Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира како можам да оневозможам порта 80, а да останат вклучени портите 110 и 25 од самиот оперативен систем без користење на специјални програми за таа намена . Компјутерот има windows xp professional sp2 и windows firewall и никакви други програми за заштита.

vikris напиша:
Ме интересира како можам да оневозможам порта 80, а да останат вклучени портите 110 и 25 од самиот оперативен систем без користење на специјални програми за таа намена . Компјутерот има windows xp professional sp2 и windows firewall и никакви други програми за заштита.
Би ти препорачал да инсталираш Kaspersky Antihacker, добра програма, наменета баш за таа цел. А ако не можеш, тогаш ќе барам некој алтернативен начин на затварање и отварање на порти, пошто досега не најдов. :smir:

TonInter напиша:
Би ти препорачал да инсталираш Kaspersky Antihacker, добра програма, наменета баш за таа цел. А ако не можеш, тогаш ќе барам некој алтернативен начин на затварање и отварање на порти, пошто досега не најдов. :smir:

Мене ми треба решение без никакви програми, туку во рамките на самиот windows. Еве на пример, на компјутер поврзан во LAN мрежа, треба да го подесам тоа, без интервенција на серверот. Како?

vikris напиша:
Мене ми треба решение без никакви програми, туку во рамките на самиот windows. Еве на пример, на компјутер поврзан во LAN мрежа, треба да го подесам тоа, без интервенција на серверот. Како?
Отварање на порти во LAN можно е, а затворање мислам дека не е. Освен ако не користиш некое програмче слично како ова.
Поздрав.

Ко ќе уклучам една програма за да инсталирам ми се појавуват ова :( :) pfff.JPG
Ве мољам помагајте :)

Martin$ напиша:
Ко ќе уклучам една програма за да инсталирам ми се појавуват ова :( :) Прегледај го приврзокот 1740
Ве мољам помагајте :)
Ова значи инсалацијата или програмот ти е оштетена.најчесто се дешава кога се довнлоадира со интернет експлорер.

Може да е грешката и ако ова не е комерцијална програма и има грешка во компајлирањето

bad_boy напиша:
Може да е грешката и ако ова не е комерцијална програма и има грешка во компајлирањето
најубаво да ја довнлоадира програмата од почеток гарант ке работи
зошто шансите да е грешка од компајлирањето се 0:1.000.000
ми се има неколку пати десено таа грешка при довнлоад.

imam eden problem. imam od porano instalirano panda platinum internet security. sakam da ja deinstaliram, ama nikako ne mozam. sekako probav. osven so formatiranje. isklucena e 100% nikoj file od programata ne se koristi, ama ne moze pak da se izbrisi, so e problemov?

BlAcK_MamBa напиша:
imam eden problem. imam od porano instalirano panda platinum internet security. sakam da ja deinstaliram, ama nikako ne mozam. sekako probav. osven so formatiranje. isklucena e 100% nikoj file od programata ne se koristi, ama ne moze pak da se izbrisi, so e problemov?
Пробај од Контрол Панел ако нејќе од таму пробај од старт менито кај со ти е папката со антивирусот има фајл Uninstall и кликни на него.ако нејке и така тогаш симни System Mechanic и со неговиот Uninstaller пробај униснталирај го ако нејке (тогаш десен клик на иконата од Ц и формат) :icon_lol:

vikris напиша:
Start>run MMC
posle ides na add snap in odbiras Group policy
Ides na Computer>Adiministrative Templates>Windows>Internet explorer
e tuka imas za zabrana na http https www i drugi raboti
isto taka imas ina userconfig>System>Internet comu menager
i tuka mozisa da zabranis raboti za explorer

SuBZerO напиша:
Start>run MMC
posle ides na add snap in odbiras Group policy
Ides na Computer>Adiministrative Templates>Windows>Internet explorer
e tuka imas za zabrana na http https www i drugi raboti
isto taka imas ina userconfig>System>Internet comu menager
i tuka mozisa da zabranis raboti za explorer

Токму ова ми требаше. Фала.

а кај мозама да најдам некои туторијали за cmd?

bad_boy напиша:
а кај мозама да најдам некои туторијали за cmd?
eve ti run komandi so objasuvanja.
PS:Poveceto se za Server 2003 ama ima i sto prifacaat i na XP

Attachments

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom