Помош, проблеми, прашања, совети...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Куќиштето работеше, а мониторот нејќеше да се пушти?
Може и наполјувањето да е пред смрт. Слабо струја да прима или што ја знам, али најголеми шанси му давам него дека е причинител на проблемот. Јас имав сличен проблем.
ПЦ-то се пушташе, се слушаше звук дека работи, ама мониторот не се пушташе, а се друго си беше ОК.
На сервис кога го однесов, напојувањето го сменија.

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
Куќиштето работеше, а мониторот нејќеше да се пушти?
Може и наполјувањето да е пред смрт. Слабо струја да прима или што ја знам, али најголеми шанси му давам него дека е причинител на проблемот. Јас имав сличен проблем.
ПЦ-то се пушташе, се слушаше звук дека работи, ама мониторот не се пушташе, а се друго си беше ОК.
На сервис кога го однесов, напојувањето го сменија.
Фала за одговорот,земам друг пц го уклучувсм на истиот монитор работи едино што викаш напојувањето е изгледа..

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
Сменив и напојување пак не покажува слика...незнам што е ова малер ме тепа :Д

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Пробај комбинации со РАМ меморијата, секоја плочка посебно на сите слотови по ред.

И графичката извади ја, ако имаш интегрирана на матичната на таа пробај.

Секако ако све друго ти е добро приклучено, сите конектори, кабли.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Пробај комбинации со РАМ меморијата, секоја плочка посебно на сите слотови по ред.
Ја пробав плочката на секој слот.
Слот 1 - ПЦ-то свиреше(ваљда лошо сум ја ставил :eek: )
Слот 2, 3, 4 ПЦ-то не пушти звук. Почна да работи, но мониторот не сакаше да се покрене и после неколку секунди се рестартираше. Ова се случи 2 пати, пти што потоа го исклучив. Ако го оставев ќе правеше рестарт дур не цркне.

Има веќе 2х2gb, silicon power & Kingston. Беа ставени на слот 1 и 3 и работеа нормално. Потоа плочката од 3-ка, ја ставив на 2-ка каде што повторно си работеше. Сеа се на 1 и 3 пак, после тестот со новата плочка и ПЦ-то си работи нормално.

Новава плочка надворешно изгледа одлично, не е оштетена.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
За iwin4god беше мојот пост :)

Инаку за твојот проблем, не те разбрав добро сега, си работи компјутерот но не ти го покажува новиот рам модул?

Во БИОС ставај за почеток на ауто подесувањата за рам мемориите, пробај и ресет на биос.
Но може и оваа плочка има сосема различни латенции од другиве па неможе да се упарат никако, затоа и неколку пати си имал црн екран т.е. ништо, пробувала матичната да ја вчита новава меморија.
Дали проба само со новата меморија, старата извадена?
Ако има понов биос за матичната, флешувај ја ако ти е јасна постапката, ако и после тоа не ја чита, ќе мора рачно да пробуваш да ги подесиш во биос.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Пробав само со новата, без старите ставени на матична.

Иначе работи плочката на друг ПЦ, и ја оставив таму, додека извадив една од таму и истата ќе ја пробам кај мене утре. Се надевам ќе ми се среди.Ако треба флешување или слично, ќе размислам.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Средив.

Ставив Кингстон ХајперХ и ја чита најнормално. Оваа ја извадив од ПЦ-то каде што ја ставив новата. Таа ја читаше таму, а на мојот не, додека таа што ја извадив од таму, си работи најнормално.
Зошто, не знам. Биос не чепкав, а се спремав доколку не ја прочиташе оваа сега што ја ставив.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Дали вреди десктопов за замена со лаптоп дел лаптоп
Десктоп

-6 GB RAM (4+2) DDR3 (нова рам меморија, Kingston Genesis so 1600 MHz , германска)
-nVidia GeForce GT640 DDR3 (графича стара 6 месеци)
-Intel(R) Core 2 Quad Q8400 @ 2.66 GHz
-HDD Western Digital 1 TB (1000 GB) Black edition - 64M Cache (хард диск, стар 1 месец)
-Realtek High Definition Audio
-DVD RW - LG
-Philips 22 inch Full HD LED монитор
-куќиште Delux (германско)

Лаптоп дел

- Монитор: 15.6-inch 16:9 LED (1366 x 768)
- Камера: 1.3 megapixels
- Процесор: Intel Core i5 M380 @2.53 GHz
- Рам меморија: 4 GB
- Хард диск:300 GB
- Оптика: DVD+/-RW
- Графичка картичка: ATI Mobility Radeon HD 5650 (1GB dedicated)
- Bluetooth
- Ethernet
- Wi-Fi 802.11b/g
- Портови: 4 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x VGA, 1 x audio line-out, 1 x audio line-in, 1 x Ethernet (RJ-45)
- Card Reader
Не се разбирам многу ама знам дека десктопот има послаб процесор
Некој?
Лаптопот е мој:)

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
Некој?
Лаптопот е мој:)
Десктопот има подобра графичка и како што гледам е понов,доколку лаптопот е постар од 1,1,5 год не го земај нема да ти држи батерија.

J

jinxed

Гостин
Дечки да ве прашам за батеријава на лаптопов. Ми цркна пред некое време, нејќе ни да се полни, пробав да ја калибрирам но не се враќа од мртвите. Па ја извадив од лапотпот ама гледам дека повеќе прашина почна да ми собира отпозади. Па ме интересираше дали е штетно за лапотот иако батеријата е мртва, да стои приклучена, баш ради таа причина што нејќам да имам дупка отпозади заради прашина. Ако е лошо, да ја вадам, па да снаоѓам.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
33
Поени од реакции
11
Земав гигабајт б85м д2в рев.1.1 и и5 4460. Изгледа треба упдејт на биос.како да флешувам биос без процесор

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
дечки да ве прашам за еден брз одговор на нов лаптоп ми кочи и сакам да ставам нов виндовс 8.1 е сега проблемот е што ми го појавува ова како на сликава, и од цеде пробувам бутабилно, дали некој знае да ми каже што е проблемот, дали некаде во биосот или ? да не има нешто заклучено заштита зошто нов е лаптопот ?

10521616_4913258886604_1116448003625978179_n.jpg

Член од
3 октомври 2011
Мислења
67
Поени од реакции
11
дечки да ве прашам за еден брз одговор на нов лаптоп ми кочи и сакам да ставам нов виндовс 8.1 е сега проблемот е што ми го појавува ова како на сликава, и од цеде пробувам бутабилно, дали некој знае да ми каже што е проблемот, дали некаде во биосот или ? да не има нешто заклучено заштита зошто нов е лаптопот ?

Прегледај го приврзокот 106964
Не можеш зошто ти е во GPT фотмат партицијата, а треба да ти биде во NTFS (така мислам некако беше). Фотматирај ја партицијата во NTFS.

Kajgana Shop

На врв Bottom