Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Луѓе, помош.

Инсталирав Windows Service Pack 3 и кога сакав да се закачам римоут, ми го јави ова:

33569486fu1.jpg

Некој друг имал ваков проблем?

Решение?????

А да пуштиш Windows Update и да ја селектираш новата Remote Desktop верзија.
SP3 сигурно не е компатабилен со старата,па затоа :)

После неколку часовно користење на компјутеров, клипчињата од јутјуб ми ги пушта без глас, за песните од пц ми вика дека не сум имал софтвер. Да го рестартирам и нема гајле пушта се ОК.

И поретко се случува наеднаш да добие интерфејс ко win98 и пак а се врати.

Болен е многу?

После неколку часовно користење на компјутеров, клипчињата од јутјуб ми ги пушта без глас, за песните од пц ми вика дека не сум имал софтвер. Да го рестартирам и нема гајле пушта се ОК.

Болен е многу?

Прилично многу е болен, имаш вируси/тројани и тоа МНОГУ. Исто беше и кај мене, не ми даваше пристап до медиа плеер и мн. други програми :tapp:. Ако имаш време и нерви, земи чисти го со касперски 2009 + trojan hunter + spyware terminator. Меѓутоа можно е да не се заврши се ко што треба, бидејки после некое време нема воопшто да се појавуваат иконите на десктопот, нема да работи explorer.exe. Ако се прашувам јас, формат. Не би чекал ни минута

Болен е многу?

И јас го имав овој проблем, вклучи го task managerot и провери колку меморија ти јадат клипчињата ќе видиш дека меморијата се зголемува со аритметичка прогрeсија за кратко време, процесорот од многу работа нема да може здив да земе и ондак почнува да ти се мењаат боите на десктопот и да се трансформира десктопот како оној на windows 98.

Уште една работа дали си приметил саатот од време на време да ти се ресетира?

А може да ми предложите некои страни online scan and clean за да исчистам или да чекам да прам формат.

Имам еден проблем што многу ме нервира :nerv:

Кога играм игри и потоа кога сакам да ја исклучам на Quit или Exit не се исклучува туку ми се појавува само црн екран и морам да го рестартирам бидејќи се така седи..

Решение некое има за проблемов ?

А може да ми предложите некои страни online scan and clean за да исчистам или да чекам да прам формат.

Spyware doctor симни го од торент.

Кога играм игри и потоа кога сакам да ја исклучам на Quit или Exit не се исклучува туку ми се појавува само црн екран и морам да го рестартирам бидејќи се така седи..

Највероватно имаш премногу работи на десктоп, или немаш доволно место на хард дискот.

Ви вели онлине страни не да му предлагате програми...

И бтв решение некој да не има за мојов проблем ?

Spyware doctor симни го од торент.

Симнав Spyware doctor, од доњнлоад.цом И сеа ми скенира ми најде тројанци вируси шо не. И сеа само ми ги скенира, а нема функција за чистење :))))

Симнав Spyware doctor, од доњнлоад.цом И сеа ми скенира ми најде тројанци вируси шо не. И сеа само ми ги скенира, а нема функција за чистење :))))
би требало сам да ги исчисте кога ке заврше скенирањето:smir:

Симни си го Spyware Terminator и Trojan Hunter. Направи scan... колку можеш исчисти го компјутерот ... Online scan јас не би ти препорачал. (Сепак ти го имаш последниот збор).

Едит: Малце сум закаснил со постов, али... можеби би ти завршил работа.

tim4e напиша:
би требало сам да ги исчисте кога ке заврше скенирањето:smir:

Нелиценцираните верзии на програми за заштита освен што скенират... ништо друго не прават. Не ти е достапна опцијата 'Delete' доколку немаш лиценца. :)

Многу ми бучеше нешто компјутерот и го отворив да го исчистам од прашина и се изненадив кога видов дека нема многу прашина(има 80% помалку отколку претходните пати што имал а не е чистен подолго време:icon_lol:) го исчистив пак тоа малкуте што беше нафаќано и копјутерот продолжи да си `бучи`......значи не е трескање или брчење туку бучење како на пр., на пр. не знам што бучи така можеби фрижидер.....некаква идеја - пошто стварно ме нервира?????????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom