Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
дечки да ве прашам за еден брз одговор на нов лаптоп ми кочи и сакам да ставам нов виндовс 8.1 е сега проблемот е што ми го појавува ова како на сликава, и од цеде пробувам бутабилно, дали некој знае да ми каже што е проблемот, дали некаде во биосот или ? да не има нешто заклучено заштита зошто нов е лаптопот ?

Прегледај го приврзокот 106964
Не можеш зошто ти е во GPT фотмат партицијата, а треба да ти биде во NTFS (така мислам некако беше). Фотматирај ја партицијата во NTFS.

да ама на тој формат си работеше виндовсот баш ме чуди

дечки да ве прашам за еден брз одговор на нов лаптоп ми кочи и сакам да ставам нов виндовс 8.1 е сега проблемот е што ми го појавува ова како на сликава, и од цеде пробувам бутабилно, дали некој знае да ми каже што е проблемот, дали некаде во биосот или ? да не има нешто заклучено заштита зошто нов е лаптопот ?

Прегледај го приврзокот 106964
Избриши ги сите партиции и креирај нови.

Последно уредено:
Не се разбирам многу од монитори па да прашам : Кој од овие 3 монитори е подобар за гејминг ?
ASUS 24`` Wide PA248Q
ASUS 24`` Wide ML249HR
SAMSUNG S24D590PL 24`` LED Wide Monitor
http://www.avadirect.com/PA248Q-Bla...cd-m-6ms-DP-HDMI-DVI-VGA-VESA/Product/7049879
http://www.asus.com/Monitors_Projectors/ML249HR/specifications/

PA248Q е подобар (IPS vs VA панел), но тој е профи монитор пред се наменет за графика/обработка на фотографии. Поефтино ќе поминеш со некој Dell Ultrasharp, кои се исто така извонредни IPS монитори, на пример Dell U2412M (16:10, 1920х1200) или Dell U2414H (16:9, 1920x1080). Mожеш да купиш два вакви за цената на Asus-от. Ако веќе ти се даваат толку пари за еден монитор, земи 27" Dell U2713HM со 2560 х 1440.

Едит: А и Samsung-от не е лош, има низок одзив. Јас сепак би одел на некој Dell, но нема да погрешиш и со Samsung-от.

Последно уредено:
Aj pomagajte ako znaete, neznam jas sho mu e problemo nemozam da go upravam.

Attachments

• hardver.png
    hardver.png
    12,9 KB · Прегледи: 27
Е вака сега.. не ми се пушта екранот..го палам компјутеров нели преку куќиштето, а тој пушта 6-7 звуци што звучат како тииит (не знам како поинаку да опишам :D )
Го палам екранот и тука настанува проблем..се пушта нели LG на екранот..и после тоа..Power Saving Mode..и тоа е тоа..се гаси екранот..а ако пуштам звучници слушам звук на pop up балонче што се пушта со секое пуштање на компјутерот..што значи дека ете во позадина ми се пуштил десктопот ама...екранот ќе да е заебан..

Чаре нов монитор или друг е проблемот ?

Е вака сега.. не ми се пушта екранот..го палам компјутеров нели преку куќиштето, а тој пушта 6-7 звуци што звучат како тииит (не знам како поинаку да опишам :D )
Го палам екранот и тука настанува проблем..се пушта нели LG на екранот..и после тоа..Power Saving Mode..и тоа е тоа..се гаси екранот..а ако пуштам звучници слушам звук на pop up балонче што се пушта со секое пуштање на компјутерот..што значи дека ете во позадина ми се пуштил десктопот ама...екранот ќе да е заебан..

Чаре нов монитор или друг е проблемот ?
Графичка или меморија, пробај одштекај ги и повторно стави ги.

Дечки ај да ве прашам вака пошо ќе банкротирам кај и да е од купување полначи за лап топ. Значи ми цркнува полначот на 1-2 месеци, некогаш полначот, некогаш само само излезот за во штек. Не знам дали може да е до штекот ( пошо го чувам на продолжен, не директно во штек ) ? Друго не ми текнува зошо би можело толку брзо да ми цркнуваат. Dell имам иначе.

Дечки ај да ве прашам вака пошо ќе банкротирам кај и да е од купување полначи за лап топ. Значи ми цркнува полначот на 1-2 месеци, некогаш полначот, некогаш само само излезот за во штек. Не знам дали може да е до штекот ( пошо го чувам на продолжен, не директно во штек ) ? Друго не ми текнува зошо би можело толку брзо да ми цркнуваат. Dell имам иначе.

Од Анхоч ти е купен? Овие заменските адаптери гарант ти се Hantol, по тиња адаптери не постојат. Откако ми го заменија оригиналниот кој дојде со N5110, ми рикнаа уште 2 “заменски“ Hantol. На крај си најдов оригинален тенок Dell адаптер.

Здраво дечки, денес купив Canon - quick first print од едно чоече и само што го укл во струја само што стартуваше сам ми испринта лист со некои податоци од предходно каде што го користеле, без да му зададам јас команда и да го приклучам со пц, значи буквално сам си работеше. Е сеа принтеров има можност за да се приклучи со телефон, па податоциве беа за тоа кој датум колку часот и колку траел повикот. Па ме интересира дали има шанси ова да ми направи некој проблем пошо незнам дали е купен или краднат, со ова телефонскава линија да се поврзе со фирмата па да испрати некои податоци итн интн.Сеуште не ми е поврзан така ми дреми. Вака нешо е само плус шо има и за телефонска линија.LBP7010C_Default_tcm14-961752.jpg

Имам нов САМСУНГ телевизор, денеска си купив ХДМИ кабел но не можам никако да го конектирам со лап топо. НЕ го чита не покажува дека воопшто има комуникација меѓу двата уреди.
Има некоја опција шо треба да се подеси?

имам еден проблем со камерата на лаптопот за да сликам мора да укл камероид или некоја друга страна на интернет дали има некоја програма да симнам да работи камерата на пример и без интеренет???

Звукот на лаптопот, повремено се губи. Баш до прееска не пушташе никаков звук, ниту од јутјуб, ниту од биси плеерот. Ама ми се исклучи ради празна батерија, и сега има глас, најнормално. Неколку пати ова се случува. Понекогаш помага рестарт, а некогаш не. Најчесто не помага. Значи не е ставен на мјут, пуштен е гласот, ама одвреме навреме го снемува. Нешто до звучниците ли е, поима немам...
Дијагноза, некоја...? :noze:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom