Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И зошто рече дека ја нема камерата на сајтот кој ти дадов да видиш? Ова не е истава камера?

Ужасно ме нервираат луѓе што очекуваат помош, а не се трудат воопшто да си помогнат себеси.

Не ги упулив толку камерите Принц и оти имаа дршка од доле не ја забележав и си викав не е тааа...
А Корун на зелената маркица пушува ...
WARRANTY SEAL, INVALIDIF BROKEN
Qc9 Pass
2007/2008
и бројкии од доле од 1 до 12 :))) еве тоа цело го пишува ...
Пинц па еве ако е таа има го моделот ај драјвери најдете само плсс..
А Камерава не сум ја пробал, на никој др ком ако не бива сега и со овие драјвери ако ми најдете ке одам да пробам на друг ако не бива во канта ... :salut:

Не ги упулив толку камерите Принц и оти имаа дршка од доле не ја забележав и си викав не е тааа...
А Корун на зелената маркица пушува ...
WARRANTY SEAL, INVALIDIF BROKEN
Qc9 Pass
2007/2008
и бројкии од доле од 1 до 12 :))) еве тоа цело го пишува ...
Пинц па еве ако е таа има го моделот ај драјвери најдете само плсс..
А Камерава не сум ја пробал, на никој др ком ако не бива сега и со овие драјвери ако ми најдете ке одам да пробам на друг ако не бива во канта ... :salut:

Види сеа: Ако сакаш да инсталираш драјвери, прво ти треба НЕШТО ЗА КОЕ ќе инсталираш драјвери. Во случајов, ти "немаш" камера т.е. не ти ја наоѓа како, како ништо да не си стаил на РС.
Прво провери на друг РС, види дали воопшто е исправна камерата, дали работи, дали ќе ја препознае некој РС како нов хардвер.

А за драјвери, толку ли е тешко на GOOGLЕ да пишеш DOWNLOAD (моделот) DRIVERS ???

Уште не знае кој е моделот за да напише :toe:

Овдека завршуваме со камерата. Одиме со наредниот проблем кој ќе се пројави од некој член.

Последен коментар во врска со камерата ако може...

Како што гледам на сликата ти ја вклучуваш камерата на задната страна од кукиштето на тоа УСБ, ај пробај да ја вклучиш на предната страна од кукиштето ако имаш УСБ портови таму и кажи ни дали Windows-от ти побарал да ја инсталираш...:uvo:

Да го кажам последното со мојот проблем...
Ја пробав камерата на мој0т дома компјутер и ништо пак исто само што кога ја ставив од доле кај саатот што е излезе нешто Found New Hardwer и од доле PC Camera само толку и ништо друго ... значи ли тоа дека е расипана камерата или нешто друго ..

Ја пробав камерата на мој0т дома компјутер и ништо пак исто само што кога ја ставив од доле кај саатот што е излезе нешто Found New Hardwer и од доле PC Camera само толку и ништо друго ... значи ли тоа дека е расипана камерата или нешто друго ..

Значи се си е во ред со камерата. Сеа на гугле најди си драјвери и терај.

Штом ти излезе "Found New Hardware" значи камерата работи се е во ред со неа, сега само види што модел е и најди драјвери за неа.

А ова ти излезе кога го бутна кабелот во предните УСБ портови или во тие одпозади како на сликата погоре? Ако ти е вклучена во предните портови така ќе треба камерата да ти биде вклучена и така само ке работи... (на предните УСБ портови)(2.0):toe:

И ако неможеш да најдеш драјвери, пиши ми по ПП ќе ти ги пратам јас, нормално ако е таа камера на сликата што Princ ти ја даде да ја видиш....:):):salut:

Да Камерата е оваа на сликата на принц, сега ке видам за драјвери дали можам да најдам на гугл, инаку ја бутнав од задниот дел на усбто од предниот немам дома кај мене а на другиот ком кај баба има,значи и таму треба право да инсталирам драјвери ... Вред, ако неможам да најдам ке ви пишам ... Поздрав сега:salut:

Едит:
Најдов едни драјвери ништо од нив на сред инсталација некој си проблеми па финеше таму некоја програма излезе на десктопот па ја окл, отидов на камера проблем пак некој се изнервирав и избришав па се решив вие да ми дадете драјвери мислам дека ке биде се Ок.. па ајде ве молам
Моделот е [FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]DLV-B15..
Кој ке најде нека ми прате ПП или тука на оваа тема нека даде па јас ке ги симнам и ке видиме што ке направам ...
[/SIZE][/FONT]

http://driverscollection.com/?file_cid=38917967286a78b71d61900588c

Ај пробај го овие драјвери па кажи што си направил...:star:

Баш овие ке му ги давав и јас...

BTW Пробај да ги инсталираш прво драјверите без да ја вклучиш камерата во УСБ-то...И ако успееш, после у Control Panel-Add Hardware и од таму ги инсталирај и би требало да ти работи камерата...:salut:

Кога отворам некои страници ми се појавува Can not create DirecShow Player

Ај ве молам кажете ми шо е муабетот и како да го средам тоа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom