Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Помош плс,зошто ми излегуваат овие прашалници.
п.с.Во ВОРД е во ред
32913396vi3.jpg

UNICODE (UTF 8)

или

Cyrillic енкодинг намести.

Во Regional And Language-->Advanced таму ми е наместено Cyrillic.
Од таму ли треба да се намести.

Локално во ноутпад треба да наместиш. Немам виндоус за да ти кажам како би го извел тоа.

Јас мислам дека не можиш да ги добиеш оригиналните карактери зошто веќе документот е снимен со грешен encoding. Ама не сум сигурен. :)

Добро можеби на ова неможам оти еден другар ми го даваше да му го испечатам од него е снимено.
Ама на пример имам некој документ во ВОРД и сакам преку Ноутпад да го отвоарам ми дава пак некој знаци,прашалници:toe:

Ако е пишано на кирилица..нотепадот ти дава опција кога ќе го стартуваш ќе избереш cirilic windows и ќе го отвори...

Добро можеби на ова неможам оти еден другар ми го даваше да му го испечатам од него е снимено.
Ама на пример имам некој документ во ВОРД и сакам преку Ноутпад да го отвоарам ми дава пак некој знаци,прашалници:toe:

Word документ (.doc) не можиш да отвориш со Notepad. И не знам зошто воопшто се обидуваш да го отвориш со Notepad. Ако случајно немаш инсталирано MS Office, предлог мој: инсталирај си OpenOffice , бесплатен е и е 127 MB.

Убав совет од @Диме, за опен офисот, и пробај во Regional and language options да подесиш encoding на кирилица.

Едно мој другар има проблем со Window XP. Сеа незнам баш дали е до windows - от или до неговиот компјутер. При вклучување на компјутерот се појавува само Welcome Screen - от на Windows и толку. HELP!

Ако е хард диск или некој друг хардвер нема ни да дава њелцоме сцреен..Њиндоусот е сјебан на цело..Формат.

Не е правило. Може да има лош/и сектор/и и при бутирање кога ќе стигне до него, да се укочи тука.

Ако има лоши сектори, нека провери со HDD Regenerator, па ако покаже дека има, да ги поправи.

Малце помош ако може....Како може да ја тргнам бојата што се наоѓа под иконата кај што и го пишува името? Еве слика...

Attachments

• asd.bmp
    asd.bmp
    18,6 KB · Прегледи: 42
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom