Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
System Restore врати го неколку дена ПЦто наназад и проби да видеш дали ке го има:smir:

Не бре! Кога не си 100% сигурен, подобро не пишувај. Ако неможеш да помогнеш, не заебувај работа. Ајде уклучи репутација да те вцрвенам :)

Имам Виста(ама мислам дека тоа не мења многу)и неможам да отворам RUN како да ми е избришано тоа да не знае некој како да го вратам??

Десен клик на старт менито, па иди Properties, па тука одма кликни на Customize и тука побарај да го штиклираш Run Command.

Инаку во секој момент можеш да го пуштиш RUN преку оваа комбинација на копчиња: WINDOWS + R

Десен клик на старт менито, па иди Properties, па тука одма кликни на Customize и тука побарај да го штиклираш Run Command.

Инаку во секој момент можеш да го пуштиш RUN преку оваа комбинација на копчиња: WINDOWS + R

Тенкју вери мач мене во старт менито ми покажуваше missing shortcut и затоа неможев да му ја најдам локацијата а за ова не сум знаел!!!!!!!

Dali moze nekoj da mi kaze dali pri formatiranje na LAP TOP so instaliranje na nov OS gi ima drajverite za bezzicen internet ili kako treba da se setuva ako veke ne trebaat drajveri?

Dali moze nekoj da mi kaze dali pri formatiranje na LAP TOP so instaliranje na nov OS gi ima drajverite za bezzicen internet ili kako treba da se setuva ako veke ne trebaat drajveri?

Moжно е и самиот ОЅ да ги инсталира, али во најголем број случаеви, треба да го инсталираш тоа преку цедето што ти е од лаптопот, или од официјалната страна за тој лаптоп.

Ако имаш некое цеде од лап топот најверојатно на него ке можеш да ги најдеш драјверите што ти требаат...(барем кај мене е така):toe:
Ама доколку на цеде-то имаш само драјвери за Windows XP а си ставил Виста или некој друг OS тогаш ке треба да ги бараш драјверите за тој OS.:toe::wink:

Moжно е и самиот ОЅ да ги инсталира, али во најголем број случаеви, треба да го инсталираш тоа преку цедето што ти е од лаптопот, или од официјалната страна за тој лаптоп.
Blagodaram na odgovorot,mislev deka e taka nesto ama veke ne eksperimentiram bez da prasam,kako sto pravev neuspesen eksperiment so VISTA-ta! :smir:

koga go formatirav komp. zakocuva pri formatiranjeto na hard-diskot i mi vika deka ne go prepoznava. ne mi teknuva kako bese na angliski. koga go formatirav samo HD mi uspea. sea pak probav ama pak isto mi pisuva. ima nekoa care ili da go frlam preku prozor:tapp:

симнав corel draw 12 и се симна во .bin како да го инсталирам тој фалј знае ли некој?

А што ти пишува?
полека не го фрлај па ти.. :)
види дали ти се добро наместени каблите што се за хард дискот.

симнав corel draw 12 и се симна во .bin како да го инсталирам тој фалј знае ли некој?

Еве бе брат, се надевам знаеш доволно англиски за да си преведеш ( ме мрзеше да преведувам :) )

This is a very brief article but this has been an issue that baffles allot of people, so figured I'd do a quick write up on it to clear things up a bit on what .bin files are.

Bin files, unlike other files such as .exe, .wpd, .doc, .xls etc don't have an actual program used to open them specifically. A .bin file is sort of a universal file for binary file. So it can be anything from a rom for an emulator, to image/sound data for a game.

There are a few widely used utilizations for .bin files. One of them is CD images. It is similar to an ISO image. Usually a .bin file will also require a .cue file that goes with it. Programs such as Alcohol 120%, ISO Buster, Nero (etc) can open these. The cue file is usually very simple and can be created by entering the following in a .cue file.

ааа лап-топ..епа не можам да ти помогнам тука. :)
btw дек0 ова беше наменето за тим4е мислам ама нема веза.. :pos2:

Еве бе брат, се надевам знаеш доволно англиски за да си преведеш ( ме мрзеше да преведувам :) )

This is a very brief article but this has been an issue that baffles allot of people, so figured I'd do a quick write up on it to clear things up a bit on what .bin files are.

Bin files, unlike other files such as .exe, .wpd, .doc, .xls etc don't have an actual program used to open them specifically. A .bin file is sort of a universal file for binary file. So it can be anything from a rom for an emulator, to image/sound data for a game.

There are a few widely used utilizations for .bin files. One of them is CD images. It is similar to an ISO image. Usually a .bin file will also require a .cue file that goes with it. Programs such as Alcohol 120%, ISO Buster, Nero (etc) can open these. The cue file is usually very simple and can be created by entering the following in a .cue file.

Eve ti i na Makedonski: Isto kako ISO fajlovite taka i BIN fajlot ke go snimis kako IMAGE na CD i potoa ke go otvoris od CD-to,iskoristi gi nekoi od gornite programi za snimanje CD-a.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom