Еве ти за графичката, а за мрежната, мора да можат тие од цедето со матичната. Избриши ги некако сите драјвери што си ги инстлирал за мрежната, избриши ја и мрежната од Device Manager (или како и да беше во Linux), напрај рестарт на РС и инстлирај драјвери од матичната.
Aко ти ја препознава мрежната значи се е во ред со драјверите. Тебе ти треба мрежната за користење на интернет? Ако е така кажи каков интернет имаш и како ти е конфигуриран на Windows (конекција, директно преку рутер, статична IP,...) па да ти поможиме со конфигурацијата на Linux.
Убунтуто нема никаков проблем со оваа мрежна картица, уште во прединсталационата постапка уредно ја препознава.....грешиш во друго изгледа.
За графичката......драјверите сам ќе си ги најде, симне и инсталира откако ќе го подесиш интернетот.
Користам кабелки интернет и на Windows конекцијата сама се конфигурира (Assigned by DHCP) јас и да сакам да ја конфигурирам небива, нема интернет.
Убунту ја препознава мрежната, кажав на претходниот пост дека Received Packets се подигаат ама Send си стојат во место од време на време само се подигаат, а и IP адресата неможе да ми ја најде...
BTW слегнав јас синоќа едни драјвери за графичката и кога сакам да ги инсталирам ми се отвора тоа Terminal и ми вика дека инсталацијата треба да е во "root"...??????
Ај сега ќе пробам тоа што кажа Корун па ке пишам што ке биде...