Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Г

Гоццццце

Гостин
Откако инсталирам Мајкрософт .нет фрејмворк 1.1, автоматски ми се појавува виндоус скрин на покренувањето на виндоусот, и морам да кликам на мојот аконт за да стартува виндоусот. Пробав да го тргнам но не може. Мислам дека поискусните знаат за што зборувам.
Ај помош!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да да мислам знам што е фрката...
Нешто беше дека Фрејмворкот си создава како инвизибл јузер па затоа ти го дава твојот...
Не сум нашол лек за ова

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Резултат од тестот е: компјутерот пак функционира исто. Ништо не се промени. Сега ке побарам драјвери за звучнава, па ке пишам што сум направил.
Ништо и со ова.. Најновите драјвери што ги најдов беа од 2003, ги инсталирав, и пак џабе.
Да не има нешто (програма, трик, што и да е) да го префрлам ова од лев Ctrl на десен, или кое било друго копче?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Откако инсталирам Мајкрософт .нет фрејмворк 1.1, автоматски ми се појавува виндоус скрин на покренувањето на виндоусот, и морам да кликам на мојот аконт за да стартува виндоусот. Пробав да го тргнам но не може. Мислам дека поискусните знаат за што зборувам.
Ај помош!
Деинсталирај го и инсталирај нет.фремворк 2 и ќе го немаш проблемот.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58

Ми се појавува ова кога ке отворам експлорер?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Ми се појавува ова кога ке отворам експлорер?
Еци се гледа мислам ако разбираш англиски дека имаш тројанец вирус или спајвер на ехплорерот и на компјутерот.Мој совет добар антивирус второ Adware 2007 i Spybot search and destroy да си инсталираш и се убаво да си исчистиш и би требало да е ок.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Да разбрав де шо имам и го скенирав со програмата НОД32 и го исчистив, но повторно се појавува.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дали пред чистењето во таск менаџерот го стопира непознатиот процес. Ако знаеш да буричкаш по регистрите подеси да при исклучување на виндовсот се брише содршината на свапфајлот.

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Значи решив да си го форматирам пц то , само има еден проблем . Го немам цд то со драјверите а ми кажаа дека можело откако ќе се форматира пцто да се update драјверите . Кој знае и кој може да ми помогне нека пише ! :smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Значи решив да си го форматирам пц то , само има еден проблем . Го немам цд то со драјверите а ми кажаа дека можело откако ќе се форматира пцто да се update драјверите . Кој знае и кој може да ми помогне нека пише ! :smir:

Сличен проблем имам.Го форматирав ПЦ то ама не знам кај ми е драјверот од звучната.Чаре има?

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Има. Да си ги побарате драјверите на интернет. Според моделите на вашите матични, звучни, графички картички побарате на гугл и ке го добиете соодветниот (по можост најнов) драјвер за истите.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Имам прашање во врска со PowerPoint (смешно е, знам), али за колоквиум ми е.
КАКО МОЖАМ ДА ЈА ПРЕТВОРАМ ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА ВО МОСТРА?

ако знае некој нека пише, или пак нешто во врска со МОСТРИ. фала однапред.

Warrior

Born to laugh
Член од
15 декември 2005
Мислења
375
Поени од реакции
3
Од коа ке упалам комп, по некое време ми се јавува ова, чаре?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Од коа ке упалам комп, по некое време ми се јавува ова, чаре?
Симни и инсталирај SpyBot S&D, Ad-Aware, anti-virus по избор и Comodo. Исклучи се од интернет. Пушти ги првите три програми да скенираат и чистат еден по еден. После ова, уклучи го четвртиот програм (firewall - најбитен од нив), кој ќе те штити од повеќето напади кои доаѓаат од Интернет.

Ова се однесува на сите со вируси и spyware. И, да, сите програми до кои имам ставено линкови се бесплатни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom