Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Може ли некој да ми каже што е проблемот со Internet Explorerot ми излегуваат кинески букви или јапонски или не знам какви се....:pos2::pos2:И не сака да ми отвара веб страни, стално тие букви ми излегуваат, а имам нет, и преку мозила ми отвара веб страни ама преку овој глупиот не сака... Не дека го користам ама без него неможам да влегувам на МСН и на ЈАХУ месеџерите така да плс помагајте....Фала однапред..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може ли некој да ми каже што е проблемот со Internet Explorerot ми излегуваат кинески букви или јапонски или не знам какви се....:pos2::pos2:И не сака да ми отвара веб страни, стално тие букви ми излегуваат, а имам нет, и преку мозила ми отвара веб страни ама преку овој глупиот не сака... Не дека го користам ама без него неможам да влегувам на МСН и на ЈАХУ месеџерите така да плс помагајте....Фала однапред..
Оди во add/remove, избриши го IE, симни си понова верзија (пример IE7) и инсталирај го.

И како тоа без него неможеш да влагаш на мсн и јагу месенџерите??????

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Оди во add/remove, избриши го IE, симни си понова верзија (пример IE7) и инсталирај го.

И како тоа без него неможеш да влагаш на мсн и јагу месенџерите??????
Па поради тие букви што ми се појавуваат Internet Explorerot ми е оffline(што значи не ми отвора ништо само тие буквите се појавуваат цело време), а на MSN и YAHOO неможеш да се конектираш додека IE ти е офлајн, бидејќи колку што знам јас MSN-то оди преку IE.....

BTW во Add/Remove немам Unistall за да го избришам IE, во секој случај слегнав понова верзија без да ја бришам старата ама пак не бидува бидејки бара лиценциран Windows....:pos2:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Мозилата надгради ја со
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addons/versions/1419

More Images
Long Description

This is a great tool for web developers, since you can easily see how your web page displayed in IE with just one click and then switch back to Firefox.

If you need some instructions.
Please visit our official website on http://ietab.mozdev.org
Не бидува ни со ова пак се појавуваат истите букви......
Ај ако знае некој нека каже дали може да го направам MSN преку Mozzila и како плс?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
BTW во Add/Remove немам Unistall за да го избришам IE, во секој случај слегнав понова верзија без да ја бришам старата ама пак не бидува бидејки бара лиценциран Windows....:pos2:
Ај уште еднаш да напишам...
Додека го инсталираш IE 7 ФИЗИЧКИ ПРЕКИНИ ЈА ВРСКАТА кон интернет односно извади го кабелот од мрежната картица, УСБ...!

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Немора да значи. Јас например, кога сакам да го инсталирам IE само уклучувам еден регистер, колку да се валидира XP, па после инсталирам IE со најнови апдејти, и притоа сум приклучен на нет.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Вака. Инсталирав Винамп,го деинсталирав...И сеа сите музички фајлови ми се онакви,без икона...т.е. демек немаат default програм(плеер) којшто ќе ги отвара...Никако неможам да најдам каде да му кажам на медиа плеерот да ми биде default Player...Помош Плис?:nesum:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Вака. Инсталирав Винамп,го деинсталирав...И сеа сите музички фајлови ми се онакви,без икона...т.е. демек немаат default програм(плеер) којшто ќе ги отвара...Никако неможам да најдам каде да му кажам на медиа плеерот да ми биде default Player...Помош Плис?:nesum:
Со десен клик на еден од музичките фајлови идеш на Properties и после ке ти се отвори General и подоле имаш опција ке видиш Change и таму одбери го Винапот како дефаулт плеер.Тоа ке важи за сите такви фајлови.

Z

ZeroStyle

Гостин
Десен клик и стисни "Open Wtih">"Choose Program".
Селектирај го програмот со кој сакаш да ти стартува музичките фајлови на пример "WMV" и штиклирај "Alwayse use selected program to open this kind of files"

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Со десен клик на еден од музичките фајлови идеш на Properties и после ке ти се отвори General и подоле имаш опција ке видиш Change и таму одбери го Винапот како дефаулт плеер.Тоа ке важи за сите такви фајлови.
Фала пуно

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па поради тие букви што ми се појавуваат Internet Explorerot ми е оffline(што значи не ми отвора ништо само тие буквите се појавуваат цело време), а на MSN и YAHOO неможеш да се конектираш додека IE ти е офлајн, бидејќи колку што знам јас MSN-то оди преку IE.....

Во контрол панел, кога ќе го отвориш add/remove, на тој прозорец од лево имаш Add/remove windows components. Кликни на тоа, и таму побарај го IE, избриши го, и после најди си хакнат IE7, по торенти или негде...

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Во новото Nero 8 не гледам каде се мести брзината за снимање на CD-а. Знам во претходното откако ќе ги ставев песните, потоа се појавуваше прозорец да се даде име на дискот, брзината... Сега тука забележувам само Minimal, Maximum, Default и сл. Помош?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во новото Nero 8 не гледам каде се мести брзината за снимање на CD-а. Знам во претходното откако ќе ги ставев песните, потоа се појавуваше прозорец да се даде име на дискот, брзината... Сега тука забележувам само Minimal, Maximum, Default и сл. Помош?
Тапа е неро 8. Земи си ја последната верзија од 7. Иначе има и на неро 8 местење на брзина. Од главниот прозорец, кликни на тоа НЕРО иконата за главното мени да се отвори, и од таму иди си НЕРО ЕКСПРЕС, така нешто беше, и ќе ти текне :)

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
абе шо е фитава на мозилава шо и да кликнам адреса на крај со мп3 формат ми го плејоват во квик плеер... и плус вчера сакав да си ги спуштам од ммм во името на љубовта сите верзии ама не ми даваше да ги спуштам туку само да ги слушам во квик плеер...:jaj:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom