Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прашање:

Имав ставено Vista оперативен, не ми се допадна сакав да ставам пак ХР. Ставам нова копија од XP не ми дава опција за инсталација (по логика, не може од понов оперативен на постар). Ок си викам, рестартирам, прво преку BIOS наместив да крева DVD-player, CD во плејерот и пак не сака. Си продолжува со кревање на Windows.

Чаре?
Намести се на ДВД ако таму ти е цедето... и ќе посака :)

И прво и второ ...се да биде DVD?:nesvest:

И прво и второ ...се да биде DVD?:nesvest:

Аххх не ми текнува едно како се викаше,кај што местиш од каде да се подига OS имаше да бираш едно Yes & No ... тоа стави го "No" ... и намести да подига од CD or DVD Rom (зависи каде се наоѓа Windows инсталацијата) мислам дека ќе сака.
П.С. Не сум најсигурен за ова...

Едит: Првин види како што кажа Apokalipto, намести ги и 2те DVD или CD (зависи каде ти се наоѓа CD-то) ... па ако несака ни тогаш, ондак пробај со тоа јас што ти кажав ;-)

Прашање:

Имав ставено Vista оперативен, не ми се допадна сакав да ставам пак ХР. Ставам нова копија од XP не ми дава опција за инсталација (по логика, не може од понов оперативен на постар). Ок си викам, рестартирам, прво преку BIOS наместив да крева DVD-player, CD во плејерот и пак не сака. Си продолжува со кревање на Windows.

Чаре?

Да не случално го испушташ предупредувањето ......притисни на било што од тастатурата за да системот се бутира од цд

како да го зголемам просторот кој го зафаќа D drive?

инаку тој ми е за бек ап и би сакал да го направам поголем за да ставам повеќе податоци

инаку тој ми е за бек ап и би сакал да го направам поголем за да ставам повеќе податоци
Мора да ја форматираш таа и уште една партиција па да ги поделиш.

Еден другар ја користи програмата Particion Magic. Јас не сум ја користел, али колку што сум информирам мислам дека можеш да ги делиш како сакаш партициите.

Помош: Се гаси компјутерот, туку-така и се појавува следново.

2810200804611yg2.jpg

Претпоставувам проблем со маус драјверот.
Пробај да го унинсталираш од Device Manager и рестартирај. Windows би требало да пронајде драјвер компатибилен со твојот хардвер.
Во секој случај јас би ти препорачала да напраиш еден Restore Point пред тоа, може да тргне наопаку.

Како на МСН да ставам линк во потпис???????

Dragon[Sky];1798580 напиша:
Ако мислиш на хотлинк, невозможно е.
МСН не ги анализира и преведува линковите.

Ама не сум сигурна, може да пробаш да го прочепкаш клиентот.

Може, само го ставаш линкот. За да го гледате како линк, да може да се клика, ти и твоите контакти треба да направат една од овие две "финти":

1) Вo hotmail акаунтот на интернет, во personal settings намести таму дека си од UNITET KINGDOME (ова важи и за тебе и за контактите кои неможат да кликнат)

2) Ова е просто, инсталирајте било која 9 верзија.

Прашање:

Чаре?

100% си сигурен дека ти е бутабилно ХР цедето? Провери кај комши, или земи си некое што е 100% бутабилно, па подигни сетап преку него.

Помош: Се гаси компјутерот, туку-така и се појавува следново.

2810200804611yg2.jpg

Ако ти е некој хај-тек маус, избриши му ги драјверите што си ги инсталирал за него, напрај му рестарт на компјутерот и стави го маусот во друг USB порт, и остај самиот windows нека го инсталира и терај.

Како и дали може да се форматира Windows на РС без ЦД/ДВД РОМ, а е во мрежа со друг компјутер кој има ДВД-РОМ?

да си питам јас, некои викаат можело да се чистат вирусте со линукс лајв ЦД а дали може и со виндовс лајв ЦД ?

да си питам јас, некои викаат можело да се чистат вирусте со линукс лајв ЦД а дали може и со виндовс лајв ЦД ?

Мислам оти не може ... ???? Како ќе ги гледаш ти вирусите кога вирусите се за Windows ? Ако може ајде кажејте поопширно :jaj:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom