Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Na kompjuterite na fakultet nemame pristap do C:/, D:/ etc. pa me interesira dali ima nekakov nacin da pregleduvam (i brisam) toa sto go ima na ovie drajvovi (osobeno na C:\) preku nekakov on-line manager ili zamena za Windows Explorer koja se cita od USB? Fala!
Земи си некоја Линукс лајв дистрибуција со поддршка за NTFS, мислам дека ке може да ги чита без проблеми.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Земи си некоја Линукс лајв дистрибуција со поддршка за NTFS, мислам дека ке може да ги чита без проблеми.
Па финтата е дали ќе можам да влезам на USB-то?
Обично јас преку Internet Explorer го симнувам Firefox директно на USB и бирам Start Firefox Automatically за да можам да симнувам.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
а кај да го најдам тој ауторун.инф ???
ја немам проблем кога ке ставам цд, или слично...
неможам воопшто да отворам "C:\" ili "D:\" samo preku adres bar :)

а вирусов... постојано веке... секој ден по 10 пути замара наоѓа нешто ново антивирусов..
.и најчесто е во систем волуме...
што значи тоа ?

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
Над 50 пати имам инсталирано виндоус икс пе, на компјутери со ИДЕ хард диск,но имам еден проблем:
кога ќе го започнам сетапот на компјутер со Сериал АТА хард диск, сетапот ми кажува дека инсталирањето на виндоусот неможе да продолжи затоа што не е детектиран/пронајден хард диск,
му се случило на некому истото?
Што да правам сега?

Chejo

Мрзата
Член од
9 февруари 2007
Мислења
320
Поени од реакции
1
moze CD, namesto disketa/floopy,
i, kade da najdam takva, so kompjuterot treba da mi dadat?
kako da napravam takva ako nemam??
Na cd-to sto ti go dale so maticnata ploca ke imas za pravenje na disketa. Nemoze da koristis CD zatoa sto pri instalacija ke stisnes mislam deka bese F6 i ke ti bara disketa.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Леле миљарда пати го имам кажано ова, и вие пак прашувате, па читнете некојa страна уназад.....

СТАВИ ГО САТА КОНТРОЛЕРОТ ВО IDE МОД, НАМЕСТО ДА Е AHCI/RAID

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Како би изгледало ова, ништо не разбрав.
А можеби не бев јасен во прашањето :)

Значи не можам да влезам во USB-то, кога симнувам нешто, пред да го симнам, пред името на фајлот ставам F:\ за да иде на USB (тоа барем можам да видам која екстензија го има USB-то), но на пример не можам да влезам и да бришам од него бидејќи ми вика нешто Restricted Access. Е сеа бидејќи можам директно од USB да користам Firefox, има ли некоја програма што може да се пушта директно од USB, т.е после инсталацијата да има опција "Start program after install", поинаку не може (BONK)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Како би изгледало ова, ништо не разбрав.
А можеби не бев јасен во прашањето :)

Значи не можам да влезам во USB-то, кога симнувам нешто, пред да го симнам, пред името на фајлот ставам F:\ за да иде на USB (тоа барем можам да видам која екстензија го има USB-то), но на пример не можам да влезам и да бришам од него бидејќи ми вика нешто Restricted Access. Е сеа бидејќи можам директно од USB да користам Firefox, има ли некоја програма што може да се пушта директно од USB, т.е после инсталацијата да има опција "Start program after install", поинаку не може (BONK)
Како што ти напиша Сефирот подигни го системот од live CD so Linux. УСБ-то нека ти е приклучено и можеш што сакаш да правиш со хард дисковите. Препорака за ливе Линукс....Кноппикс 5.04, Убунту 7.10 или Опен СУСЕ 10.3. Во БИОС-от подеси бутирање од ЦД

D

Deleted member 12196

Гостин
Сакам да знам каде ми се изгуби индикаторот на вклучен јазик што се наоѓаше во долниот десен агол. Компјутерот работи нормално со кирилица (Мк) и латиница (En), само не знам на што сум, додека не почнам да пишувам. Се работи за Windowws XP.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Сакам да знам каде ми се изгуби индикаторот на вклучен јазик што се наоѓаше во долниот десен агол. Компјутерот работи нормално со кирилица (Мк) и латиница (En), само не знам на што сум, додека не почнам да пишувам. Се работи за Windowws XP.
Десен клик на таскбарот -> Toolbars -> Language bar

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Како што ти напиша Сефирот подигни го системот од live CD so Linux. УСБ-то нека ти е приклучено и можеш што сакаш да правиш со хард дисковите. Препорака за ливе Линукс....Кноппикс 5.04, Убунту 7.10 или Опен СУСЕ 10.3. Во БИОС-от подеси бутирање од ЦД
Ништо од ова, ама ај фала, ќе го имам на ум!

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Веќе подолго време ми се појавува дека партицијата E:\ ми е преполна и дека треба да избришам нешто, но и покрај тоа што бришам, по рестартирање пак ми се појавува пораката и секогаш ми кажува дека ми останале уште 11,2MB слободни! Како можам да го решам ова?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom