Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не мораш де истите делови, само процесорот и евентуално рамот. Ама процесорот ти е фала богу најважен, другите компоненти нема да ти го менуваат значајно фпс-то. Пиши им на Нексио.Здраво, планирам да составам custom PC (со буџет од 250 до макс 300 евра) кои ќе користи исклучително за играње League of Legends, доколку некој форумџија има играно ќе знае дека се работи за игра која не бара којзнае какви спецификации. Пред да постирам овде, побарав на нет и најдов ефтин budget build кој кошта околу 249 долари и вади одлични перформанси, 150+ fps на медиум и 90-110 fps на very high резолуција. (линк: Benchmarks). Е сега единствениот проблем е што сакам деловите да ги купам од Македонија, а неможам да го копирам истиот setup од видеово бидејќи не сите делови се достапни на пазарот во Македонија. Затоа би ве замолил за ваша помош, по можност со линкови од компјутерските компоненти од продавниците каде што се достапни на залиха. Да напоменам само, за CPU веќе одлучив, AMD Athlon 3000G кој доаѓа со интегрирана Vega 3 мислам е best bang for the buck според мене, но слободно напишете ваша препорака доколку најдете соодветна алтернатива. (монитор, тастатура, маус не ми се потребни).
ако имаш старо пц земи само плоча процесор и рам, можеш многу појако пц да имаш за тие пари ако не ги земаш овие тракатанциЗдраво, планирам да составам custom PC (со буџет од 250 до макс 300 евра) кои ќе користи исклучително за играње League of Legends, доколку некој форумџија има играно ќе знае дека се работи за игра која не бара којзнае какви спецификации. Пред да постирам овде, побарав на нет и најдов ефтин budget build кој кошта околу 249 долари и вади одлични перформанси, 150+ fps на медиум и 90-110 fps на very high резолуција. (линк: Benchmarks). Е сега единствениот проблем е што сакам деловите да ги купам од Македонија, а неможам да го копирам истиот setup од видеово бидејќи не сите делови се достапни на пазарот во Македонија. Затоа би ве замолил за ваша помош, по можност со линкови од компјутерските компоненти од продавниците каде што се достапни на залиха. Да напоменам само, за CPU веќе одлучив, AMD Athlon 3000G кој доаѓа со интегрирана Vega 3 мислам е best bang for the buck според мене, но слободно напишете ваша препорака доколку најдете соодветна алтернатива. (монитор, тастатура, маус не ми се потребни).
Имам, но како можам да бидам сигурен дека новата плоча ќе биди компатибилна во старото куќиште?ако имаш старо пц земи само плоча процесор и рам
можеш многу појако пц да имаш за тие пари ако не ги земаш овие тракатанци
Сите тие се lowest end графички на лаптопи и се релативно тиња за играње.Не се разбирам многу во графички,да ве прашам само NVIDIA GeForce® MX130 2GB, NVIDIA GeForce MX110 2GB GDDR5, AMD Radeon 520 2GB GDDR5,која е најдобра,најјака од овие,се работи за Лап топ планирам да купувам нов,ама пример да би го користел за игри играње која би била најдобра т.е најјака.
Имам, но како можам да бидам сигурен дека новата плоча ќе биди компатибилна во старото куќиште?
Како например? Некоја препорака.. не сум многу упатен..
Ако веќе сакаш процесор со интегрирана оди со Ryzen 3 3200G. Провери по youtube како се игра. Ем појак процесор ем појака дупло појака интегрирана.Здраво, планирам да составам custom PC (со буџет од 250 до макс 300 евра) кои ќе користи исклучително за играње League of Legends, доколку некој форумџија има играно ќе знае дека се работи за игра која не бара којзнае какви спецификации. Пред да постирам овде, побарав на нет и најдов ефтин budget build кој кошта околу 249 долари и вади одлични перформанси, 150+ fps на медиум и 90-110 fps на very high резолуција. (линк: Benchmarks). Е сега единствениот проблем е што сакам деловите да ги купам од Македонија, а неможам да го копирам истиот setup од видеово бидејќи не сите делови се достапни на пазарот во Македонија. Затоа би ве замолил за ваша помош, по можност со линкови од компјутерските компоненти од продавниците каде што се достапни на залиха. Да напоменам само, за CPU веќе одлучив, AMD Athlon 3000G кој доаѓа со интегрирана Vega 3 мислам е best bang for the buck според мене, но слободно напишете ваша препорака доколку најдете соодветна алтернатива. (монитор, тастатура, маус не ми се потребни).
дечки ај ако може мала помош/мислење/совет/гласање,,пошто не се разбирам а се пулам ко теле во шарена врата?!?!??!?!??
КОЈ Е НАЈДОБРИОТ,А КОЈ Е ВТОРО МЕСТО???!!?????
А: Intel Xeon E5 2620 V3 procesador SR207 2,4 Ghz 6 Core
B: Intel Xeon E5 2630 V2 Processor 2.6GHz 15M Cache SR1AM E5-2630 V2 Server CPU
C: Intel Xeon Processor E5-2640 Six Core 15M Cache/2.5/GHz/8.00 GT/s 95W
D: Intel Xeon E5 2643 SR0L7 3.30Ghz CPU Quad Core Processor
Ако се за ефтина пара сосе плоча може да си земе и да си гејма. Ама поарно да каже шо паричка се!Овие се за сервери, не се за домашна употреба.
Ако озбилно ти треба за сервер а не се разбираш......