Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Откако инсталирам Мајкрософт .нет фрејмворк 1.1, автоматски ми се појавува виндоус скрин на покренувањето на виндоусот, и морам да кликам на мојот аконт за да стартува виндоусот. Пробав да го тргнам но не може. Мислам дека поискусните знаат за што зборувам.
Ај помош!

Да да мислам знам што е фрката...
Нешто беше дека Фрејмворкот си создава како инвизибл јузер па затоа ти го дава твојот...
Не сум нашол лек за ова

Резултат од тестот е: компјутерот пак функционира исто. Ништо не се промени. Сега ке побарам драјвери за звучнава, па ке пишам што сум направил.
Ништо и со ова.. Најновите драјвери што ги најдов беа од 2003, ги инсталирав, и пак џабе.
Да не има нешто (програма, трик, што и да е) да го префрлам ова од лев Ctrl на десен, или кое било друго копче?

Откако инсталирам Мајкрософт .нет фрејмворк 1.1, автоматски ми се појавува виндоус скрин на покренувањето на виндоусот, и морам да кликам на мојот аконт за да стартува виндоусот. Пробав да го тргнам но не може. Мислам дека поискусните знаат за што зборувам.
Ај помош!

Деинсталирај го и инсталирај нет.фремворк 2 и ќе го немаш проблемот.

40766492xq2.png

Ми се појавува ова кога ке отворам експлорер?

Ми се појавува ова кога ке отворам експлорер?

Еци се гледа мислам ако разбираш англиски дека имаш тројанец вирус или спајвер на ехплорерот и на компјутерот.Мој совет добар антивирус второ Adware 2007 i Spybot search and destroy да си инсталираш и се убаво да си исчистиш и би требало да е ок.

Да разбрав де шо имам и го скенирав со програмата НОД32 и го исчистив, но повторно се појавува.

Дали пред чистењето во таск менаџерот го стопира непознатиот процес. Ако знаеш да буричкаш по регистрите подеси да при исклучување на виндовсот се брише содршината на свапфајлот.

Значи решив да си го форматирам пц то , само има еден проблем . Го немам цд то со драјверите а ми кажаа дека можело откако ќе се форматира пцто да се update драјверите . Кој знае и кој може да ми помогне нека пише ! :smir:

Значи решив да си го форматирам пц то , само има еден проблем . Го немам цд то со драјверите а ми кажаа дека можело откако ќе се форматира пцто да се update драјверите . Кој знае и кој може да ми помогне нека пише ! :smir:

Сличен проблем имам.Го форматирав ПЦ то ама не знам кај ми е драјверот од звучната.Чаре има?

Има. Да си ги побарате драјверите на интернет. Според моделите на вашите матични, звучни, графички картички побарате на гугл и ке го добиете соодветниот (по можост најнов) драјвер за истите.

Имам прашање во врска со PowerPoint (смешно е, знам), али за колоквиум ми е.
КАКО МОЖАМ ДА ЈА ПРЕТВОРАМ ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА ВО МОСТРА?

ако знае некој нека пише, или пак нешто во врска со МОСТРИ. фала однапред.

Од коа ке упалам комп, по некое време ми се јавува ова, чаре?
errryf0.jpg

Од коа ке упалам комп, по некое време ми се јавува ова, чаре?
errryf0.jpg

Симни и инсталирај SpyBot S&D, Ad-Aware, anti-virus по избор и Comodo. Исклучи се од интернет. Пушти ги првите три програми да скенираат и чистат еден по еден. После ова, уклучи го четвртиот програм (firewall - најбитен од нив), кој ќе те штити од повеќето напади кои доаѓаат од Интернет.

Ова се однесува на сите со вируси и spyware. И, да, сите програми до кои имам ставено линкови се бесплатни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom