Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Moже од таму да те дупчат, да губат по некој пакет кога симнуваш нешто подолго време, нешто поголемо (што ги знам). А може и да ти е некој софтверски проблем. Пробај со некое LIVE XP CD и види дали вака ќе ти прави при download.

Ај ако може некој да ми повтори како можам да го забранам пристапот до некои сајтови, да не можат да се отварат. Знам дека беше во некој Нотепад документ да ги внесеш страните и знам дека бесе спомнато некаде претходно но не ми се сега гледаат повторно 150 страни само да го најдам.

Фала!!!

Помошш

Како да направам да имам ТАСК МАНАГЕР идам ctrl+alt+delete i mi pisuva "Task manager has been disabled by your administrator " pls help meee

Како да направам да имам ТАСК МАНАГЕР идам ctrl+alt+delete i mi pisuva "Task manager has been disabled by your administrator " pls help meee

Иди у START па у RUN и пиши го ова:

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

Вака имам еден проблем значи кога и да го исклучам пцто и повторно да го уклучам ми дава дми поол дата и после пробува да направи боот за после тоа да даде боот фејлр . Од време на време се ресетира биосот сам од себе мислев дека е од батеријата ја сменив пак истиот проблем ве молам некој некакво решение иначе станува збор за пентиум 4 прескот 3.0 абит матична -ис7г 2 гига рам
dash1.gif
фала...ака имам еден проблем значи кога и да го исклучам пцто и повторно да го уклучам ми дава дми поол дата и после пробува да направи боот за после тоа да даде боот фејлр . Од време на време се ресетира биосот сам од себе мислев дека е од батеријата ја сменив пак истиот проблем ве молам некој некакво решение иначе станува збор за пентиум 4 прескот 3.0 абит матична -ис7г 2 гига рам
dash1.gif
фала...

Исчисти ги компонентите, можно е матичната да те заебава, кај мене беше така :S

Исчисти ги компонентите, можно е матичната да те заебава, кај мене беше така :S

фала брат ке пробам иначе не е за мене еден пријател го има проблемов и нерви искинавме што е работата мислам дека се пробавме и никако да го решиме проблемот доколку уште некој знае некакво решение нека постира секој совет е добредојден фала

фала брат ке пробам иначе не е за мене еден пријател го има проблемов и нерви искинавме што е работата мислам дека се пробавме и никако да го решиме проблемот доколку уште некој знае некакво решение нека постира секој совет е добредојден фала

Ако сеуште не сте пробале формат, дајте му форматче :)

Иначе, пробајте со рамот, извади ги сите плочки и враќај ги една по една. Може да зеза некоја. Притоа забриши ги убаво и издрувај ги слотовите за рамот.

otidov i pak mi se pojavuva ova 4udovo pff

Абе ова е 1000%, проверено! Напрај му УБАВО copy-paste во START па во RUN и се ќе си е ок. Користиш ХР така?

Код:
REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

Ако сеуште не сте пробале формат, дајте му форматче :)

Иначе, пробајте со рамот, извади ги сите плочки и враќај ги една по една. Може да зеза некоја. Притоа забриши ги убаво и издрувај ги слотовите за рамот.

Пробано е формат издувано е се избришано е се проверен рамот проверен хардот незнам веке што да направам луда работа .... сам адр едвајс....:smir:

Се работи за твој компјутер каде што ти си админ или се работи за компјутер од работа на домејн, у мрежа или сл?
ако е твој компјутер и неможеш да отвориш таск менаџер ондак топло ти препорачувам форматирање на дискот поради вирус ( ми се десило и мене )... а ако ти е компјутер во домејн, е ондак замоли го администраторот да ти даде привилегии на јузерот за таа работа
Поздрав

Пробано е формат издувано е се избришано е се проверен рамот проверен хардот незнам веке што да направам луда работа .... сам адр едвајс....:smir:
Flash на BIOS или пробај ја матичната и сите компоненти на неа со друг HDD

Денес доаѓам дома.. палам компјутер и немам звук, дали знае некој што е проблемот и како да го решам ?

77314686gn6.jpg

Првин провери дали звучната картица е enable тоа се гледа во properties на Sound video and game controllers ако е значи нешто не е во ред со драјверот, стави го цедето со дрјаверот од звучната десен клик на Sound video and game controllers и update driver :toe:

Првин провери дали звучната картица е enable тоа се гледа во properties на Sound video and game controllers ако е значи нешто не е во ред со драјверот, стави го цедето со дрјаверот од звучната десен клик на Sound video and game controllers и update driver :toe:

Enable e, сега ке пробам на вториот начин.. па ке те известам, фала.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom