Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Само сакав да прашам, која е разликата меѓу NTFS и FAT32 ?

На FAT32 неможе да се снимаат големи фајлови, мислам дека беше поголеми од 2 гб. NTFS ти е подобро. Јас имам две партиции кои едната ми беше NTFS другата FAT32, ама си ги направив двете NTFS.

Итно ми треба помош. Направиф анимација во флеш, и сега неможам никоко да ја направам анимацијата во гиф. како да ја направам плс.
ЕПтен е итно

bad_boy напиша:
Итно ми треба помош. Направиф анимација во флеш, и сега неможам никоко да ја направам анимацијата во гиф. како да ја направам плс.
ЕПтен е итно
повели Bad Boy

а регистационене код.Ај плс пп

Знае некој како (и со што) можам еден PDF фајл да го поделам во 3 посебни PDF фајлови?

Луѓе извинете за црвенава боја ама морав :) Завчера компјутерот го ‘‘средував‘‘ после долгот период само кај шо ми го форматираа (не знает шо е поправка овде Охрид:)) И дури си чепкав и сум го ‘‘средил‘‘:) Го рестартирав после то и ми се појавува STOP: Missing file winsrv. Дали има да се спасам од овај проблем од форматирање :) Ако ми кажите шо е работава или ако ми помогните некако да го попрам :nesvest: :icon_razz ко ќе дојдите Охрид ве частам :) Пљис помагајте оти не можам без Кајгана. :) Иначе уклучен сум сега на компјутеров од комшииве :) им го зедов... А кажете дали ќе си го спасам од форматирање :cry: :icon_razz

Можеби си го избришал file-от, а тој file е дел од системот, без тоа, Windows-от не може да се boot-ира.
Можеш да го симнеш од тука.
И после ако можеш некако (мрежно или било како) да го ставиш во X:\Windows\system32
Верувам дека ова ќе ти го реши проблемот. Поздрав. =)

TonInter напиша:
Можеби си го избришал file-от, а тој file е дел од системот, без тоа, Windows-от не може да се boot-ира.
Можеш да го симнеш од тука.
И после ако можеш некако (мрежно или било како) да го ставиш во X:\Windows\system32
Верувам дека ова ќе ти го реши проблемот. Поздрав. =)
Go spustiv, fala :) кe te castam za ova :) Ama sega kako da go stavam. Oti jas koga ke go uklucam kompjuterot porakata se pojavuva so plava pozadina i ne se otvara desktopot. Дали да им го однесам на поправка и да им го дам цд-то со фајлот (оти кај нас Охрид поправка е Формат:)) Или? Извини (те) ако сум досаден :)

Martin$ напиша:
Go spustiv, fala :) кe te castam za ova :) Ama sega kako da go stavam. Oti jas koga ke go uklucam kompjuterot porakata se pojavuva so plava pozadina i ne se otvara desktopot. Дали да им го однесам на поправка и да им го дам цд-то со фајлот (оти кај нас Охрид поправка е Формат:)) Или? Извини (те) ако сум досаден :)
Полесен начин:
Стави си го cd-то од XP-то во cd-ромот, боотирај од него.
Oткако ќе се боотира, притисни Ентер.
После тоа F8; потоа ќе те праша дали да направи свежа инсталација или да се обиде да ја поправи веќе постоечката. Притисни R. Толку.

P.S. Do this at your own risk. Ако не те бидува, подобро не ни пробај. Однеси го компјутерот кај некој професионалец =)

како што го разбрав тонинтер, ако можеш некако поврзи го во мрежа твојот компјутер, со тој од комшиите, па ова шо го спушти стави го во c:\windows\system32

edit: гледам тонинтер постирал, па не ти треба ова.

TonInter напиша:
Полесен начин:
Стави си го cd-то од XP-то во cd-ромот, боотирај од него.
Oткако ќе се боотира, притисни Ентер.
После тоа F8; потоа ќе те праша дали да направи свежа инсталација или да се обиде да ја поправи веќе постоечката. Притисни R. Толку.

P.S. Do this at your own risk. Ако не те бидува, подобро не ни пробај. Однеси го компјутерот кај некој професионалец =)
Епа тогаш ќе им го однесам ова шо го напиша и то другото и ќе им кажам да не ми го форматират... Абе многу знам и јас шо ќе им кажам :) Ќе им го дам само фајлот шо го спуштив и е им речам дека ако не знајте без да го форматирате да го поправите тогаш ќе си го земам и на др место ќе го однесам :) Фала ти многу :)

Гледам од охрид си, па ти го препорачувам зоте брос, кај автобускана, од кај играчницана ВИРУС. Кје слезиш долу и кје ти го направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom