- Член од
- 22 мај 2008
- Мислења
- 700
- Поени од реакции
- 25
Ај ако може некој да ми каже како да проверам колку интернет сообраќај имам потрошено. Дали може да се види на компјутер? Инаку имам кабловски интернет со моторола модем надворешен. Фала.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
вака сега, го реинсталирав компјутерот ( на којшто имаше виста ) и му ставив XP
е сега, проблемот е што звучната и мрежната картичка не се инсталирани, а и неможам да ги инсталирам затоа што немам ниту едно ЦД за компјутерот ( купен е од Т-хоум ). Ако може некој да ми каже како да дознаам која марка се, за да симнам соодветни драјвери од интернет.
Па најверојатно во контрол панел или десен клик на My Computer>Properties>Hardware>Device Manager таму би требало да ги најдеш.
ace_elemeNt, симни си една програма Everest и преку неа види која марка ти се![]()
здраво
имам проблем со експолорерот (десктопот) незнам што му е 5 сек го има 5 сек го нема и цело време така а ако го исклучам од таск менаџерот нема да се уклучи.
Иначе вируси нема чаре?
Дали може да се направи некако на МСН да се гледа музиката што ја слусшам преку ZOOM Player......го прашав чичко Гугл ама изгледа дека и тој не знае:pos2:.......ај ако зане некој од вас нека пише!
Ај плс некој ако знае нека ми даде линк или некоја програма (што било) за да ги слегнам драјверите за мрежната мартичка за Linux Ubuntu.. Се утепав цел ден барајќи и никако да најдам. Received Packets се подигаат а Send си стојат во место и IP адресата неможе да ја најде, значи Linux-от изгледа ја распознава мрежната ама драјверите се проблемот... Истото ми се случува и со графичката, ми покажува Unknown Device а резолуцијата и Hz-те можам да ги местам колку сакам (исто како на Windows-от како што ми се инсталирани драјверите)
PS: Korun брат ништо не биде од тоа што ми кажа ти, на цд-то со драјверите за матичната плоча има Linux драјвери за мрежната ама несака да ги инсталира, изгледа затоа што има 4-5 верзии на Linux драјвери на цд-то ама никаде нема за Linux Ubuntu...Стварно не знам што е проблемот, не сум работел уште многу со Linux, почетник сум уште така да ако има некој поискусен нека помага...:kesa::kesa::pos2:
Мрежна Картичка: Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC
Графичка Картичка: GeForce 7300 LE
Ај плс некој ако знае нека ми даде линк или некоја програма (што било) за да ги слегнам драјверите за мрежната мартичка за Linux Ubuntu.. Се утепав цел ден барајќи и никако да најдам. Received Packets се подигаат а Send си стојат во место и IP адресата неможе да ја најде, значи Linux-от изгледа ја распознава мрежната ама драјверите се проблемот... Истото ми се случува и со графичката, ми покажува Unknown Device а резолуцијата и Hz-те можам да ги местам колку сакам (исто како на Windows-от како што ми се инсталирани драјверите)
PS: Korun брат ништо не биде од тоа што ми кажа ти, на цд-то со драјверите за матичната плоча има Linux драјвери за мрежната ама несака да ги инсталира, изгледа затоа што има 4-5 верзии на Linux драјвери на цд-то ама никаде нема за Linux Ubuntu...Стварно не знам што е проблемот, не сум работел уште многу со Linux, почетник сум уште така да ако има некој поискусен нека помага...:kesa::kesa::pos2:
Мрежна Картичка: Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC
Графичка Картичка: GeForce 7300 LE
Убунтуто нема никаков проблем со оваа мрежна картица, уште во прединсталационата постапка уредно ја препознава.....грешиш во друго изгледа.Мрежна Картичка: Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC