Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
и ако има некој сериал или клуч за Corel Paint Shop Pro Photo X2 нека пише пп :smir:

Де види ПП и кажи што си наравил, мислам дека тој третиот треба да фати. Ако не да побараме други.

Prasanje: koga go kupiv kompjuterot imav edna particija D koja na koja pisuva HP_Recovery. ne mozam ni da ja otvoram ni butur. sega planiram da go formatiram, so ke se desi so nea i dali ke mi bide potrebna povtorno. Fala odnapred

Немој да ја форматираш таа партиција не го слушај онај..
Тоа ти е Windows лиценцирана верзија шо иде со пц-то или лаптоп треба да е твоето

Коа ќе се шекне компјутеро со тоа можеш да го поврнеш на почетната состојба одма
Не ја форматирај остави ја така значајна е

едно прашање,кај мене нешо search се изгуби.. :)
еве вака ми се појавува..
да не е некое вирувче или.. како да го напраам?
фала однапред

За тебе и за сите други корисници на Windows оперативниот систем

3 Softwares шо треба да ги поседува еден Windows operating system за добар и мирен живот да имате

1. Spybot Search and Destroy - Бесплатена програма за чистење на Malware, Spyware, Trojanci и се друго шо антивирусо не фаќа
линк - http://www.safer-networking.org/en/index.html

Ова е за твојот проблем

2. Антивирус
За Windows Vista препорачувам BitDefender 2009 оти специјално за неа е правен
Kaspersky е добар исто ама цеде ногу ресурси и партале го компјутеро
Ама од најдологогодишно искуство ви препорачувам
BitDefender 2009 Total security
Линк за него ќе си најдете оти не е бесплатен, а пиратерија нејќам да пастирам

3. CCleaner
За чистење на регистри, колачиња, Temp, Windows updates шо знаат некој да праат проблеми, и се друго шо не ви треба во пц-то

Со овие 3 никогаш нема да имате мака со PC-to

За тебе и за сите други корисници на Windows оперативниот систем

3 Softwares шо треба да ги поседува еден Windows operating system за добар и мирен живот да имате

1. Spybot Search and Destroy - Бесплатена програма за чистење на Malware, Spyware, Trojanci и се друго шо антивирусо не фаќа
линк - http://www.safer-networking.org/en/index.html

Ова е за твојот проблем

2. Антивирус
За Windows Vista препорачувам BitDefender 2009 оти специјално за неа е правен
Kaspersky е добар исто ама цеде ногу ресурси и партале го компјутеро
Ама од најдологогодишно искуство ви препорачувам
BitDefender 2009 Total security
Линк за него ќе си најдете оти не е бесплатен, а пиратерија нејќам да пастирам

3. CCleaner
За чистење на регистри, колачиња, Temp, Windows updates шо знаат некој да праат проблеми, и се друго шо не ви треба во пц-то

Со овие 3 никогаш нема да имате мака со PC-to
Додека сте на виндоус, ќе имате проблеми.

фала мн. корун закон е воа.. ама кога ке кликнам на рефреш и се рефрешира старата позадина :)
moon whisper фала мн. ке видам шо ке направам со воа. Спајботот ке го пуштиме да оди што ке каже.. :)

Агора зошто ке имаме проблеми додека сме на Windows ? :)

да ми каже нокој как да го направам Kaspersky да ми ги проверува фајловите кои ми ги пракаат по мсн и они кои ги слегнувам со Limewire:smir:

фала мн. корун закон е воа.. ама кога ке кликнам на рефреш и се рефрешира старата позадина :)
moon whisper фала мн. ке видам шо ке направам со воа. Спајботот ке го пуштиме да оди што ке каже.. :)

Симни си најнова верзија на WinMatrix, и најди крак за неа, се ќе си е у ред. Таа што ја имаш може да е за Windows 98 :)

да ми каже нокој как да го направам Kaspersky да ми ги проверува фајловите кои ми ги пракаат по мсн и они кои ги слегнувам со Limewire:smir:

За мсн: Влези во tools - options - file transfer штиклирај го тоа Scan files for viruses using:
па иди на Browse и најди кај ти е инсталиран антивирусот, најди го exe фајлот и стави го тука.

За Limewire си проверува автоматски антивирусот.

Немој да ја форматираш таа партиција не го слушај онај..
Тоа ти е Windows лиценцирана верзија шо иде со пц-то или лаптоп треба да е твоето

Коа ќе се шекне компјутеро со тоа можеш да го поврнеш на почетната состојба одма
Не ја форматирај остави ја така значајна е

DA DA znam deka e toa ednas go napraiv toa. Samo sega otkoa ke go formatiram so ke i se desi? Kako i dali treba da ja napravam povtorno? molam za odgovor.

DA DA znam deka e toa ednas go napraiv toa. Samo sega otkoa ke go formatiram so ke i se desi? Kako i dali treba da ja napravam povtorno? molam za odgovor.

Епа форматирај ја другата партиција, таа не ја чепкај и толку. :toe:

Значи, го инсталирав Xpize за модификација на виндоусот.Ама нешто не функционира како што треба.Се смени само тоа што го гледате на првата слика.
И ми јавува некаков ерор на втората слика, кога кликам на иконата на програмот.
Зошто не фукнционира?
deskwz3.jpg

errorvd2.jpg

Бај Д Веј имам проблем со операта браушерот...Ја уклучувам операта, пишам страна и не ми дава да ја отворам демек немало интернет а се си работи супер :toe: и сега морам мозила да користам :nesvest: али ако мислите дека има решение со тоа пишите...оти повеќе си ја сакам операта а не за друго :wink:
ќе може ли

да ми каже некоја шо е проблемов земавсо revo uninstaler го унинсталирав Kaspersky и сега го нема ни во контрол панес ни у ревото а не е избришан па си стоо и сите фолдере у програм фајлс стојат :S помош:smir:

хм..како може да стојат уште у програм фајлс,кога ке го избришеш со ревото..
ако имаш unlocker десен клик и делете објект :)

да ми каже некоја шо е проблемов земавсо revo uninstaler го унинсталирав Kaspersky и сега го нема ни во контрол панес ни у ревото а не е избришан па си стоо и сите фолдере у програм фајлс стојат :S помош:smir:

епа сеа system restore, врни го ПЦто пред ден-два, и направи UNINSTALL на Kaspersky преку add or remove...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom