Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
3 октомври 2011
Мислења
67
Поени од реакции
11
дечки да ве прашам за еден брз одговор на нов лаптоп ми кочи и сакам да ставам нов виндовс 8.1 е сега проблемот е што ми го појавува ова како на сликава, и од цеде пробувам бутабилно, дали некој знае да ми каже што е проблемот, дали некаде во биосот или ? да не има нешто заклучено заштита зошто нов е лаптопот ?

Прегледај го приврзокот 106964
Не можеш зошто ти е во GPT фотмат партицијата, а треба да ти биде во NTFS (така мислам некако беше). Фотматирај ја партицијата во NTFS.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
дечки да ве прашам за еден брз одговор на нов лаптоп ми кочи и сакам да ставам нов виндовс 8.1 е сега проблемот е што ми го појавува ова како на сликава, и од цеде пробувам бутабилно, дали некој знае да ми каже што е проблемот, дали некаде во биосот или ? да не има нешто заклучено заштита зошто нов е лаптопот ?

Прегледај го приврзокот 106964
Избриши ги сите партиции и креирај нови.

Член од
20 мај 2011
Мислења
126
Поени од реакции
52
Последно уредено:
Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Не се разбирам многу од монитори па да прашам : Кој од овие 3 монитори е подобар за гејминг ?
ASUS 24`` Wide PA248Q
ASUS 24`` Wide ML249HR
SAMSUNG S24D590PL 24`` LED Wide Monitor
http://www.avadirect.com/PA248Q-Black-LCD-Monitor-24-IPS-Full-HD-1920x1200-0-270mm-300cd-m-6ms-DP-HDMI-DVI-VGA-VESA/Product/7049879
http://www.asus.com/Monitors_Projectors/ML249HR/specifications/
PA248Q е подобар (IPS vs VA панел), но тој е профи монитор пред се наменет за графика/обработка на фотографии. Поефтино ќе поминеш со некој Dell Ultrasharp, кои се исто така извонредни IPS монитори, на пример Dell U2412M (16:10, 1920х1200) или Dell U2414H (16:9, 1920x1080). Mожеш да купиш два вакви за цената на Asus-от. Ако веќе ти се даваат толку пари за еден монитор, земи 27" Dell U2713HM со 2560 х 1440.

Едит: А и Samsung-от не е лош, има низок одзив. Јас сепак би одел на некој Dell, но нема да погрешиш и со Samsung-от.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Е вака сега.. не ми се пушта екранот..го палам компјутеров нели преку куќиштето, а тој пушта 6-7 звуци што звучат како тииит (не знам како поинаку да опишам :D )
Го палам екранот и тука настанува проблем..се пушта нели LG на екранот..и после тоа..Power Saving Mode..и тоа е тоа..се гаси екранот..а ако пуштам звучници слушам звук на pop up балонче што се пушта со секое пуштање на компјутерот..што значи дека ете во позадина ми се пуштил десктопот ама...екранот ќе да е заебан..

Чаре нов монитор или друг е проблемот ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Е вака сега.. не ми се пушта екранот..го палам компјутеров нели преку куќиштето, а тој пушта 6-7 звуци што звучат како тииит (не знам како поинаку да опишам :D )
Го палам екранот и тука настанува проблем..се пушта нели LG на екранот..и после тоа..Power Saving Mode..и тоа е тоа..се гаси екранот..а ако пуштам звучници слушам звук на pop up балонче што се пушта со секое пуштање на компјутерот..што значи дека ете во позадина ми се пуштил десктопот ама...екранот ќе да е заебан..

Чаре нов монитор или друг е проблемот ?
Графичка или меморија, пробај одштекај ги и повторно стави ги.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.022
Поени од реакции
12.693
Дечки ај да ве прашам вака пошо ќе банкротирам кај и да е од купување полначи за лап топ. Значи ми цркнува полначот на 1-2 месеци, некогаш полначот, некогаш само само излезот за во штек. Не знам дали може да е до штекот ( пошо го чувам на продолжен, не директно во штек ) ? Друго не ми текнува зошо би можело толку брзо да ми цркнуваат. Dell имам иначе.

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Дечки ај да ве прашам вака пошо ќе банкротирам кај и да е од купување полначи за лап топ. Значи ми цркнува полначот на 1-2 месеци, некогаш полначот, некогаш само само излезот за во штек. Не знам дали може да е до штекот ( пошо го чувам на продолжен, не директно во штек ) ? Друго не ми текнува зошо би можело толку брзо да ми цркнуваат. Dell имам иначе.
Од Анхоч ти е купен? Овие заменските адаптери гарант ти се Hantol, по тиња адаптери не постојат. Откако ми го заменија оригиналниот кој дојде со N5110, ми рикнаа уште 2 “заменски“ Hantol. На крај си најдов оригинален тенок Dell адаптер.

Член од
21 август 2012
Мислења
23
Поени од реакции
2
Здраво дечки, денес купив Canon - quick first print од едно чоече и само што го укл во струја само што стартуваше сам ми испринта лист со некои податоци од предходно каде што го користеле, без да му зададам јас команда и да го приклучам со пц, значи буквално сам си работеше. Е сеа принтеров има можност за да се приклучи со телефон, па податоциве беа за тоа кој датум колку часот и колку траел повикот. Па ме интересира дали има шанси ова да ми направи некој проблем пошо незнам дали е купен или краднат, со ова телефонскава линија да се поврзе со фирмата па да испрати некои податоци итн интн.Сеуште не ми е поврзан така ми дреми. Вака нешо е само плус шо има и за телефонска линија. LBP7010C_Default_tcm14-961752.jpg

Член од
29 септември 2013
Мислења
476
Поени од реакции
316
Имам нов САМСУНГ телевизор, денеска си купив ХДМИ кабел но не можам никако да го конектирам со лап топо. НЕ го чита не покажува дека воопшто има комуникација меѓу двата уреди.
Има некоја опција шо треба да се подеси?

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
имам еден проблем со камерата на лаптопот за да сликам мора да укл камероид или некоја друга страна на интернет дали има некоја програма да симнам да работи камерата на пример и без интеренет???

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Звукот на лаптопот, повремено се губи. Баш до прееска не пушташе никаков звук, ниту од јутјуб, ниту од биси плеерот. Ама ми се исклучи ради празна батерија, и сега има глас, најнормално. Неколку пати ова се случува. Понекогаш помага рестарт, а некогаш не. Најчесто не помага. Значи не е ставен на мјут, пуштен е гласот, ама одвреме навреме го снемува. Нешто до звучниците ли е, поима немам...
Дијагноза, некоја...? :noze:

Kajgana Shop

На врв Bottom