Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Види дали е ова тоа што викаш?

Ова е постара верзија на BIOS и на ваква немам работено, али мислам дека ништо не би те коштало да пробаш како што е на видеото.
(Не сум 100% сигурен, ама изгледа тоа ќе да е).

Како што успеав тука да прочитам... XP-то го инсталирале со SATA Native Mode = Disable. :)

Едит: Да не заборавам... кај некои лап топи одкако на SATA ќе им направиш Disable го инсталираш оперативниот систем и одкако ќе го инсталираш ќе треба повторно да ги вратиш сетинзите во првобитна положба (во спротино би добил BSOD), а пак кај некои лап топи како што ќе ги промениш сетинзите, така го инсталираш и користиш оперативниот систем без да ги враќаш сетинзите онака како што биле на почетокот.
Значи ако евентуало после инсталацијата ти се појави BSOD да знаеш до што е проблемот да не се чудиш.

Туториал

Незнам каде да ја постирам ова тема па затоа одлучив тука.
Ми треба туториал за Adobe Premiere 2.0 pro по можност на македонски, српски,хрватски каков најдете да се разбира што пишува

Незнам каде да ја постирам ова тема па затоа одлучив тука.
Ми треба туториал за Adobe Premiere 2.0 pro по можност на македонски, српски,хрватски каков најдете да се разбира што пишува

Го преместив мислењето тука,бидејќи ова е општа тема за софтверски проблеми, нема потреба од отварање на посебна за секое прашање. :helou:

За прашањето ако ти врши на англиски провери тука

Фајерфоксов нешто ме зае*ава. Кога ќе го стартувам наместо Гугл се излегува празна страна и кога ќе кликнам на Хоум наместо Гугл излегува Фајерфокс Старт, а за Хоум Пејџ ми е Гугл поставена. И уште нешто, кога пребарувам копчето Бек не функционира, онака бледо е :toe: Шо е проблемот??

Фајерфоксов нешто ме зае*ава. Кога ќе го стартувам наместо Гугл се излегува празна страна и кога ќе кликнам на Хоум наместо Гугл излегува Фајерфокс Старт, а за Хоум Пејџ ми е Гугл поставена. И уште нешто, кога пребарувам копчето Бек не функционира, онака бледо е :toe: Шо е проблемот??

Кога е бледо копчето значи дека си веќе на последната страна и немаш претходно други отворено за да се вратиш назад. За првиот проблем, ако ти е наместено како home page значи Tools - Options Home page и http://google.com. Ако ова е точно тогаш, направи реинстал на пребарувачот.

Кога е бледо копчето значи дека си веќе на последната страна и немаш претходно други отворено за да се вратиш назад. За првиот проблем, ако ти е наместено како home page значи Tools - Options Home page и http://google.com. Ако ова е точно тогаш, направи реинстал на пребарувачот.

Бледо ми е копчето и кога не сум на последната страна, на пр. ќе напишам нешто на Гугл ќе стиснам Ентер ќе отворам нешто и Бек нема:toe:
Да, така ми наместен Гугл ама џабе, го реинсталирав пак се е исто, стварно не знам што му е

Бледо ми е копчето и кога не сум на последната страна, на пр. ќе напишам нешто на Гугл ќе стиснам Ентер ќе отворам нешто и Бек нема:toe:
Да, така ми наместен Гугл ама џабе, го реинсталирав пак се е исто, стварно не знам што му е

Пробај стисни Backspace

Го имав инсталирано офисе 2007 и еден документ во формат (doc.) ми го отвараше во word како и сите - нормално. Денес ми требаше офисе 2003 и го снимав него но тој фајл што го отварав претходно во ворд 2007 сега форматот му е во pdf односно акробат раиден, и му е сменет форматот откако го снимав 2003. Завршив работа со офисот 2003 и пак го инсталитав 2007 и гледам тој фајл што претходно си го отварав во ворд сега и во 2007 ми покажува во pdf формат а мене ми треба во ворд да го отворам. Пробав да му дадам Open With.. - Word но не излегува. Излегуват некои кодови... разни глупости. Како да го повратам и пак да го отварам во ворд?

Го имав инсталирано офисе 2007 и еден документ во формат (doc.) ми го отвараше во word како и сите - нормално. Денес ми требаше офисе 2003 и го снимав него но тој фајл што го отварав претходно во ворд 2007 сега форматот му е во pdf односно акробат раиден, и му е сменет форматот откако го снимав 2003. Завршив работа со офисот 2003 и пак го инсталитав 2007 и гледам тој фајл што претходно си го отварав во ворд сега и во 2007 ми покажува во pdf формат а мене ми треба во ворд да го отворам. Пробав да му дадам Open With.. - Word но не излегува. Излегуват некои кодови... разни глупости. Како да го повратам и пак да го отварам во ворд?

Симни го ова програмче ќе го конвертираш во Word, PDF to Word се вика програмчето.

Симни го ова програмче ќе го конвертираш во Word, PDF to Word се вика програмчето.
Ја снимав програмата deskUNPDF се добро но само 3 страни ми дава да ги конвертирам. Пробав да најдам некоја слична програма ама налетав на некои кои треба да се рег. а за тоа не ми се троши време. Која програма да ја слегнам во trial version, да биде комплетна и да немам проблем?

Ја снимав програмата deskUNPDF се добро но само 3 страни ми дава да ги конвертирам. Пробав да најдам некоја слична програма ама налетав на некои кои треба да се рег. а за тоа не ми се троши време. Која програма да ја слегнам во trial version, да биде комплетна и да немам проблем?

Ти пратив Линк на пп од PDF to Word :)

И уште едно прашање.
После 1 до 2 часа откако го вклучувам комп ми се губат драјверите за звукот. Понекогаш тоа е и по пола час. Кога отварам на пр. WinAmp ми пишува оти има нешто проблем со драјверите. Кога го рестартирам комп. тие пак си се на место и се е нормално но после некое време се губат...
Ги имам драјверите дома, го ставив цд-то направив уште една инталација врз тие и пак исто. Инаку во Device Manager не ги покажува како ? Како да им дадам ре-инстал?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom