Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не сум сигурен дали постои нешто вакво, но сепак да прашам.

Симнав од еден сајт фотографии и сега сите долу имаат потпис од сајтот. Ме интересира дали може одеднаш со помош на некаква програма (ако воопшто има таква) на сите тој дел долу да им биде отсечен?
Mozes so Photoshop da go napravis, ke snimis makro so Window/Actions, i posle samo ke go pustis makroto na cel folder preku File/Automate/Batch

Имам Фотошоп, да, ја знам рачната постапка :)
Ме интересираше дали може одеднаш на сите ова да им се направи?
Пр. да се зададе последните 20 пиксели долу да ги нема :pos:
Actions. Тучкест има тема овде напишано за тоа.

Здраво!
Дали ќе може некој да ми помогне, денес ми донесоја едно пц ама јазичната подршка е на турски јазик пример старт,my computer, my documents се на турски јазик е мене ми треба да бидат на англиски јазик. Однапред благодарам.

Помагајте! Сакам да симнам нешо од Рапидшер, и ми вика ERROR PLEASE ENABLE JAVA SKRIPT, шо да правам??помагајте побрзо,позз

Помагајте! Сакам да симнам нешо од Рапидшер, и ми вика ERROR PLEASE ENABLE JAVA SKRIPT, шо да правам??помагајте побрзо,позз

EDIT:СЕ снајдов,решен проблем,

п.с згрешив,средете ги постовите,

Здраво!
Дали ќе може некој да ми помогне, денес ми донесоја едно пц ама јазичната подршка е на турски јазик пример старт,my computer, my documents се на турски јазик е мене ми треба да бидат на англиски јазик. Однапред благодарам.

Дечки дај помагајте итно ми е!:vozbud: :salut:

zosto na laptop mu pravev format i od vista mu staviv windows xp sp3
prviot pat mu snimav avg 7.5 antivirus i posle eden den se izbrisa samiot,potoa snimav avast i toj isto taka se izbrisa sega snimav abg 8.0 i pak mi se izbrisa
sto e rabotata
???????????:salut:

luge sto treba da instaliram za da gledam klipovi so nastavka .wmp? imam k-lite codec pack

luge sto treba da instaliram za da gledam klipovi so nastavka .wmp? imam k-lite codec pack

Првпат слушам за фајл со таква наставка.
Сигурен си дека не е слика (Windows Media Picture)?
Дај линк до некој клип со таква екстензија, да видам.

Каков црн формат бе...

Прво ќе земеш Касперски со најнови дефиниции и full scan.Не бирај карантин него директ бришење.
После ќе си земеш ad-aware и Spy-bot,update па full scan и на двата.

На крај после рестарт ќе отвориш таск менаџер,и ќе ми копираш тука сите процеси кои ти се уклучени (најдобро во два скриншота,за да видам и Computer и User,кој ги користи).
Ако се најде уште некој untraceable вирус за касперски,ќе идеме со Regrun Platinum,и ќе ги истребиме останатите.

После се ова,Windows фолдерот ќе ти биде швајцарско сирење,ќе си земеш инсталационо од истата верзија на Windows,и ќе направиш само Repair.
Резултатот,се ќе работи како подмачкано :)

Јас еве веќе направив формат пред да го прочитам постов од тебе,но и после форматот на 2-3 пати го забележав истото.Ми го снемува таскбарот,иконите и ми се затвараат прозорците од фајловите,а оние како на пр.месенџерот не.Процесите во таскбарот одново се лоудираат исто како да се покрева одново виндоусов

ПС.Користам НОД 32 3.0 и уште нешто.Ако имаш да ми дадеш некој клуч што нема да ми оди blacklisted праќај па да инсталирам касперски и да завршам работа.

Првпат слушам за фајл со таква наставка.
Сигурен си дека не е слика (Windows Media Picture)?
Дај линк до некој клип со таква екстензија, да видам.
извини моја грешка :kesa: wmv е наставката и ако имаш емуле види на некое видео било која песна мора да има некој спот со таа наставка

wmv тешко да не ти пушта :S

Тоа ти е мајкрософтов кодек,и бидејќи медиа плеерот иде вграден со Windows,би требало да тера.

Освен Виста ако имаш.
Или пак си го избришал WMP classic од K-lite Codec-от?

wmv тешко да не ти пушта :S

Тоа ти е мајкрософтов кодек,и бидејќи медиа плеерот иде вграден со Windows,би требало да тера.

Освен Виста ако имаш.
Или пак си го избришал WMP classic од K-lite Codec-от?
некои ми ги пушта некои не и баш заради тоа се нервирам

некои ми ги пушта некои не и баш заради тоа се нервирам

Епа тогаш тие фајлови се со некој посебен кодек праени, и мора да го имаш БАШ тој кодек за да ги пушти.

Или, пробај избриши ги сите кодеци што ги имаш инсталирано, земи го најновиот K-Lite (при инсталација одбери LOTS OF STUFF) или ACE Mega Codec Pack (при инсталација одбери PROFFESIONAL) (овој е многу добар), инсталирај САМО ЕДЕН од овие, и пробај пак.

Ако и вака неможе, фајловите се со лош кодек енкодирани.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom