Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам другар експерт за овие работи, ама ова не ми изгледа на добро. Може да ти дадам бројче да го контактираш, кој модел е?

П.С. како ти падна монитор жити све? :D

Само се поклопи врз биро -.- кога сум во фотеља супер ми е за филмчиња, ама малце морам да го свртам..

Ова е моделот, иронично нели, да се самоцитирам:

Освен пајажината напукано, од околу се свестува и е ок, освен 2 3 тенки линии, ако не ти е мака прашај или покажи му чисто за инфо, да не ѕвонам ја за време на празници, башка да искористам додека има попусти ради истиве.. ако не биде ништо, кажувај 22 или 24' со ефтина цена али ок квалитет. :D

Само се поклопи врз биро -.- кога сум во фотеља супер ми е за филмчиња, ама малце морам да го свртам..

Освен пајажината напукано, од околу се свестува и е ок, освен 2 3 тенки линии, ако не ти е мака прашај или покажи му чисто за инфо, да не ѕвонам ја за време на празници, башка да искористам додека има попусти ради истиве.. ако не биде ништо, кажувај 22 или 24' со ефтина цена али ок квалитет. :D

Ќе ти кажам утре дали вреди да се поправа.

Ако не се поправа ти предлагам, да земеш IPS, не TN сепак ти е примарно за филмови :D

Ако не ти се исплати да го правиш, разгледај во темата продавам, имам 2 убави мониторчиња за продажба :)

kо сте задоволни од Леново лаптопите? Аkо има неkој kупено... :)

kо сте задоволни од Леново лаптопите? Аkо има неkој kупено...:)
Едни од подобрите. Тоа е всушност IBM имам 2 различни модели и направени се до перфекција посебно делот за чистење на кулерот од прашина е направен да не мора да се расклопува цел лаптоп.
Ти го препорачувам. Единствена маана им е што не прифаќа кинески делови како на пример да треба да смениш wi-fi мора стриктно од Lenovo да биде не кинеска копија (ако ова се смета ко маана).

Едни од подобрите. Тоа е всушност IBM имам 2 различни модели и направени се до перфекција посебно делот за чистење на кулерот од прашина е направен да не мора да се расклопува цел лаптоп.
Ти го препорачувам. Единствена маана им е што не прифаќа кинески делови како на пример да треба да смениш wi-fi мора стриктно од Lenovo да биде не кинеска копија (ако ова се смета ко маана).

Па нели Леново СЕ кинески...

Па нели Леново СЕ кинески...
Lenovo acquired IBM's personal computer business in 2005.[8] Lenovo's acquisition of IBM's personal computer division accelerated access to foreign markets while improving both its branding and technology.[9] Lenovo paid US$1.25 billion for IBM's computer business and assumed an additional US$500 million of IBM's debt. This acquisition made Lenovo the third-largest computer maker worldwide by volume.[10]

Не се будали да ја фрлат технологијата што IBM ја развивал.

http://www.ibm.com/ibm/us/en/pcannouncement/

Имам кулер за лаптоп Cooler Master, ваков

%C4%90%E1%BA%BE%20%20Laptop%20Cooler%20Master%20%201%20fan%20l%E1%BB%9Bn%20h%C3%ACnh%20ch%E1%BB%AF%20X%20PRO.jpg

Пред 2 месеци прекина да свети таа плавата боја кога работи, ама не обратив многу пажња на тоа, но од тогаш некако стануваше се послаб и послаб квалитетот на дувањето, за денеска да видам дека тотално не работи. Треба кабелот што влегува во кулерот да го мрдниш на одреден начин па да тргни, па пак ќе прекини и фаќа некој спој, само при одредено позиционирање на кабелот (скроз да го растегнам треба) почнува да врти, чак и на моменти (милисекунда) повторно светнува со плава боја. Околу една година ми е стар, да го носам да го чепнат кабелот, пошо сигурно не е цркнат пошо си работи топ коче е на одредена позиција наместен, и колку пари ќе ме кошта отприлика поправката?

Имам кулер за лаптоп Cooler Master, ваков

%C4%90%E1%BA%BE%20%20Laptop%20Cooler%20Master%20%201%20fan%20l%E1%BB%9Bn%20h%C3%ACnh%20ch%E1%BB%AF%20X%20PRO.jpg

Пред 2 месеци прекина да свети таа плавата боја кога работи, ама не обратив многу пажња на тоа, но од тогаш некако стануваше се послаб и послаб квалитетот на дувањето, за денеска да видам дека тотално не работи. Треба кабелот што влегува во кулерот да го мрдниш на одреден начин па да тргни, па пак ќе прекини и фаќа некој спој, само при одредено позиционирање на кабелот (скроз да го растегнам треба) почнува да врти, чак и на моменти (милисекунда) повторно светнува со плава боја. Околу една година ми е стар, да го носам да го чепнат кабелот, пошо сигурно не е цркнат пошо си работи топ коче е на одредена позиција наместен, и колку пари ќе ме кошта отприлика поправката?

Може на погрешно прашува..што е работава откако го форматиав лап-топов и сега кога го вадам од полнач сликава се стемнува малце, кога го ставам пак се осветлува?

Може на погрешно прашува..што е работава откако го форматиав лап-топов и сега кога го вадам од полнач сликава се стемнува малце, кога го ставам пак се осветлува?

Start - power options - High Performance - Change Plan Settings - Change Advanced Power Settings

Расчепкај таму во опциите.

Luge vaka sea. Imam lap top acer travelmate 5744z i imam problem so tastaturata na lap topot. Zemav krpa i ja namokriv so voda i ja izbrisav tastaturata i od koga ja izbrisav pocna cel lap top da sviri kako da ima zaglaveno kopce i ne mi se uklucuvashe lap topot nekoe vreme. Od koga ke se uklucese mi pisheshe WINDOWS DID NOT SHUT DOWN CORRECTLY. THISE MESSAGE IS PROVED BY YOURE COMPUTER TO PROTECT i imashe sina pozadina. Zedov fen za kosa i posle 5 casa od kako ja izbrisav tastaturata zedov da ja isusham i za sreka nekoi kopcinja prorabotija. Sega imam samo 5% funkcionalnost na tastaturata a drugite 95% tastaturata ne raboti. care sto da pravam sea. Da si kupam nova tastatura ili ne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom