Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу ми бучеше нешто компјутерот и го отворив да го исчистам од прашина и се изненадив кога видов дека нема многу прашина(има 80% помалку отколку претходните пати што имал а не е чистен подолго време:icon_lol:) го исчистив пак тоа малкуте што беше нафаќано и копјутерот продолжи да си `бучи`......значи не е трескање или брчење туку бучење како на пр., на пр. не знам што бучи така можеби фрижидер.....некаква идеја - пошто стварно ме нервира?????????

ke si zemis ulje masinsko ili 20 ka ke si otvoris kulerite i na procesorot i na napojuvanjeto i ke i kapnis po edna kapka i ako svirat pak ke mi se javis. poz.

Помош!!!!!
Вака...имам исталирано виста и 70 проценти од игрите кога ќе ги пуштам ми се исклучува играта и пишува windows stop working или нешто така...дали има некакво подесување за виста или е нешто друго???

Имам инсталирано Linux како втор ОС. При подигање на системот, Linux е примарен ОС. Како да направам, Windows да биде примарен.

Имам инсталирано Linux како втор ОС. При подигање на системот, Linux е примарен ОС. Како да направам, Windows да биде примарен.
Зависи од bootloaderот.
Во случај да користиш LILO, тогаш пробај да додадеш Boot other: /dev/sda1, on /dev/sda, loader CHAIN во lilo.conf. Не сум сигурна за ова, не користам LILO.
Ако имаш GRUB, тогаш би изгледало некако вака...
Код:
default 1
timeout 30 

title *Твојата дистрибуција*
rootnoverify (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz vga=791 root=/dev/sda6 ro autoexec=xconf;kdm
boot

title *твојата дистрибуција*
rootnoverify (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz vga=791 root=/dev/sda6 ro
boot
И нормално, ти ќе си наместиш со твоите партиции.
Следно копирај го MBRот (би требало да е на CDто) во C:\ и отвори го boot.ini во Ноутпад.
Додади
c:\Како и да ти се вика MBRот.mbr="твоја дистрибуција"

Не знам колку смисла правеше ова, се брзам.

Помош!!!!!
Вака...имам исталирано виста и 70 проценти од игрите кога ќе ги пуштам ми се исклучува играта и пишува windows stop working или нешто така...дали има некакво подесување за виста или е нешто друго???

kako prvo moze da e do samiot krak na igrata da ne e za vista primer carbon za xp treba crack 1.3 a za vista treba 1.4. edna rabota druga rabota izbrisi sii ja vistata za da si nemas problemi sum ja koristel licenciranata verzija i toa, i kaj mene se javuvaa takvi problemi so igrite, se e do konfiguracijata se optereti ramot so igrata i vistata sama go ja isklucuva igrata.:toe:

Документ од Word 2003 не може да се отвори во Vista.
Може. Ако ти е снимен документот во 2003(.doc) ке се отвори без разлика на оперативниот систем.Ако пред тоа си има 2007 т.е си го снимал како 2007(.docx), нормално дека не може да го отвори со Офисе 2003:helou:

Документ од Word 2003 не може да се отвори во Vista.

Moже ако си имаш стариот офис-а ако го имас новиот офис ке одиш горе на топчето и ке бараш има да подесиш да ти ги фака и од двете верзии на офис сеа незнам точно кај беше зш го неам новиот офис туку 2003.Вистата нема врска барем кај мене е така пошто и ја работам на Виста

decki znae li nekoj kako da povrzam ured 3 vo (fax, sken. i print.) so kompjuter i telefon a pritoa i adsl- da mi raboti. poso adsl-ot e na telefonot a telefonot mora nekako da bide povrzan so faxot. mene adsl-ot mi e vo mreznata, uredot vo usb-to ama faxot ocigledno ne raboti.

Moже ако си имаш стариот офис-а ако го имас новиот офис ке одиш горе на топчето и ке бараш има да подесиш да ти ги фака и од двете верзии на офис сеа незнам точно кај беше зш го неам новиот офис туку 2003.Вистата нема врска барем кај мене е така пошто и ја работам на Виста

ke odis gore na topceto ke kliknis na nego, ke ti se pojavi toa sto ke ti se pojavi, i dolu ke gledas ima word options, klikas na nego ke ti se otvori nov prozorec od leva strana gledas pisuva SAVE klikas na nego i ke ti se otvori nov prozorec i kaj sto pisuva SAVE FILE IN THIS FORMAT odbiras word 97-2003 i klikas ok.
i nataka ke ti gi otvara site novi dokumenti i so 2003, napravi ja istata postapka i na excel i powerpoint

зш ми е толкава резолуцијата ја јутуб а и како да ја направам нормална 1024х768?
untitled_8.jpg

Си стиснал Ctrl+A и со скролот на маусот си направил нешто. Селектирај повторно со ктрл+а и повлечи го скролот нагоре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom