Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Може ли некој да ми каже што е проблемот со Internet Explorerot ми излегуваат кинески букви или јапонски или не знам какви се....:pos2::pos2:И не сака да ми отвара веб страни, стално тие букви ми излегуваат, а имам нет, и преку мозила ми отвара веб страни ама преку овој глупиот не сака... Не дека го користам ама без него неможам да влегувам на МСН и на ЈАХУ месеџерите така да плс помагајте....Фала однапред..

Може ли некој да ми каже што е проблемот со Internet Explorerot ми излегуваат кинески букви или јапонски или не знам какви се....:pos2::pos2:И не сака да ми отвара веб страни, стално тие букви ми излегуваат, а имам нет, и преку мозила ми отвара веб страни ама преку овој глупиот не сака... Не дека го користам ама без него неможам да влегувам на МСН и на ЈАХУ месеџерите така да плс помагајте....Фала однапред..

Оди во add/remove, избриши го IE, симни си понова верзија (пример IE7) и инсталирај го.

И како тоа без него неможеш да влагаш на мсн и јагу месенџерите??????

Оди во add/remove, избриши го IE, симни си понова верзија (пример IE7) и инсталирај го.

И како тоа без него неможеш да влагаш на мсн и јагу месенџерите??????

Па поради тие букви што ми се појавуваат Internet Explorerot ми е оffline(што значи не ми отвора ништо само тие буквите се појавуваат цело време), а на MSN и YAHOO неможеш да се конектираш додека IE ти е офлајн, бидејќи колку што знам јас MSN-то оди преку IE.....

BTW во Add/Remove немам Unistall за да го избришам IE, во секој случај слегнав понова верзија без да ја бришам старата ама пак не бидува бидејки бара лиценциран Windows....:pos2:

Мозилата надгради ја со
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addons/versions/1419

More Images
Long Description

This is a great tool for web developers, since you can easily see how your web page displayed in IE with just one click and then switch back to Firefox.

If you need some instructions.
Please visit our official website on http://ietab.mozdev.org

Не бидува ни со ова пак се појавуваат истите букви......
Ај ако знае некој нека каже дали може да го направам MSN преку Mozzila и како плс?

BTW во Add/Remove немам Unistall за да го избришам IE, во секој случај слегнав понова верзија без да ја бришам старата ама пак не бидува бидејки бара лиценциран Windows....:pos2:
Ај уште еднаш да напишам...
Додека го инсталираш IE 7 ФИЗИЧКИ ПРЕКИНИ ЈА ВРСКАТА кон интернет односно извади го кабелот од мрежната картица, УСБ...!

Немора да значи. Јас например, кога сакам да го инсталирам IE само уклучувам еден регистер, колку да се валидира XP, па после инсталирам IE со најнови апдејти, и притоа сум приклучен на нет.

Вака. Инсталирав Винамп,го деинсталирав...И сеа сите музички фајлови ми се онакви,без икона...т.е. демек немаат default програм(плеер) којшто ќе ги отвара...Никако неможам да најдам каде да му кажам на медиа плеерот да ми биде default Player...Помош Плис?:nesum:

Вака. Инсталирав Винамп,го деинсталирав...И сеа сите музички фајлови ми се онакви,без икона...т.е. демек немаат default програм(плеер) којшто ќе ги отвара...Никако неможам да најдам каде да му кажам на медиа плеерот да ми биде default Player...Помош Плис?:nesum:

Со десен клик на еден од музичките фајлови идеш на Properties и после ке ти се отвори General и подоле имаш опција ке видиш Change и таму одбери го Винапот како дефаулт плеер.Тоа ке важи за сите такви фајлови.

Десен клик и стисни "Open Wtih">"Choose Program".
Селектирај го програмот со кој сакаш да ти стартува музичките фајлови на пример "WMV" и штиклирај "Alwayse use selected program to open this kind of files"

Со десен клик на еден од музичките фајлови идеш на Properties и после ке ти се отвори General и подоле имаш опција ке видиш Change и таму одбери го Винапот како дефаулт плеер.Тоа ке важи за сите такви фајлови.

Фала пуно

Па поради тие букви што ми се појавуваат Internet Explorerot ми е оffline(што значи не ми отвора ништо само тие буквите се појавуваат цело време), а на MSN и YAHOO неможеш да се конектираш додека IE ти е офлајн, бидејќи колку што знам јас MSN-то оди преку IE.....

Во контрол панел, кога ќе го отвориш add/remove, на тој прозорец од лево имаш Add/remove windows components. Кликни на тоа, и таму побарај го IE, избриши го, и после најди си хакнат IE7, по торенти или негде...

Во новото Nero 8 не гледам каде се мести брзината за снимање на CD-а. Знам во претходното откако ќе ги ставев песните, потоа се појавуваше прозорец да се даде име на дискот, брзината... Сега тука забележувам само Minimal, Maximum, Default и сл. Помош?

Во новото Nero 8 не гледам каде се мести брзината за снимање на CD-а. Знам во претходното откако ќе ги ставев песните, потоа се појавуваше прозорец да се даде име на дискот, брзината... Сега тука забележувам само Minimal, Maximum, Default и сл. Помош?

Тапа е неро 8. Земи си ја последната верзија од 7. Иначе има и на неро 8 местење на брзина. Од главниот прозорец, кликни на тоа НЕРО иконата за главното мени да се отвори, и од таму иди си НЕРО ЕКСПРЕС, така нешто беше, и ќе ти текне :)

абе шо е фитава на мозилава шо и да кликнам адреса на крај со мп3 формат ми го плејоват во квик плеер... и плус вчера сакав да си ги спуштам од ммм во името на љубовта сите верзии ама не ми даваше да ги спуштам туку само да ги слушам во квик плеер...:jaj:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom