Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Десен клик на таскбарот -> Toolbars -> Language bar
Не постои опција Language!!!
Некои други опции има, но опцијата за јазик дефинитивно ми се налутила и за секогаш ме напуштила. Ниту преку контролниот панел и јазични опции не успеав.

Иди таму во Folder Options -View -Show hidden files and folders селектирај и под него има едно Show system files and folders.
И ако на партицијата има $Recycler (такво некакво име беа фолдерите) одма сите бриши ги.
Знаат некогаш и до 5-10 гб да фатат :)

HP LaserJet 1220 insalaciono CD

Potrebno mi e instalaciono CD od HP LaserJet 1220,bez nego nemam skener.
Dali go ima nekoj?

Сакам да го форматирам хард-дискот, но притоа да ги зачувам сите апдејти што ги има направено оперативниот систем на интернет. Како да ги зачувам апдејтите??

Сакам да го форматирам хард-дискот, но притоа да ги зачувам сите апдејти што ги има направено оперативниот систем на интернет. Како да ги зачувам апдејтите??

Неможеш. Ке си ги симнеш пак, едвај 300 мега се.

Долу кај саатот се појави жолт триаголник, во балончето пишуваше дека има ИП конфликт со друг систем ?????
Што е работата ?

Имаш наместено статични IP адреси во LAN. Координирај се со тој со кој ја делите мрежа кој-која IP адреса ќе ја земе и наместете ги така.

Aaa не баш така имам динамична ИП адреса од кабловска... работам нешто инаку мислам дека ако го рестартирам компјутерот проблемот ќе го снема.

Да не ти вика "Limited or no connectivity" а не ти појавува конфликт (како што самиот се изјасна во претходниот пост)? Во тој случај направи и Repair на мрежната или рестартирај.

Ми вика точно ова ..... сега баш и ќе станувам па ќе го исклучам.. позз

Ми вика точно ова ..... сега баш и ќе станувам па ќе го исклучам.. позз

Пробај вака: start, run, -> cmd
Напиши:
ipconfig release
ipconfig renew
Ова би требало да ти помогне ако си 100% сигурен дека имаш динамичка ip адреса. :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom