Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе како да пуштам филм ,предходно ги пуштав преку CyberLink DVD Suite ама сега нешто не е во ред програмава, инаку не ги отвара ни како autoplay од windows media player кога го ставам cd то како порано па некој совет како да ги пуштам филмовите,а ако не па дајте некоја програма :pipi:

GOM Player

Корун средено е тоа фала :smir: , но сакам да прашам дали e добро две антивирусни програми да работат во компјутерот. (во функција ми се Avira antivirus personal и Spyware Terminator) Гледам нешто бавен ми е ком. па дали требе да избришам некоја.

Корун средено е тоа фала :smir: , но сакам да прашам дали e добро две антивирусни програми да работат во компјутерот. (во функција ми се Avira antivirus personal и Spyware Terminator) Гледам нешто бавен ми е ком. па дали требе да избришам некоја.

Значи, ова не се две антивирусни програми туку една антивирусна и една антиспајвер. А тоа што ти е бавен компјутерот може и други непотребни процеси да ти влечат ресурси. Симни си некој оптимајзер како Registry Mechanic, System Mechanic, Adwanced Windows Care и среди го компјутерот :)

Што процесор и рам имаш?

Јас би го избришал Spyware Terminator

Oк го бришам Spyware Terminator и така некои програми ми ги блокира кога ги инсталирам,но водам многу сметка за сигурноста на компјутерот бидејќи од вируси ми е преку глава :jaj:, а инаку со процесор и рам сум слаб: ( Pentium(R) CPU 1.70 GHZ , 512 GB of Ram):nesum:

Oк го бришам Spyware Terminator и така некои програми ми ги блокира кога ги инсталирам,но водам многу сметка за сигурноста на компјутерот бидејќи од вируси ми е преку глава :jaj:, а инаку со процесор и рам сум слаб: ( Pentium(R) CPU 1.70 GHZ , 512 GB of Ram):nesum:

Уз пут ако не ти е мука ѕирни го и кулерот, најверојатно има и тој еден тон прашина, малце зачисти го. И тоа би можело да предизвика кочење на компјутерот.

Уз пут ако не ти е мука ѕирни го и кулерот, најверојатно има и тој еден тон прашина, малце зачисти го. И тоа би можело да предизвика кочење на компјутерот.
Да да, може утре да го поминам со павосмукалката :wink: ,туку да не одам офтопик многу, фала за советите.

Oк го бришам Spyware Terminator и така некои програми ми ги блокира кога ги инсталирам,но водам многу сметка за сигурноста на компјутерот бидејќи од вируси ми е преку глава :jaj:, а инаку со процесор и рам сум слаб: ( Pentium(R) CPU 1.70 GHZ , 512 MB of Ram):nesum:

Да те поправам. И со толку рам, многу ти е и антивирусот, ама нека има. Не ставај други такви ствари.

Да да, може утре да го поминам со павосмукалката :wink: ,туку да не одам офтопик многу, фала за советите.

Абе ако можеш да го извадиш кулерот (зборам за тој кај процесорот) да излезеш на балкон и да го издуваш онака асално. Дувни посилно у кулерот нека излезе се што има. Мене на стартиот компјутер коа ќе дувнев магла се праеше ехеее... :/

Што пишува на едната а што на другата?
Пише:

Please select the operating system to start:
Microsoft Windows XP Professional (boot screen)
Microsoft Windows XP Professional

и посе пише дека со стрелките може да селектирам кој од двата или за 30 секн тој ке стартира со првото. За тробел шот натисни Ф

Пише:

Please select the operating system to start:
Microsoft Windows XP Professional (boot screen)
Microsoft Windows XP Professional

и посе пише дека со стрелките може да селектирам кој од двата или за 30 секн тој ке стартира со првото. За тробел шот натисни Ф
Ок, и кој од нив го одбираш ти?

Ако е првиот на него ли кочи?

Ако е вториот ти кочи ли?

На првиот кочи чат пат. Особено ако го оставам да минат 30-те секунди.Но сакам да го нема. Сакам нормалниот само да го има,овој вториот...но не знам како да го избришам првиот:toe:

На првиот кочи чат пат. Особено ако го оставам да минат 30-те секунди.Но сакам да го нема. Сакам нормалниот само да го има,овој вториот...но не знам како да го избришам првиот:toe:

Оди start > run > msconfig
http://img152.imageshack.us/my.php?image=68275732af1.jpg

И овде избери го вториот оперативен систем, клик на Set as default рестартирај PC и готово :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom