесорот онака да се покрие со убав слој и стави го пак алуминиумот од горе, не би требало да имаш проблеми, само стори го тоа побргу :smir:
ок фала но утре и во недела незнам дане ќе најдам да работи некој сервис па да гледам дали ќе издржи до понеделник :nesum: па после ќе гледам што ќе направам со пастата :tapp:. Во секој случај фала многу:smir:

Имам еден мал проблем со windows media player. Го имам 11-ката на Vista, и музиката ми беше во media library ставена целата. Е сеа, го преименував фолдерот кај што ми беше музиката и ми се изгуби скроз од media library. Сега кога ќе кликнам на табот Library пишува само: There are no items in this library yet - the player is searching for digital media files in the background. И има за кликање под него Click here to add files to the library now. Кога ќе кликнам тука ми дава да одберам фолдер за мониторинг, но откако ќе одберам и кликнам OK ништо не се случува, а повторно кога ќе кликнам за адирање фолдер го нема претходно избраниот фолдер.
Незнам дали е баг некој во програмава, или windows-от го имам заебано нешто, вирус можеби...
Помош???

Кѕпив црна боја за печатарот и заборај да ја одлепам :tapp:, така ја ставив не одлепена и сега печатарон не печатит убо, не ги допишвит зборојте- нормално :tapp:..
Сакав да прашам дали ке има последици, односно ко ке стаам друга боја дали ке е се во ред или ке треба да го баталам печатарот ??

Имам еден мал проблем со windows media player. Го имам 11-ката на Vista, и музиката од компјутер ми беше во media library ставена сета. Е сеа, го преименував фолдерот кај што ми беше музиката и ми се изгуби скроз од media library. Сега кога ќе кликнам на табот Library пишува само: There are no items in this library yet - the player is searching for digital media files in the background. И има за кликање под него Click here to add files to the library now. Кога ќе кликнам тука ми дава да одберам фолдер за мониторинг, но откако ќе одберам и кликнам OK ништо не се случува, а повторно кога ќе кликнам за адирање фолдер го нема претходно избраниот фолдер.
Незнам дали е баг некој во програмава, или windows-от го имам заебано нешто, вирус можеби...
Помош???
Имаш среќа шо ти се отвара. Мене бар не ми се отвараше виндос медиа плеер односно ке стегнев со двоен клик ке се појавеше она до стрелкана за да почекам и ку*ац.. Не влегвеше.
А шо се однесува до твојот проблем пробај да си го вратиш старото име односно како ти беше пред да го преименуваш. Не сум сигурен ама пробај за сваки случај.
Позз

Кѕпив црна боја за печатарот и заборај да ја одлепам :tapp:, така ја ставив не одлепена и сега печатарон не печатит убо, не ги допишвит зборојте- нормално :tapp:..
Сакав да прашам дали ке има последици, односно ко ке стаам друга боја дали ке е се во ред или ке треба да го баталам печатарот ??

Ц ц ц....

Извади ја бојата што си ја стаил, попрај си ја грешката, значи одлепи се што треба, и тури го таму. И пушти некоја страница со црн текст, нека испечати 2-3 страни, да се ухода :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom