Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај ако може некој да ми повтори како можам да го забранам пристапот до некои сајтови, да не можат да се отварат. Знам дека беше во некој Нотепад документ да ги внесеш страните и знам дека бесе спомнато некаде претходно но не ми се сега гледаат повторно 150 страни само да го најдам.

Фала!!!

Anyone????????

Ај ако може некој да ми повтори како можам да го забранам пристапот до некои сајтови, да не можат да се отварат. Знам дека беше во некој Нотепад документ да ги внесеш страните и знам дека бесе спомнато некаде претходно но не ми се сега гледаат повторно 150 страни само да го најдам.

Фала!!!

За да блокираш сајтови за сите веб пребарувачи, направи вака:

1. Start -> Run -> пиши cmd
3. Сега пиши: notepad C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts
4. Оди најдоле во документот и најди го ова 127.0.0.1 localhost
5. Тие сајтови што сакаш да ги блокираш, додај ги под овој (127.0.0.1 localhost) ред.
Пример:

127.0.0.1 localhost

127.0.0.1 google.com
127.0.0.1 www.google.com
127.0.0.1 www.kajgana.com
127.0.0.1 www.redtube.com :)

(Ставај ги по 2 пати една страна, еднаш со WWW ендаш без)

6. Сеа само дај му SAVE на фајлот и толку. Ако сакаш да ги одблокираш, направи ја истава постапка, и бриши ги тие што си ги додал.

Аааајт :salut:

Пред некоја недела постирав дека имам проблем со појавување на error“ Can not create Direct Show Player “ во моментите кога отворам да слушам некои онлајн радија или гледам некои видеа...
Тогаш неколкумина ми дадоа совети ама небидна ништо...али како било, пред некој ден го најдов решението ,и секако како љубител на софтверски проблеми (стварно зараза ми се да ги решавам :) ) еве ви го постирам решението....
Значи за сите кои во иднина ќе имаат проблем со “ Can not create Direct Show Player“ решението во неколку чекори е:

1. Клик Start, и потоа клик на Run.
2. ВоOpen box-от, напиши regsvr32 jscript.dll, и потоа клик на OK.
3. Клик OK.
4. Клик на Start, и потоа клик на Run.
5. Во Open box-от, напиши regsvr32 vbscript.dll, и потоа клик на OK.
6. Клик OK.

Вака јас деновиве ја средив работата,се надевам дека и на некој друг во иднина ќе му заврши работа моево искуство.
Поздрав !

Имам мало проблемче кое ме дупчи, имам инсталирано игра мислам играта варграфт ја знаете и сега немам иконка на десктопот, а кога одам во фолдерот на варграфт од таму можам да ја играм од оваа иконка можам да ја играм, и пробав со иконката копи-пасте на десктроп се извади но не се оклучува и сега мора да флевам у фолдерот на варграфт за да ја играм како можам право иконка да си извадам на десктопот и да си кликнам и да играм ај кој знае нека пиши !!!

Имам мало проблемче кое ме дупчи, имам инсталирано игра мислам играта варграфт ја знаете и сега немам иконка на десктопот, а кога одам во фолдерот на варграфт од таму можам да ја играм од оваа иконка можам да ја играм, и пробав со иконката копи-пасте на десктроп се извади но не се оклучува и сега мора да флевам у фолдерот на варграфт за да ја играм како можам право иконка да си извадам на десктопот и да си кликнам и да играм ај кој знае нека пиши !!!

Пробај да напраис Shourtcut......десен клик на иконата > Send to > Desktop!

Луѓе помагајте,,компјутеров ми се исклучува сам на секои 5 минути,,добро не конкретно 5,,зависи кога како некогаш останува и подолго а некогаш за 2 мин откако ќе го уклучам повторно се исклучува.или пак ќе се замрзне и морам да го исклучам сама зошто не реагира.ова постојано ми се случува и неможам на раат една песна да си ислушам понекогаш..Во што е проблемот? Мислам дека не е се до вируси,,затоа што пред извесно време го чистев ама пак уште тогаш продолжи вака...И да напоменам--не е загреан воопшто,,значи не е ни до тоа..
Што да правам,,што е работата? ХЕЛП:vozbud::smir:

Луѓе помагајте,,компјутеров ми се исклучува сам на секои 5 минути,,добро не конкретно 5,,зависи кога како некогаш останува и подолго а некогаш за 2 мин откако ќе го уклучам повторно се исклучува.или пак ќе се замрзне и морам да го исклучам сама зошто не реагира.ова постојано ми се случува и неможам на раат една песна да си ислушам понекогаш..Во што е проблемот? Мислам дека не е се до вируси,,затоа што пред извесно време го чистев ама пак уште тогаш продолжи вака...И да напоменам--не е загреан воопшто,,значи не е ни до тоа..

Ај уклули го во SAFE MODE и види дали ќе ти се изгаси за некоја минута. Ако не ти се изгаси таму, значи нешто е софтверски т.е. нешто виндовсот е сјебан.

Ако незнаеш да отидеш во SAFE MODE следи ги чекориве:

1) Уклучи го (рестартирај го) компјутерот
2) Цело време притискај F8 од тастатурата
3) Ќе ти се појави едно мени, и ќе одбереш SAFE MODE WITH NETWORKING
4) Кога ќе се подигне виндовсот, ќе се појави едно прозорче, ќе стиснеш YES или OK, што и да има.
5) Резолуцијата и ефектите ќе ти бидат на најниско ниво :)
6) Нема да ти работат повеќето програми и чуда, ќе имаш интернет, ама ова колку да провериш дали ќе ти се исклучи компјутерот

Направи вака па извести ме после што биднало :smir:

Вирусан компјутер, укочен што не реагира на ништо.. освен добро познатиот формат, има друг лек ? =)

Вирусан компјутер, укочен што не реагира на ништо.. освен добро познатиот формат, има друг лек ? =)

Иди у SAFE MODЕ и скенирај го од вируси, тројанци и чуда

Мене ова повеќе ми личи на хардверски проблем, сепак нека скенира па нека напише дали има или нема вируси

Го имав истиот проблем кај мене беше RAM-от проблемот. Сепак скенирај во Safe Mode како што ти рекоа ако повторно се рестартира носи го на преглед :salut:

untitled.bmp.html
untitled2.bmp.html

или ако не се глеаат сликите земете ги од тука:
Слика 1
Слика 2

Ако знае некој шо е финтава нека каже и као да се реши...фала однапред :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom