Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.771
- Поени од реакции
- 18.522
Ај некој шо се разбира ако може да ми каже која графичка е боље поготово за гејминг. Geforce 210 од 1 гига или Geforce 9400 ГТ од 1 гига? Фала.
Двете се говно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај некој шо се разбира ако може да ми каже која графичка е боље поготово за гејминг. Geforce 210 од 1 гига или Geforce 9400 ГТ од 1 гига? Фала.
Инсталирав Win8.1 и престана да работи скорлот на тачпадот од маусот. Некој начин како да го средам(вратам во живот). Dell Inspiron N5050.
Оди на веб страната на Dell, одбегри го твојот модел на лаптоп и симни ги сите драјвери за него, мислам ќе ти се среди.
дечки имам еден проблем, ваљда со хард дискот па да ве прашам дали можете да ми помогнете.
Значи во саботата го исклучив компјутерот и се беше ок, по два часа пак сакав да го вклучам ама после подигање на системот, почна автоматски да прави chckdsk на С. Го почекав и кога ми се појави десктопот ми крашна системот и од тогаш го немам вклучено. Наредниот ден го форматирав целосно и работеше добро. Пробав го рестартирав и чекав 3-4 минути за да ми се подигне системот а предходно за 30-40 секунди ми се излаваше работната површина. Денес сакав да го уклучам но повторно не сакаше да се подигне системот, пробав повторно да го форматирам но не успеа да ја пронајде партицијата во која сакам да го инсталирам новиот ос. Значи ги препознава како се поделени партициите но не може да ги пронајде. Се сомневам дека е рикнал хардот ама го однесов на сервис би требало да ми кажат до утре што е и дали ќе треба нов да купувам. Вие што мислите што би можело да биде?
Описов ти е ем закаснет (веке си завршил работа) ем сакам кажам незнам речам....сеа сервисерот колку ке ти каже цена ке си ја платиш пошо X причини можело да бидат дали е партицијата дали дискот дали бед сектор и све тоа се детектира софтверски ама џабе сеа ке муабетиме коа неможе да провериме од твоја страна. Држи палци да не те заколат со ценадечки имам еден проблем, ваљда со хард дискот па да ве прашам дали можете да ми помогнете.
Значи во саботата го исклучив компјутерот и се беше ок, по два часа пак сакав да го вклучам ама после подигање на системот, почна автоматски да прави chckdsk на С. Го почекав и кога ми се појави десктопот ми крашна системот и од тогаш го немам вклучено. Наредниот ден го форматирав целосно и работеше добро. Пробав го рестартирав и чекав 3-4 минути за да ми се подигне системот а предходно за 30-40 секунди ми се излаваше работната површина. Денес сакав да го уклучам но повторно не сакаше да се подигне системот, пробав повторно да го форматирам но не успеа да ја пронајде партицијата во која сакам да го инсталирам новиот ос. Значи ги препознава како се поделени партициите но не може да ги пронајде. Се сомневам дека е рикнал хардот ама го однесов на сервис би требало да ми кажат до утре што е и дали ќе треба нов да купувам. Вие што мислите што би можело да биде?
Kulerot se cisti i podmackuva a ne kukjisteto....aj pak procitaj ja temperaturata tamu kaj sto ja citas i kazi dali e temperatura za CPU ili za plocata....a takva temperatura na celo PC prvpat slusam deka nekade se meri.Што може да е проблемот што на PC-во температурата ми е нон топ околу 85-90% и неможам да играм игри ми се гаси ... Го отворив кујќиштево го ивчистив од прашина и пак исто :/ ???
Описов ти е ем закаснет (веке си завршил работа) ем сакам кажам незнам речам....сеа сервисерот колку ке ти каже цена ке си ја платиш пошо X причини можело да бидат дали е партицијата дали дискот дали бед сектор и све тоа се детектира софтверски ама џабе сеа ке муабетиме коа неможе да провериме од твоја страна. Држи палци да не те заколат со цена
--- надополнето: 19 ноември 2013 во 23:05 ---
Kulerot se cisti i podmackuva a ne kukjisteto....aj pak procitaj ja temperaturata tamu kaj sto ja citas i kazi dali e temperatura za CPU ili za plocata....a takva temperatura na celo PC prvpat slusam deka nekade se meri.
Описов ти е ем закаснет (веке си завршил работа) ем сакам кажам незнам речам....сеа сервисерот колку ке ти каже цена ке си ја платиш пошо X причини можело да бидат дали е партицијата дали дискот дали бед сектор и све тоа се детектира софтверски ама џабе сеа ке муабетиме коа неможе да провериме од твоја страна. Држи палци да не те заколат со цена
--- надополнето: 19 ноември 2013 во 23:05 ---
Kulerot se cisti i podmackuva a ne kukjisteto....aj pak procitaj ja temperaturata tamu kaj sto ja citas i kazi dali e temperatura za CPU ili za plocata....a takva temperatura na celo PC prvpat slusam deka nekade se meri.
![]()
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 00:57 ---
Кога ќе играм игра оваа температура се накачува и кога ќе дојде до 99% се гаси ком ..
Cim go otvaras proveri dali kulerot od grafickata vrti mada mislam deka i softverski moze da se vidi toa samo neznam sto alatka bese toa. Mozda i pasta treba da smenis na kulerot sto e na grafickata.![]()
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 00:57 ---
Кога ќе играм игра оваа температура се накачува и кога ќе дојде до 99% се гаси ком ..
Кулер е 200 денари - не штеди и смени го.Што може да е проблемот што на PC-во температурата ми е нон топ околу 85-90% и неможам да играм игри ми се гаси ... Го отворив кујќиштево го ивчистив од прашина и пак исто :/ ???
Десен клик - влези во опции за преводот и во encoding намести cyrilicДругари : D Имам еден проблем, имам инсталирано кирилична подршка и пак кога ке пуштам некој филм преводот ми го дава како прашалници, извичници итн. чаре?
?