Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам екстернал хард диск (WD) 1TB. Е сега ме плаши да не ја зезне како што знаат мемориските картички, USB уредите и да треба да му правам формат. Имам уште 300GB слободно ама секојдневно го полнам со фајлови. Не би сакал да ги изгубам фајловите, ги собирам скоро 2 години.
Дали може некако да ги заштитам, некаков бек-ап или да ја намалам можноста од губење на податоците?

Купи уште еден хард диск и копирај ги таму, или закупи простор на нет (cloud storage) и таму зачувај. Нема друго, хард дискот кога тогаш ќе умре.

Имам екстернал хард диск (WD) 1TB. Е сега ме плаши да не ја зезне како што знаат мемориските картички, USB уредите и да треба да му правам формат. Имам уште 300GB слободно ама секојдневно го полнам со фајлови. Не би сакал да ги изгубам фајловите, ги собирам скоро 2 години.
Дали може некако да ги заштитам, некаков бек-ап или да ја намалам можноста од губење на податоците?
Глеј да не го прегреваш, не симињај торенти директно на него туку на друг хард а после само ке го мувнеш на екстерниот, температура и смарт статус можеш да пратиш со ова бесплатно а профи програмче. Ако се јави некој проблем со дискот од физичка природа пример бед сектор веднаш ти алармира.

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=22&product_id=205788

Kако ви се чинит? Еден брачед сакат да го земат, поќе ќе му служит за игри играње, фифа 14 ова она, не се разбирам многу во графички.. Или дај предложете некој за слична сума.

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=22&product_id=205788

Kако ви се чинит? Еден брачед сакат да го земат, поќе ќе му служит за игри играње, фифа 14 ова она, не се разбирам многу во графички.. Или дај предложете некој за слична сума.

Слаба е графичката GT630, за плус некој денар подобра опција е HD6770 или HD7750 со 1GB GDDR5.

HP G62 без батерија и расипан кулер колку пари може да го шитнам?
500 GB HDD
Screenshot_1.jpg
Screenshot_2.jpg

Составете ми еден пц со буџет со си монитор најсила до 35к или пошо солиден монитор е од прилика 6к, буџетот за пц нека е до 29к. Нека имат солидна графичка пошо за игри ќе е компјутерот.

Составете ми еден пц со буџет со си монитор најсила до 35к или пошо солиден монитор е од прилика 6к, буџетот за пц нека е до 29к. Нека имат солидна графичка пошо за игри ќе е компјутерот.[/quo

А што планирашп да играш одприлика?

А што планирашп да играш одприлика?

Незнам не е за мена пц, ама да мојт да се игрет новиве игри, Фифа 14, Battlefield 4 најдобро шо мојт за тие пари. Не в година за фифа 15 да требит да купвит нов пц.

Незнам не е за мена пц, ама да мојт да се игрет новиве игри, Фифа 14, Battlefield 4 најдобро шо мојт за тие пари. Не в година за фифа 15 да требит да купвит нов пц.

За BF4 малце тешко, ама за други игри гајле ќе немаш

123.png

Составете ми еден пц со буџет со си монитор најсила до 35к или пошо солиден монитор е од прилика 6к, буџетот за пц нека е до 29к. Нека имат солидна графичка пошо за игри ќе е компјутерот.

MB: Gigabyte B85M-D2V
CPU: i5-4570 3.2GHz 6MB cache
RAM: 8GB DDR3 1600
HDD: 500GB
VGA: GTX 650 Ti Boost 1GB DDR5
PSU: CM 500W B-Series
-------------------------------------
Цена: 30.500 денари

Графичката по цена од околу 8000 денари е на ниво на графички од 10-12.000 денари и се такмичи со 7850.
perfrel_1920.gif

Колку е практично, удобно и корисно лаптопот да има тач скрин?
Има еден лаптоп за + 2000 денари поскап од тој што сакам да го земам, истата конфигурација ја има, плус е само тоа што екранот е на тач.

Дали вреди да се фрли уште 2000 денари само заради тачскрин?
Дали има некој користено таков екран? Екранот е сингл-тач или мулти? Како ги прават обично? - На страната не пишува ништо за тоа.

Колку е практично, удобно и корисно лаптопот да има тач скрин?
Има еден лаптоп за + 2000 денари поскап од тој што сакам да го земам, истата конфигурација ја има, плус е само тоа што екранот е на тач.

Дали вреди да се фрли уште 2000 денари само заради тачскрин?
Дали има некој користено таков екран? Екранот е сингл-тач или мулти? Како ги прават обично? - На страната не пишува ништо за тоа.

Ќе го искористиш максимумот од Windows 8.1 со тач скрин.

Инсталирав Win8.1 и престана да работи скорлот на тачпадот од маусот. Некој начин како да го средам(вратам во живот). Dell Inspiron N5050.

Ај некој шо се разбира ако може да ми каже која графичка е боље поготово за гејминг. Geforce 210 од 1 гига или Geforce 9400 ГТ од 1 гига? Фала.

Ај некој шо се разбира ако може да ми каже која графичка е боље поготово за гејминг. Geforce 210 од 1 гига или Geforce 9400 ГТ од 1 гига? Фала.

Што планираш да играш? Инаку 9400 е подобра од 210, ама колку е за гејминг е дискутабилно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom